Mister Hannut

 


 

 

       Home

 

27 Juni 2015.

 

He he weer in het land der levende. Zware longontsteking dat voelt niet lekker gelukkig was neefje Martin stand-by om de duifjes te verzorgen wat een held. Thanks omke's popke. Maandag weer richting Ziekenhuis kon wel eens het einde zijn van de rokerij en waarschijnlijk de duifjes dat zou een ramp zijn hier op de brouwersdijk.

 

martin

 

16 juni 2015.

 

Dit jaar is de midfond niet mijn ding of zou het de waai vluchten zijn. In ieder geval was het afgelopen zaterdag weer niet best. 23 minuten plaatselijk aan mijn broek. Wel een prachtige winnaar. Jan Reitsma die als de gewoonste zaak van de wereld de Comb Flapper -Mulder partij geeft en gewoon brutaal met hun mee klokt. mooi man. Gefeliciteerd Jan. In de club dachten ze dat ik de klok er niet aan had want in 3 minuten 5 van 10 klokken is ook heel apart. Maar ze waren er niet eerder dus dat fabeltje kan ook worden ontkracht. Zelfs de aangewezen duiven waren te laat en dat was dit jaar ook nog niet gebeurd. Kras Beitske was 10 minuten na de prijzen thuis. En het Talentje stond 1e duifkampioen generaal duif was pas 9 uur weer op het thuishonk, maar gelukkig thuis. De laatste duif van de 10 zat maandag middag in de spoetnik toen ik thuis kwam van mijn werk. En ze heeft het niet best. Zit alleen in het duivinnen hok om te herstellen. De koppels maar bij elkaar gelaten. Gelukkig was de oude duivin van de Mok ook nog aanwezig zit nog in de volière met wat duiven die ik over heb. Dus dat kwam mooi uit. Opruimen is de laatste jaren niet mijn sterkste punt want elke duif die daar in zit heeft wel een verhaal. Of is gekocht en nog nooit mee gekweekt eigenlijk zonde maar goed. In de club werd het vandaag 32-35-38-39-40 tegen 180 duiven toch weer 50%. Vandaag een verplichte snipperdag want de kaas fabriek is stroom loos is in de 25 jaar dat ik daar werk niet voor gekomen wegens groot onderhoud aan de stroom centrale. Dus kon gister avond mooi de meiden van Oranje zien voetballen op het WK in Canada. Het nadeel daarvan is dat de dag iets later begon dan anders. Maar met volle bak elke dag kan dat gelukkig.

 

 

13 Juni 2015.

 

Gisteren 10 mee gedaan in de volksmond noemen ze dat systeem spelen dus 1 op 10. Eigenlijk heb ik daar nog nooit op gespeeld maar het kwam zo uit. In de club telde altijd de eerste uit de klok. Tot dat ik op de brouwersdijk kwam wonen en met 60 oude vliegduiven kwam en de plaatselijke generaal het niet meer kon bolwerken. Werd er besloten 1 op 10 te spelen. Vanaf dat ik met duiven begon te spelen dat was 1977 tot 1998 was het dus 1e uit de klok. In 1999 voor het eerst dus systeem spelen maakte voor mij niets uit want ook toen werd ik 2 jaar achter elkaar club kampioen. En ben de enigste in de club historie de Pier Venema 3 jaar op rij heb verslagen. Was bijna 40 jaar club kampioen met daar gelaten de mannen Hans Flapper, Bennie de Vries en Piet Flapper die deze titel wel eens voor de lange bakker wegkaapten. Gisteravond maakte een lid bekend dat bij hem een ernstige ziekte was geconstateerd. Ik ga niet in details maar daar wordt je weer stil van. Das weer zwaar klote. Zijn hele leve keihard gewerkt en dan ben je net aan het genieten van je pensioen en dan overkomt je dit. Soms is het leven niet eerlijk denk ik wel eens. Hoe ouder je wordt hoe meer ellende erin je naaste omgeving ontstaat. Tel je zegeningen zeggen ze wel eens maar je hebt makkelijk praten als alle onheil met een boog om je heen gaat. Duiven is een prachtige hobby maar is in de meeste gevallen bijzaak. Gezondheid en geluk zijn in een mensen leven vaak de dingen die er tot doen en worden te vaak vergeten. Toch wens ik hem van deze kant veel sterkte en kracht toe.

 

12 Juni  2015.

 

hondeweer

 

De gehele week oosten wind en dan zaterdag zuid west en ik zie op buienrader zondag en maandag weer oosten wind het moet niet gekker. Hier op de Brouwersdijk lachen we als een hond met kiespijn of was het gezegde iets anders. Maar we doen vanavond gewoon weer mee hoor. Ben er nog niet over uit of het 10 of 11 worden. De ( genaaide) Vliegende Non blijft in ieder geval thuis. Is nu 3 keer mee geweest en altijd de laatste. Je kunt haar natuurlijk door zetten en haar verspelen of ze moet er weer effe inkomen na haar zware operatie met naald en draad. De mok de laatste zoon van mijn stamvader Zoon kampioen 707 heeft nu 6 op 9 en miste de laatste 2 keer is nog een twijfel geval. Hij trainde wel geweldig, maar valt ook zeer op als enigste bonte in een groepje van 6 weduwnaars. Vanavond weten we meer. Succes met inkorven en koop er een paar want daar is het nu wel weer voor. Ha ha. Wat het weer morgen doet is effe afwachten, We vertrouwen weer op de lossings commissie die tot nu geweldig doet. Maar ja 1 vreemd vluchtje en dat andere telt niet meer.

 

7 Juni  2015.

 

Comb Flapper-Mulder

 

Je hebt soms seizoenen dan gaat plaatselijk alles super. Ik zelf had dat in seizoen 2013 16 keer inkorven 13x de 1e. Dit jaar staat er geen maat op de heren Piet Flapper en Durk Mulder pakten gister weer de dubbel en de score staat al op 8 club overwinningen. Op Sittard waar ik dus alleen duiven op mee had pakten ze 12-323 weer voorop het betekende zijn derde 1e prijs in de club. Zit veel de Groot- de Jong bloed in dus daar kan ik ook weer van genieten. De stel regel hier op de Brouwersdijk is altijd proberen iets goeds weg te geven is hier dus goed geslaagd. Op Sittard 219 km ver van Workum gelegen kwamen ze pas om 11.30 uur los en kon de de sprint tegen de klok beginnen. In Friesland hebben we een prachtig meld systeem waar iedereen zijn duiven (1ste) duif op kan zetten wat de meesten ook doen maar toch zijn er enkelen die dat laat of niet doen . Gebeurd hier in de club ook wel eens en dat geeft soms iets wrijving. Das jammer maar ik kan me voorstellen dat je duiven wil zien vallen want mooier is er niet. De 13-323 werd geklokt om 14.19.25 en behoorde zoals al gezegd toe en Piet en Durk. Proficiat vrienden. De vliegende tuinman Willempie Folkerts kwam nog dicht in de buurt maar moest toch genoegen nemen met plaats 2. Het ere schavot werd weer vol gemaakt door de heren Flapper-Mulder die 30 seconden later hun tweede duif in het klokje hadden staan. Op 14.23.15 mocht ik mijn eerste begroeten bleek nummer 8 in de club te zijn. In 11 minuten 9 in de klok van de 12 is weer ouderwets. In de club werd het tegen 151 duiven : 8-11-14-16-25-28-29-41-44. Is weer 75% in de punten.

 De stand op de Vitesse in de club is als volgt:

 

1. Comb Flapper-Mulder         5943 pnt.

2. Comb de Groot- de Jong    5777 pnt.

3. Doeke Dam                         5362 pnt.

 

De top 3 van de duifkampioen is geheel in handen van Comb Flapper-Mulder maar op plaats 4 staat de 13-282 "Talentje" met 100 punten achterstand op nummer 1. In Workum zijn nog 16 duiven die 1 keer gemist hebben dus 5 op 6. zijn er ook nog 4 van ons bij. In de top 40 staan er 12 en dat is onze hele hok bezetting.

 

Wel staat de 13-282 "Talentje" 1e Generaal duif in de club met 8 op 9

 

6 Juni  2015.

 

De duiven in Sittard zitten nog vast.  De Fondters zijn al uren in de lucht en kunnen straks eerder thuis zijn dan de vitesse duiven. Heel apart. In de Alpen is het weer heerlijk.

 

Geraldine

 

 

5 Juni  2015.

 

Vanavond opnieuw de gehele vliegploeg ingekorfd. 12 stuks in totaal werd mooi verdeeld in 6 doffers en 6 duivinnen. De top 2 zoals wekelijks "Kras Beitske" en "Talentje". Al zag de Blauwe Pater er ook super uit maar twee keer op rij de eerste prijs pakken in de club is voor weinigen weggelegd. Dus vandaar op nummer drie.

 

4 Juni  2015.

 

De Niergnies en Schalie Vinkje

 

De 01-854 alias "de Niergnies" won al eens de 1e in de Afd Friesland'96 tegen 4346 duiven zit gekoppeld aan het" Schalie Vinkie" de 13-826 won als jaarling 23e NPO tegen 21.910 duiven zijn de trotse ouders geworden van een wolk van een papjong.

 

2 Juni  2015.

 

Vandaag de duifjes er maar niet uitgedaan wat een harde woei hier op de Brouwersdijk. In het kweekhok regent het eier doppen dat is een goed teken na 17 dagen broeden nu eens kijken als we het jonge spul een beetje mooi groot krijgen. Maar met fijne soep groente en kaas zijn we dat probleem waarschijnlijk de baas.

 

storm schade op 2 juni 2015.

 

De jeugd vindt het in ieder geval prachtig.

 

31 Mei 2015.

 

De jeugd heeft de toekomst ook in de Zuid West hoek van Friesland. Reitse Schotanus is de naam. Zoon van mijn team genoot Cor in een grijs verleden bij Workum 1. Reitse speelde gisteren de 1e prijs in de Acg A tegen 2306 duiven en liet de gevestigde namen ver achter zich. Een prachtige prestatie van deze jonge fanatieke liefhebber uit Sloten. Ga zo door zou ik zeggen. Maar dat zal geen probleem zijn na deze overwinning. Mooi man.

 

Reitse Schotanus

 

Gisteren mocht ik de eerste seizoens overwinning vieren in de club. De duiven werden gelost om 8:30 in Quevrain. Met een west zuid westen wind. Om 10.52.02 viel als een komeet de Blauwe Pater 13-238 op de elektronische aankomst antenne, dit moest wel een vroege zijn was mijn eerste gedachte. Want meestal vallen ze op de super val van het jonge duivenhok waar ze ook als jaarlingen hebben gebivakkeerd. Het werd een close finish want ook de heren Folkerts en Folkerts(ma)klokten in dezelfde minuut. Dit keer kwamen de duiven niet zo als ik de laatste weken gewend was met een hoog aantal duiven in de punten. Maar goed zo blijft er altijd wel iets wat een verbeter punt kan zijn. Duif nummer 2 was de 13-282 "talentje" die om 11.01.47 werd geklokt en 1 van de aangewezen duiven was. En met 7 op 7 een mooie constante duif met ook vroege prijzen in de club zoals 2-3-11-12-13-15-18 op zijn ere lijst. In de club werd de uitslag met 12 duiven mee tegen 152 duiven 1-18-40. Is niet zo best maar de eerste duif zet de tijd ook bij deze dus. Op naar volgende week. We gaan naar Sittard 222 km en de wind gaat volgens de geleerden naar het oosten dus wie weet kunnen we in groot verband stunten. In Noordwijk waren de Vinken weer goed bezig met 1 en 2 in de club en in Emmen was Johan de gevierde man, proficiat mannen.

 

30 Mei 2015.(3)

 

ik en Henk Mulder

 

Pieken op het juiste moment noemen ze dat in de duivensport. Meestal doen de duivenmelkers dat op teletekst vluchten maar daar komen wij in Workum weinig aan toe. Dus dan zo maar. Het bleek een verrassing vlucht te zijn waar de nummer 1 werd verrast. Meestal worden er vlees prijzen uit gereikt maar de voorzitter Henk Mulder van de feestcommissie vond het tijd voor iets anders dus werd het een frituurpan. mooi man. het rijmt en het vult.

 

 

30 Mei 2015. (2)

 

de Blauwe Pater met z'n duivinnetje

De Blauwe Pater 13-238 zorgt misschien voor de eerste club overwinning werd geklokt 10.52.02 dat betekent 1537 meter. Effe de officiële uitslag afwachten. Bij de Vinkies in Noordwijk hebben ze tot nu toe ook de eerste melding van de club. De 14-587 die vorige week ook al de snelste van de Afd 12 was.

 

30 Mei 2015.

 

Gisteravond de gehele vliegploeg ingekorfd. 12 stuks in totaal verdeeld onder 6 doffers en 6 duivinnen. De bovenste van de lijst zijn 13-223 "kras Beitske" en de 13-282 "Talentje zoals elke week. Waren gister maar 4 korfjes in de club. Opvallend was dat Doeke Dam niet ingekorfd heeft maar je bent natuurlijk baas over je eigen duiven als je ze mee geeft of niet. De duiven zijn inmiddels gelost in Quievrain 311 km ver van Workum gelegen om 7:30 uur. Het is nu bijna 10 uur het het hagelt hier. Zo meteen de klok er maar effe aan zetten. Hoe laat ze hier kunnen zijn geen flauw idee. De wind hier is pal west en op de vlieglijn zuid west tot west dus weer kansloos in de Afdeling en Rayon dan maar op club nivo kijken als we er een beetje bij zitten. De vorige twee Quevrains was niet best maar mijn gevleugelde vrienden krijgen vandaag de kans om dit recht te zetten. We wachten het maar weer af. Hopelijk weten ze allemaal het thuis honk weer te bereiken want duiven verspelen vindt ik op vlieg gebied het minste wat er is.  Succes allemaal vandaag.

 

 28 Mei 2015.

 

Kreeg afgelopen week nog een mailtje van Leo uit Kraggenburg  speelt onder de naam Comb Tuinstra dat een duivinnetje de 12-876 de 2e prijs speelt in samenspel F2 tegen 1072 duiven de moeder komt van de Brouwersdijk en werd gekweekt uit een kleindochter van de Creilman en een zoon van de  As 772 en was 2e Asduif van het sterke samen spel Antwerpen (ZAV) altijd leuk om te horen is het niet. Mijn vrienden uit Noordwijk de beroemde Comb Vink en Zoon speelden de eerste in de Afd 12 vanaf Roye 305 km. Effe gecheckt waar hij uit kwam komt uit de 06-496 en het toeval wil dat ik een tijdje terug 2 jonkies uit deze doffer heb gekregen dus ik ben weer goed bedeeld door de mannen uit Noordwijk. Mooi man.  En Nico de Jong uit Zaandijk speelde al zijn tweede rayon overwinning dit jaar. Was hier en tijdje terug om zijn bonnetje te verzilveren en ging met jonkies van Rainman terug over de dijk. Gefeliciteerd mannen. Inmiddels is de volière klaar en hebben de kweekduiven het ontzettend naar in hun zin wat wil je ook met 20 vierkante meter. Op naar zaterdag de doffers zitten in het duivinnen hok en de duivinnen zitten vast in de nest bak van de weduwnaars met natuurlijk een potje voer en water dit was in het verleden nog wel eens succes vol met een steen vroege. Dus gaan we dit nog eens proberen. Wie niet waagt die niet wint.

Nu nog een beetje zomerweer.

 

 

de zomer komt er aan.

 

24 Mei 2015.

 

Gisteren weer genoten van mijn gevleugelde vrienden. Had ze donderdag avond al bij elkaar gelaten en de broedpannen gevuld met wat tabaks stelen. Ze konden dus de hele vrijdag elkaar vertroetelen. En dat zorgde voor een kleine inspiratie boots. Het was niet genoeg om de heren Flapper-Mulder van de eerste 2 plaatsen te stoten. Maar een derde prijs plaatselijk geeft ook genoeg voldoening na twee matige vluchten. De 129 Workumer duiven werden gelost samen met de 11.146 Friese duiven in Vuren om 14.20 uur. Dat betekende een afstand van 129.543 meter tot aan het klepje op de brouwersdijk. Het waren Piet en Durk die om 16.19.46 en 16.19.54 de eerste duiven in Workum konden begroeten. De 13-289 Dochter Balotelli werd om 16.22.35 vriendelijk begroet door zijn baasje. En zorgde voor een plaats op het ere schavot. In 6 minuten had ik 7 van de 12 in het klokje staan en dat was weer best genoch. In de club werd het dus vandaag: 3-9-10-11-13-16-20-41-42 dat zijn er weer 9 van de twaalf is 75% in de punten. Om 7 uur misten er nog 2, het koppel Pater Moeskroen en de vliegende Non (de Herintreedster) waren er nog niet toen ik naar het club lokaal ging maar bij thuiskomst waren ze er beide en kon het klepje weer dicht.

 

De stand na 5 vluchten in de club is als volgt op de Vitesse :

 

1.Comb Flapper-Mulder         4943 pnt.

2.Comb de Groot- de Jong    4853 pnt.

3.Doeke Dam                         4536 pnt.

 

alarm een geit op de garage

 

Het zijn niet altijd duiven die niet naar beneden willen.

 

23 Mei 2015.

 

Gisteravond 12 duiven ingekorfd. 6 Doffers en 6 duivinnen bij de duivinnen is de vliegende non weer present na 6 weken blessure leed, zij krijgt het vandaag niet cadeau maar trainde deze week net zo lang als haar hokgenotes dus de gok maar gewaagd. Was vorig jaar mijn beste jaarling. Maar uit ervaring tenminste op mijn hok is dat duiven die genaaid zijn nooit hun oude nivo weer halen. Misschien kan zij deze taboe door breken. Deze week zijn alle jongen weer naar hun nieuwe eigenaars gegaan en was het weer lekker duivenmelken met deze leuke liefhebbers. Hopelijk kunnen ze op hun nieuwe adres voor goede prestaties zorgen. De duiven zitten in Weert 193 km en zijn nog niet gelost. Vol vertrouwen wachten we op de goede keuze van de lossings commissie. Succes en pak ze.

 

de lokpop

 

 

De lokpop staat al gereed de lokduif heeft  een atv dag.

 18 Mei 2015.

 

Gisteren even vliegles gehad van de vliegende tuinman Willem Paul Folkerts deze hardwerkende zelfstandige had de duiven plaatselijk goed in orde. De duiven werden gelost om 7.45 uur in La Louviere 291 km ver van Workum gelegen. Hij klokte zijn favoriet om 11.11.45 wat een snelheid van 1409 meter betekende. Met 5 duiven in de top 8 is super te noemen (Gefeliciteerd Wimpie). De enigste die een beetje in het spoor kon blijven was de sympathieke Hijlper Gerard de Jong hij klokte een minuutje eerder op 5 km korter en werd als tweede afgevlagd. Comb Flapper-Mulder maakte de top 3 vol om 11.14.05. Ik moest wachten tot 11.23.15 dus net als vorige week 12 minuten aan de broek. Is er paniek op de brouwersdijk, nee hoor dat hoort er ook bij. Maar liever niet natuurlijk. Geklopt op waarde zeggen ze in wielersport en telt hier dus ook. De eerste was een piepklein duivinnetje 13-213 gevolgd door 13-223 kras Beitske de bovenste van de lijst. In de club werd het tegen 208 duiven: 23-25-35-39-51-54-70 dat zijn weer 7 van de 11. Opvallend dat de 5 meisjes thuis zijn en dan de doffers pas komen. Net de duivinnen los gehad in de regen hebben een half uurtje gevlogen en moest ik van de grond afpakken want er waren bij die meer ophoog konden komen. Maar goed dat het zondag droog was anders was het leed niet te overzien denk ik. Straks de doffers er maar uit zullen het zelfde probleem hebben hopelijk dat het anti luis middel er een beetje uit is gespoeld anders zitten we daar zaterdag weer mee. En op de vitesse staan we er nog leuk voor in club en rayon. Morgen komt Johan uit Emmen en donderdag komt Ad uit Raalte hun duifjes ophalen. En kunnen de oude vliegduiven op rust. Op naar zaterdag 1 keer laat oké, twee keer laat niet oké, maar drie keer laat komt eigenlijk niet voor in mijn duivenwoordenboek maar je weet het niet het blijven dieren en geen robots. Met de gezondheid zit het wel goed elke week een dikke 63 % in de prijzen plaatselijke wel te verstaan is niet slecht maar ik heb toch liever een vroege. Anders maar een paar sierduiven ha ha.

 

de sierduif

 

16 Mei 2015.

 

Goede keuze lossings commissie lijkt me. Morgen een nieuwe kans. Dus kan ik relaxed op personeelsfeest. Want er is niets mooier dan duiven thuis te zien komen van een vlucht al ben je vroeg of laat. Natuurlijk liever vroeg maar dat weet je nooit. Hopende op een mooie zondag.

 

15 Mei 2015.

 

Het elftal zit weer in het korfje met op de bovenste 2 : 13-223 "Kras Beitske" en de 13-282 "Talentje". Kom tot de ontdekking dat ik de klok niet eens heb meegenomen. Dat wordt morgen moeilijk klokken. Zegt genoeg over de beleving op de Brouwersdijk. Straks maar effe een belletje als er nog iemand is in het lokaal. En wat het weer morgen doet is effe afwachten ze komen droog thuis of nat. Als het morgen buiig wordt zijn we nergens want waar ik de duiven mee heb behandeld tegen luis wordt het vliegen er niet makkelijker op.  Succes morgen.

nat of droog

 

13 Mei 2015.

 

Vandaag hadden we Cheese On The Menu in het Van der Valk restaurant te Sneek daar werd de visie en de strategie van Friesland Campina Workum uit de doeken gedaan was een interessante dag waar nog veel zaken op stapel staan. Zal mijn tijd wel duren in oktober ben ik er 25 jaar (Feestje) ben nu 51 en als we tot ons 68 ste moeten werken zo als het nu lijkt heb ik daar vrede mee als we maar gezond blijven toch, heb het nog steeds erg naar mijn zin in een prachtige functie met gewoon dag diensten een weekends heerlijk vrij dat is bijna 23 jaar anders geweest. In de ploegen dienst. Als de plannen door gaan zijn we in 2020 het grootste kaas productie bedrijf van de Wereld. Er staat nog 100 miljoen op de investering lijst voor Workum. En net als met duiven is stilstand achter uitgang.  De jongen uit de oude vliegduiven kunnen bijna er vanaf dus Johan en Ad dat wordt volgende week effe een ritje Workum om ze op te halen. De A.S kwekers hebben vandaag bijna allemaal het 1e ei gelegd. Alles zit nog vast want ik wil zeker weten dat de jongen uit de koppels komen die ik gekoppeld heb voor de sportvriend uit Bahrein. De rest gaat naar een verkoop site die rest van de jongen wil hebben en gaat verkopen. Wordt een mooie mei maand dubbel vakantie geld ha ha. En we verdienen in de zuivel al zo weinig. Was zaterdag toch wel wat teleurgesteld over de tijd van de eerste duif 12 minuten achter op met een waai vlucht is wel erg veel. Ik had er meer van verwacht waren goed van gewicht, prachtige roze kleur zonder schilvers op het vlees van het borstbeen. Poeder en vetvlekken op de vleugels, spierwitte neusdoppen, rode pootjes en dat zonder vaseline en de oogjes straalden van vitaliteit. Toch maandag de duiven effe bekeken en ja er was toch iets wat niet goed was : stuitluis. Vier weken geleden alle duiven behandeld en waren schoon. Nu alle duiven nog maar eens behandeld zijn er maar 12 dus zomaar klaar. Nu is de trainings arbeid nihil dus wat het zaterdag wordt. We wachten het maar af. Zaterdag personeels feest dus hopelijk een beetje vroeg los als het weer het toelaat. Anders rur (red uw reet) en misschien dat iemand de klok er even af wil halen maar dat is ook niet altijd vanzelf sprekend. Hoorde ik bij een zustervereniging. Dat zal in Workum wel los lopen. Op naar vrijdag dan gaan ze weer mee op naar Quevrain voor de tweede keer dit jaar.

 

Super vorm ???????

 

 

10 Mei 2015.

 

Zo net wakker is bijna half 11 heerlijk geslapen dat was vroeger wel anders na een matige vlucht dan was het alle hens aan dek op de Brouwersdijk. Ten eerste hulde aan de lossings commissie de duiven kwamen goed naar huis ook hier alleen we begonnen plaatselijk te laat en in groot verband staan we op bladzij zoveel, dus niet goed. De Comb Flapper- Mulder is met een super seizoen bezig en klokken vandaag de snelste duif in de club en klokken om 11.36.34. Snelheid 1804 meter per minuut. Collega Henk Mulder het broerke van Durk moet 4 minuten langer wachten en klokt dus op 11.40.40 en 11.40.45 en heeft zijn punten duifjes in de klok staan. Wij klokken op 11.48.02 en hebben prijsduif 12 in de club. Ik heb alle uitslagen van af 1977 bewaard waar ik (wij) heb ingekorfd, maar met de oude duiven op Vitesse en Midfond moest ik 5 jaar terug dat wij niet in de top 10 stonden. Dat was op Duffel 29-5-2010 14e tegen 185 duiven. Waar een archief al niet goed voor is. Negatief zijn is een eigenschap die hier weinig voorkomt. Je kent dat wel is een glas nu half vol of half leeg. We pakten onze 2 eerste getekende duiven voorop prachtig. In 6 minuten 5 duiven klokken was ook niet verkeerd. En 7 van de 11 in de punten is ook best. En 45 minuten het klepje weer dicht doen is ook weer oké. In de club werd het vandaag tegen 240 duiven:12-18-19-22-25-58-80. In de stand om het Generaal hok staan we 2e achter Comb Flapper-Mulder 63 punten om precies te zijn en 120 punten voor op Doeke Dam. Nog 1 midfond vlucht te gaan en gaat de rest van club waarschijnlijk fond spelen maar ik niet en hoef ik ook niet maar naar het generaal kampioenschap 2015 te kijken. Inmiddels de 12 jongen naar buiten want die moesten nodig worden uitgewend vanavond maar eens kijken hoeveel er nog zijn want er zijn 6 die wat aan de oude kant zijn.

 

Na regen komt zonneschijn.

 

Na regen komt zonneschijn dat weet zelfs een aap.

 

8 Mei 2015.

 

Vanavond gaan er 11 mee naar Quievrain 310 km ver van Workum gelegen. 6 doffers en 5 duivinnen om precies te zijn. 2 duivinnen blijven thuis Dochter 156 van Jappie Heremans heeft een probleempje met de vleugel speelde dit jaar al 4 op 4 en Schalie Vinkje speelde al 23e NPO tegen 21.910 duiven blijft bewaard voor de Kweek. Maar afwachten wat morgen het weer doet en hopen op een goede beslissing van onze Lossingscommissie als ze 1 keer in het korfje zitten heb je er geen zeggenschap meer over.

 

Diploma rayon de kuststrook 1983

 

Een foto uit het Archief van Rayon de Kuststrook betreft ook Quievrain  was in 1983. Winnaar 80-1409732 tegen 1404 duiven met een Noord oostenwind behaalde hij 835 meter per minuut aan de snelheid af te lezen was het een loei zware midfond vlucht. Bijna 33 jaar geleden. Een beetje jeugd sentiment was toen 19 jaar en bloed fanatiek onder de bezielende leiding van good old en stielman Jopie Nijenhuis. Was nog een zoon van de 79-553 1e Corbeil 528 km en 1e Tours 708 km toen hadden we nog duiven die van af Zutphen t/m Tours kop konden vliegen en elke week mee gingen waren echte kilometer vreters. En kleinzoon van 77-616 was in 1979 in het Rayon 1e Asduif 1e midfondduif, 3e fondduif zijn dochter de 79-555 was 1e duifkampioen jonge duiven. Ik weet het nog als de dag van gisteren. Al is het lang geleden het blijft een prachtige herinnering.

 

6 Mei 2015.

 

Inmiddels krijgt de volière gestalte met behulp van timmerman zzp er Rients Kuipers. Was in een grijsverleden jeugdlid in onze club met soms prachtige 1ste prijzen en ook jaren lang mijn ploeggenoot in Workum 1. Een fantastische team speler voor mij des te meer, als rechtsbuiten was terug verdedigen niet mijn sterkste punt maar Rients stond rechtshalf en loste dat met zijn geweldige loopvermogen wel vaak voor mij op. Kreeg een mail uit het zuiden des lands of ik nog jongen had lopen uit rechtstreekse gehaalde A.S duiven. Helaas moest ik hem teleur stellen want die heb ik al 2 jaar niet gekoppeld. Na nog een belletje bleek het te gaan, over een liefhebber uit Bahrein die wat jongen wilde hebben. Dus toch maar 20 koppels bij elkaar gezet en proberen er een mooie ronde voor deze sport vriend te kweken. Het kan soms vreemd lopen maar wie krijgt de kans om te zeggen mijn duiven vliegen straks in Bahrein al zijn we hier op de Brouwersdijk al iets gewend met duiven die naar

Duitsland,België,Engeland,Ierland,Koeweit,Taiwan,

Zwitserland,Curaçao om maar eens wat te noemen zijn gegaan. Weer een prachtige bladzij in het grote duivensportboek.

 De voliere

 

Vanavond komen de pannen er op.

 

5 Mei 2015.

 

Gisteravond om 8 uur moest ik even terug denken aan mijn diensttijd bij het 45e Pantser Infanterie Bataljon gelegerd in Steenwijk In 1983 of 1984 vormde ons bataljon c.q. peloton de ere wacht op de begraafplaats Ereveld Grebbeberg bij Rhenen. Vond het toen indrukwekkend met ook Prins Bernard bij de genodigden. Wat mij nog steeds bij staat is dat we ontzettend lang met het geweer in de houding moesten staan en er wel eens een mede soldaat vlak ging. Er was ons voor die tijd verteld niet te lang in het gaatje van de loop te kijken anders kon je wel eens duizelig en niet goed worden. Wat dus bij sommige gebeurden. Ben ook op vakantie geweest bij de kust van Normandie en daar zijn veel museums en begraaf plaatsen van zowel de Geallieerden en Duitser. Wat je dan opvalt is dat er aan beide kanten veel jonge jongens zijn gesneuveld. Daar probeerden onze bevrijders aan land te komen. Wat na veel bloedvergieten uiteindelijk lukte en kon de opmars naar Nederland gestalte krijgen.

 

Een prachtige foto van Johan van den Kornput kazerne in Steenwijk waar ik de 14 maanden dienstijd was gelegerd. Het gebouw links sliepen wij en op de voorgrond ons vervoer middel de YP 408.

 

De Johan van den Kornput Kazerne in Steenwijk.

 

4 Mei 2015.

 

Las bij Neef Maarten op Urk dat hun eerste duif ook Workumer bloed in de adertjes heeft stromen dat maakt het 2 mei weekend nog mooier wat referenties betreft. Esther vloog een 1e in de club en werd als 7e afgevlagd in Afd Friesland tegen 21.336 duiven. Mooi man. Al zitten er natuurlijk ook de super duiven van nichtje Corry in, Justin en Jubbetje waren al eens beste doffers van Nederland WH.Z.B bij de jeugd. Haar broer vloog een 7e in de club en heeft de schimmel kleur van '' Oer Beppe Beitske'' en speelde een 138e tegen 21.336 duiven en werd een kleine 3 minuten later geklokt.

 

Olympic chanel Corry Hakvoort.

 

Hier onder de volledige stamboom met onze kleine inbreng van Maarten en Cornelis hun toppers op Urk.

 

 10-526 van Corry.

 

3 Mei 2015.

 

Vanmorgen bracht sportvriend Teus uit Muiden 6 prachtige jongen uit zijn kweekhok. Uit zijn rechtstreekse Comb van Heteren Doetichem duiven met natuurlijk de beste A.S bloedlijnen die zich daar op de hokken bevinden. Een prachtig gebaar van Teus die hier op de Brouwersdijk ook altijd goed behandeld word. Dus wie goed doet goed ontmoet is hier zeker op zijn plaats. Inmiddels zitten er 12 jongen hier in jonge duiven hok en zal waarschijnlijk toch met een paar jonge duiven worden aangevangen op deze tour. Was eigenlijk niet de bedoeling maar niets is zo veranderlijker als een duivenmelker. Ik moet ook eerlijk zeggen door deze zeer leuke contacten komt de animo ook weer terug. Gisteren vlogen we in Acg A2 ook bijna 100% met 11 van 12 de in de punten we begonnen tegen 1932 duiven op plaats 13. De hoofd duif was voor club genoot Doeke Dam. Wat ook mooi was dat de jeugdige Reitze Schotanus uit Sloten (de zoon van Cor) waarmee ik in grijs verleden heb gevoetbald in de hoofdmacht van Workum. In die tijd kwamen jongens uit de regio hier hun geluk beproeven om een beetje op nivo te voetballen.Want in de tijd speelde Workum als enigste in de zuidwesthoek hoog in zaterdag middag 2e klas van het noorden. Terug naar Reitze in zijn eigen club versloeg hij de mannen Pander en Pietersma. In de club werd het tegen 487 duiven :1-4-5-11 een uitslag waar ik zelfs een beetje jaloers op ben. Maar het hem natuurlijk ontzettend gun want hij is ook een van de jongens voor de toekomst van de duivensport in deze hoek. In Acg 2 begon hij met nummer 2. Mooi man. Hier onder de prachtige accommodatie van Reitze.

Het hok van Reitze Sloten

 

2 Mei 2015.

 

De Friese Workumer topduif van Comb Vink en zoon Noordwijk, de 13-228 had bijna voor een primeur gezorgd  in Afd 12 maar werd in een seconden spel geklopt en speelde de 2e tegen 4709 duiven.

 

De vitesse zit er eerst effe op we gaan nu de midfond op naar Quievrain het eerste vluchtje boven de 300 km. Vandaag stond Tongeren met 244 km op de agenda. Mooi op tijd los 9 uur om precies te zijn en prachtige Hollandse luchten maar jammer genoeg was de oosten wind niet krachtig genoeg om hier langs de kust het wind voordeel uit te buiten. Maar ondanks dat ontzettend genoten van de prachtige aankomsten van mijn gevleugelde vrienden. Samen met buur Gam een duivenmelker in ruste staande op het dakterras zagen wij om 11.54 een groep van 8 wedstrijd duiven over komen richting Harlingen. Dan weet je inprinciepe dat je te laat bent voor een rayon overwinning maar plaatselijk doe je misschien nog mee. Op klokslag twaalf uur was daar kras Beitske 13-223 die haar wel gevormde pootjes om 12.00.49 op de aankomst antenne plaatste. Helaas was dit niet genoeg voor de overwinning want het was opnieuw Doeke Dam die met een mooie uitloper de eer voor zich opeiste. Sjors Boersma nam duif twee voor zijn rekening en de Comb Flapper-Mulder maakte de top drie vol. Restte er voor mij dus plaats vier. In de club werd het tegen 250 duiven: 4-6-11-15-18-30-40-66-79 dat is 9 van de 12 en dus weer 75% in de punten. Niets mis mee. Pater Moeskroen meldde zich om 12 minuten over 12 en kwam op training binnen maar had zich ruimschoots in de punten gespeeld. als hij was ingekorfd op de goede manier.

In de club is de score van de eerste duif na 4 vluchten 6-6-3-4 en dat valt niet tegen.

In de club is de tussenstand na 4 vluchten op de vitesse als volgt:

 

1.Comb Flapper - Mulder    3942 pnt.

2.Comb de Groot de Jong   3889 pnt.

3.D.Dam                              3765 pnt.

 

Een jeugdige Gam Yntema

 

Een jeugdige Gam Yntema voor zijn hokken op de Brouwersdijk in de jaren 80. Nostalgie

 

2 mei update  Friese  teletekst :

 

Hoezo geen teletekst meer in Nederland maar wij wel.

 

Goed idee van het Afdelings bestuur. 

 

Dooitze ut Lemmer van harte lokwinske.

 

En neef Maarten en zoon het blijft toch Familie.

 

Friese teletekst

 

 

 

 

 

2 Mei update : Breaking News

 

Friesland Boppe in Afd 12 Rayon 3 Duin en Bollenstreek.

 

uitslag rayon duin en bollenstreek.

 

DE 13-228 met zijn baasjes

 

Op de foto 13-228 Made in Workum. Zoon Balotelli. met de midfond kanonnen uit Noordwijk W.Vink en Zoon. Mooi man.

 

2 mei 2015.

 

De duiven worden om 9 uur gelost in Tongeren voor Workum een afstand van 244 km. Als ik het weerkaartje bekijk het is nu 10 voor 9 worden ze gelost met Noord oosten wind  verder op is het oost noord oost en bij Lelystad is het zuidwest het is natuurlijk een moment opname en kan de wind nog veranderen onderweg. Om 12.00 uur plaatselijke tijd hebben de duiven nog een snelheid van 1350 meter per minuut om 12.30 uur vliegen ze nog 1150. Het moet toch mogelijk zijn om in dat half uur een gevleugelde vriend op het klepje te krijgen. En laat het alsjeblieft niet Pater Moeskroen zijn. Want dat zou hier op de Brouwersdijk wel heel erg balen zijn. We wachten het af en houden met een schuin oog de meldings site van de Blauwband in de gaten.

 

 1 Mei 2015.

 

Relaxed 13 duiven in gekorfd 7 duivinnen en 6 doffers. Alles ging perfect alleen met het inzenden van de klok naar de computer bleek de display van de klok niet meer te werken en bleef donker dus kon het commando p.c. verbinding maken niet worden gemaakt. Gelukkig ben ik in de weelde dat ik drie klokken heb die allemaal geladen zijn met de koppel tabel en het vliegprogramma dus dat probleem was gauw opgelost. Nieuwe klok er aan en de duiven opnieuw inkorven. Dus de duiven weer uit de inkorf manden gehaald die we konden vinden maar we kwamen tot 12 dus 1 zat in een andere korf. Inmiddels was het klein vervoer gearriveerd en moesten de duiven ingeladen worden dus de laatste duif komt dus niet op de uitslag. Dat zal morgen wel de eerste zijn. Dus de 12-272 alias Pater Moeskroen kan zijn vroege klassering als hij op tijd is vergeten. Das jammer maar gelukkig heb ik toch nog 12 in de strijd. Was dit morgen gebeurd bij het aanzetten van de klok hadden ze allemaal voor spek en bonen meegedaan. Dus al met al valt de schade mee. Nu maar hopen dat Pater Moeskroen morgen een off day heeft maar ik vrees het ergste. Iedereen veel succes gewenst morgen en pak ze.

 

hoera inkorven

 

27 April 2015.

 

Zaterdag kon ik gelukkig de duiven nog zien aankomen want die kwamen net op tijd aan om aan de andere verplichtingen te voldoen al was ik al iets verlaat op het poppe slokje zoals we dat zo mooi noemen in Friesland. De duiven werden dit keer gelost in Tilburg 163 km ver van Workum gelegen. Ze werden gelost met een zuidwesten wind en er waren wat buien op de vlieglijn. Was al gewaarschuwd door Vink jr. dat de duiven in Afd 12 snel kwamen En er al een melding van 1658 meter minuut was. Dus dat zou ook wel in Friesland mogelijk zijn. De snelste duif in de Afd 11 vloog bijna 1735 meter per minuut. Dus die voorspelling kwam uit. In Workum haalden we die snelheid bij lange niet wat ook wel te verwachten was. Aan de west kant van de afdeling. Het was oud vlees keurmeester in ruste Doeke Dam die hier de eerste plaats wist te bemachtigen op de langste afstand in de club met 169 km. Hij klokte zijn jaarling om 14.53.28 wat een snelheid van 1493 meter betekende. Gerard de Jong alias de Hylper kwam het dichts in de buurt hij klokte om 14.45.49 op 158 km wat een snelheid 1492 betekende. Beide heren moesten wel lang wachten op hun tweede duif maar ze hadden wel een vroege in het klokje staan. En daar draait het om in de duivensport. Op de Brouwersdijk was de 13-282 alias het Talentje om 14.49.36 aanwezig wat 1489 meter per minuut om gerekend voor nummer 1 is dat 19 seconden. Dus de top 3 in de club zat staart op staart. De mannen die de leiding hebben op de vitesse de beruchte Comb Flapper- Mulder maakte de top 4 en 5 vol zij klokten ook om 14.49.17 en 19.49.52 hun top duif 12-323 werd als bijna laatste prijsduif in de club geklokt om 15.23.32 toen waren er 86 van de 87 prijsduiven thuis. Maar staat nog gewoon als 1e duifkampioen op papier. In de club werd het vandaag tegen 259 duiven : 3-7-10-34-58-60-70 met 7 van de 13 in de punten zitten we al drie weken boven de 50% en nu 3 bij de eerste 10. mooi man. Zondag in alle vroegte vertrokken naar Noordwijk om effe een bonnetje te verzilveren. Half 10 stond ik op de Stijntjeduinstraat waar pa Vink mij al op stond te wachten. En de heerlijke koffie en het gebak van ma Vink al stond te wachten op een hongerige en dorstige Fries. Natuurlijk kom je bij top liefhebbers niet met lege handen en werden de kilo's Friese kaas uitgeladen voor mijn Zuid Hollandse vrienden ha ha. Dit resulteerde in 4 prachtige jongen uit het kweekhok. Even later kwam Wim jr. en Wim jr. jr. ook nog effe duivenmelken. Volgens mij heten de jongens bij Vink allemaal Wim. Wel lekker makkelijk voor ma Vink 1 keer roepen en er reageren drie stuks. Na een heerlijke bakkie soep werd nog effe bij Wim jr. dus de zoon Wim sr. en de vader van Wim jr. jr. om alles effe duidelijk uit te leggen bij zijn hokje duiven te kijken waar alles ook perfect voor elkaar was. In het kleine kweekhokje zat een Zoon van de Niergnies en een dochter van Beitske in perfecte conditie te pronken. Na een broodje gebakken ei van ma Vink jr. en twee bakkies koffie werd eindelijk de terug reis aanvaard. De gordel van de auto paste nog net over het overvolle buikje van de kalende duivenmelker ut Warkum. Fam Vink sr. en jr. bedankt voor de prachtige jongen en de gezellige morgen c.q. middag.

 

Vink sr en Jojo

 

15-482

 

De jongen gaan direct naar het kweekhok want volgend jaar staat er wat te gebeuren op de brouwershof de 250 ringen zijn al besteld. Nu maar hopen in 2016 op de jonge duiven toer 7x oosten wind.

 

25 April 2015.

 

Vandaag een late lossing dat waren we nog niet gewend dit jaar. Komt persoonlijk niet verkeerd uit want gisteravond trouwde een neef van Beitske. Het is al een tijdje geleden dat ik op zo'n feest ben geweest. Een prachtige locatie, een super band en aan vocht geen gebrek. Veel oude bekenden tegen gekomen die bij mij in de klas hebben gezeten op de Middelbare Landbouw School. En het leuke was dat de eerste vraag die ze stelden : hest nog douwen (heb je nog duiven) heeft toch indruk gemaakt al is het een dikke dertig jaar geleden dat ik deel maakte van die klas met allemaal boeren zonen. Het leuke is wel dat de meesten van hun melk leveren aan de grootste kaasproducent van Europa. In Workum bedoel ik natuurlijk. We verwerken op het ogenblik 3.4 miljoen liter per dag en dat gaat nog wel oplopen na dat de super heffing is verdwenen en er zoveel gemolken mag worden als ze willen. Met een goede melkprijs kunnen de boeren investeren in nieuwe stallen waar weer meer melkkoeien in geplaatst worden. Ook het boerenleven veranderd vroeg van bed om te melken is bij vele verleden tijd. De melkrobot melkt de koeien bij sommige boeren drie keer per dag wat weer melk productie oplevert. Vond nog een prachtige foto van onze oud voorzitter en ere lid van de Workumer postduivenclub Piet Flapper. De locatie was prachtig de hokken stonden boven op het platte dak van hun supermarkt. Het moet omstreeks 1984 zijn geweest. In zijn handen heeft hij twee van het rooie soort van Nijenhuis/de Groot de rooie appie's via Bennie de Vries. Als ik er over nadenk is Piet ook altijd goed geweest met duiven van ons. Ook vandaag is hij de te kloppen man samen met Durk in de club. Staan stijf bovenaan na 2 vitesse vluchten.

Piet Fapper in z'n jonge jaren

 

Succes straks al ze los komen zullen we maar zeggen. Het hok staat open, de klok staat aan nu maar hopen dat ze geregistreerd worden als ze binnen lopen want ik moet mijn droomvrouw Beitske vanmiddag weer naar ander familie feest. Want de broer van Beitske heeft samen met vrouw een opvolger gekregen voor zijn bedrijf en daar moet weer opgedronken worden. Ik denk dat na de koffie maar aan de fris ga want het lichaam hersteld niet meer zo snel als vroeger ha ha.

 

 

24 April 2015.

 

Vanavond bestaat de vliegploeg uit 6 doffers en 7 duivinnen dat maakt een totaal van 13. Als dat morgen maar goed gaat. De verwachtingen Zuid Westen wind en buiig. We vertrouwen maar weer op de deskundigheid van de lossings commissie. Als ze 1 keer in het korfje zitten ben je niet meer baas over je eigen duiven.

 

21 April 2015.

 

 

Oude tijden herleven in rayon de Kuststrook het prachtige samenspel langs de IJsselmeer Kust. Had je vroeger in het NPO orgaan een prachtige rubriek NADOENwaar prestatie van willekeurige liefhebbers een podium kregen nu is dat op de website ook het geval. Je komt op de pagina met de volgende link:

 

Mooie prestaties - CCGDeKuststrook

 

Een prachtig idee van het bestuur.

 

 

 

19 April 2015.

 

 

Gisteren een prachtige vlucht gehad. Met veel hogere snelheden dan verwacht maakt het alleen maar mooier. Wat een prachtdier de postduif bijna 40 jaar liefhebber en elke keer weten ze je te verrassen met hun kleine gespierde lichaampjes.

In de club begonnen we weer met nummer 6 net als vorige week. Het was het kleinste duivinnetje op de inkorflijst. Ze verspeelde wat tijd maar die waren er meer. In de club was het wederom de 12-223 van de heren Flapper-Mulder die numero uno pakte dat dit geen slechte is blijkt wel uit deze score 3 vluchten gehad 2-1-1 dat kan bijna niet beter. Volle broer van mijn bonduifje die in 2013 1e duif natour in de club werd. De jongen uit haar zijn nu ook weer na de lijnbaan gegaan. Elkaar wat gunnen noemen ze dat hier in Workum. Duif nummer 2 werd 3 seconden later geklokt door de heren. Hylper Gerard de Jong maakt de top 3 vol en met 3 bij de eerste 9 heeft hij ze ook weer op de rails. Jan Reitsma klokte nummer 4 met een laat jong die nog geen korf had gezien. Toevalstreffer of een toppertje in spee maar het is je gegund Jan als vaste computer man samen met de lieftallige Chelly. In de club werd het tegen 272 duiven: 6-15-22-30-31-44-56-61-62-80-82-84 met 12 van de 14 in de punten. Om 12 uur alles thuis dat is 17 minuten. Weer dik tevreden als je de lat niet te hoog legt valt het meestal wel mee. Nog effe een rondje over de velden zo dat ze dat zo mooi zeggen bij Fox sport. Lucas speelt de 1e in samenspel A tegen 2934 duiven en dat met oost in de wind. In samenspel F speelt neef Maarten en zoon de 1e tegen 3333 duiven hun tweede was een Beitske nakomeling. In Afd 6 rayon F was Michel de snelste tegen 3343 duiven. In Noordwijk werd de Vinken geklopt op 8 seconden maar waren wel nummer 4 in Afd 12 tegen 4938 duiven. Allemaal gefeliciteerd met deze uitmuntende prestaties. Op naar de volgende week maar eerst de boel maar effe scheiden wat een weelde 7 duiven pakken er zijn jaren geweest dat het een aantal meer waren.

 

 18 April 2015.

 

wind

 

Ze komen los om : 9.45 uur met noord oosten wind. Succes. Altijd moeilijk in te schatten hoeveel snelheid onze gevleugelde vrienden zullen maken om 11.59 maken ze 1125 meter per minuut lijkt me een mooie snelheid. We zullen het zien gelukkig hebben we de prachtige meldings site van onze zuster vereniging de Blauwband uit Balk.

 

 

17 April 2015

 

Vanavond gaan er 14 mee. 7 duivinnen en 7 doffers, we gaan naar Gennep 150 km met noord oosten wind   3 a 4 wordt het pittig maar we hebben een klein wind voordeel hier aan het IJsselmeer maar er zijn natuurlijk meer kapers op de kust. Ze zijn super gezond maar vorm dat weten we morgen pas. Ze staan voor de tweede week op weduwschap en trainden wel aardig dus wie weet kunnen we hier in Workum voor een verrassing zorgen, gebeurd dat niet ook goed als S'avonds het klepje maar weer dicht kan ben ik ook tevreden.

 

inkorven

 

 

13 April 2015.

 

Zo de eerste vlucht hebben we weer gehad viel plaatselijk niet tegen. Het waren de Comb Flapper-Mulder die met hun eerste duif er met kop en vleugels boven uitstaken. En al om 9.28.01 hun 12-323 op het klepje hadden zitten met een snelheid van 1443 meter per minuut. Gekweekt uit hun super duif 06-656 die zich ook als kweker zijn stempel drukt op de vlieghokken van de combinatie. Werd gekweekt uit duiven die op de Brouwersdijk het levenslicht zagen. (Waarvan akte). Doeke Dam klokte duif nummer 2 de 12-904 met een snelheid van 1392 meter per minuut. Opvallend detail aan deze twee vroege duiven was dat op de opleervlucht vanaf Heino zij ook al de eerste duiven in de club waren maar dan in omgekeerde volgorde. De combinatie Flapper-Mulder maakte een geweldige uitslag met 8 duiven bij de eerste 16. Gefeliciteerd mannen. Ik moest wachten tot 9.33.03 toen Pater Moeskroen zich meldde. Met in zijn kielzog de 13-221 die 4 seconden later zijn pootjes op de aankomst antenne zette. Het bleken duif 6 en 7 in de club. Dus in 4 seconden mijn punten duifjes. Met 15 duifjes in de strijd werd het tegen 255 duiven 6-7-40-47-48-50-67 wat bijna 50 % betekent. In de Acg 1A was het Sneek wat de klok sloeg. Voor ons (koudum-Balk-Workum) in de zuidwesthoek al geen verrassing. Misschien wordt het weer tijd voor de Zuidwesthoek competitie die wij jaren geleden ook hadden en een geweldig succes was. In de club wordt al geopperd niet meer inzenden naar compuclub alleen met oost in de wind. Of een club uitslag maken dan de boel wissen en opsturen. Ach het is maar een hobby maar elke week voor schut staan, dan is een hobby ook niet leuk meer toch. Maar duivensport is meer dan vliegen, zondag was Teus uit Muiden hier en nam 4 beauty's mee. Ook Willem uit Warmond meldde zich op de brouwersdijk en nam een koppel ooievaartjes uit Fredje en Beitske mee. En aangezien er ook nog jongen lagen voor de Willem Vink en Zoon Noordwijk werd afgesproken dat deze ook mee op transport konden en het de familie Vink een ritje Friesland kon besparen. Om 5 uur bericht uit Noordwijk dat de jongen hun goed aanstonden. Missie geslaagd. Speelden overigs direct al weer de 1e in de club. Over twee weekjes effe richting Noordwijk om mijn bonnetje te verzilveren want de mannen hadden nog wat speciaals voor mij liggen. Dat is weer duivensport van de bovenste plank. Vandaag was Harry (niet van Andel) uit Leeuwarden hier om zijn bonnetje te verzilveren en nam een prachtig kras doffertje mee uit Balotelli en dochter 156 van Jappie Heremans. Waar de Vinken ook al goed mee zijn. De laatste 2 zijn voor Nico uit Zaandijk die in Afd 6 rayon C geweldig begon met de 1e Meer tegen 2103 duiven. Nu zitten de duifjes allemaal weer op eitjes en zullen Johan uit Emmen en Ad uit Raalte hun lang verwachtte toppertjes kunnen ophalen, maar ze zullen even geduld moeten hebben maar hopelijk kruipen uit deze eitjes ook weer bruikbare duiven want een toppertje kweken blijft voor ons allemaal moeilijk is het niet.

 

Kweek koppeltje

 

Met de gezondheid zit het wel snor op de Brouwershof.

 

 

11 April 2015.

 

Het wordt vandaag een vreemde dag duiven die thuis komen van hun eerste wedvlucht , Jacky wordt vandaag  begraven en de voetbal vereniging Workum die 75 jaar bestaat en het eerste speelt een jubileum wedstrijd tegen Lucky Ajax met Stanley Menzo, Gerard Vanenburg ,Richard Witschge en vele anderen hopelijk komen de duiven vroeg los en kan ik overal aanwezig zijn.

 

Vond in het archief nog een prachtige oude Foto van het  1e elftal in 1984.

  Workum 1 1982

 

Met op de foto trainer Gerrit Bil,Sikke Harkema,Hielke Atsma,Jan Peter Wesselius,Jappie Peterson,Luut Stellingwerf,Anne Peterson, Leider Hielke Bandtra.

Onderste rij: Gerard Blom,Durk de Boer,Sjouke Hoekstra,Bennie Wesselius,Johannes Postma,Hanjo de Groot,Lubbe van Dijk.

Inmiddels zijn de duiven los om 8.15 uur  : SUCCES !!!

 

7 April 2015.

 

Vanmiddag bereikte mij het droevige bericht dat oud duivenmelker Jacky Bijlsma op 48 jarige leeftijd is overleden. Hij had in volière vogels een nieuwe prachtige hobby gevonden. Helaas heeft hij hier niet lang van kunnen genieten.

Jacky heeft samen met mij in diverse besturen gezeten en was de man van de centen en dus penningmeester in hart en nieren.

En was jaren actief  in de Workumer tentoonstellings commissie waar hij samen met Henk Mulder de zaakjes altijd perfect voor elkaar hadden. Met mooie prijsjes voor het draaiend rad. Was ook de man die graag tentoonstellingen bezocht van onze zuster verenigingen en hij hield van de gezelligheid onder genot van een biertje en lekker eten.

 

Mijn gedachten gaan uit naar zijn naaste familie.

Jack rust zacht.

 

 


Bedankt voor alles wat je voor de Workumer duivenclub hebt betekend.
 

 

5 April 2015.

 

De eerste opleer vlucht van de afdeling heeft toch een slachtoffer geëist. De vliegende Non 13-261 vorig jaar nog goed voor de 1e Tongeren 123 duiven zat vanmorgen zwaar gewond in de spoetnik. Ze zat om 10 uur in de spoetnik, zat er om half zeven nog niet toen ik aan het werk moest. Effe een paar uurtjes werken want er moesten nog een paar kaas monster richting het laboratorium die even onderzocht moesten worden voor dat de partij wordt vrijgegeven voor transport. 

de 13-461

 

Dus effe naar Doeke Dam gereden die hem effe vakkundig heeft genaaid. De opleer vlucht ging verder naar behoren. Opleren had in ik nog niet gedaan dus de 16 vliegduifjes richting Heino 80 km ver Workum gelegen. Ze werden gelost om 10.30 uur met Noord noord oosten wind. De eerste duif werd geklokt om 11.35 Door Doeke Dam met een snelheid van 1269 meter per minuut. Comb Flapper-Mulder klokte om 11.37 deze duif behaalde een snelheid van 1217 meter per minuut. Nummer 3 werd geklokt om 11.39 op de Brouwersdijk en zat op 1147 meter per minuut. In 12 minuten 12 van de 16 in het klokje om 12.00 uur 15 van de 16 thuis en de laatste dus vanmorgen. Alle duiven doffers en duivinnen werden ingekorfd op eitjes van een dag of 10 bij thuiskomst werd het nestje opgeruimd en gaan ze volgende week als weduwnaars en weduwduivin mee. Op naar volgende week dan maar met Eén vliegduifje minder.

 

29 maart 2015.

 

De trouwe viervoeter van mijn zus vertrouwde het niet helemaal en zocht een goed plekje in de verhuiswagen, want ze zullen me toch niet vergeten, zal ze wel gedacht hebben.

 

Lady in de verhuiswagen

 

Gisteren effe de erkende verhuizer gespeeld bij mijn zus. Een hels karwei maar goed het moet effe gebeuren en aan het eind van de middag alle spulletjes over. Geeft weer een goed gevoel. Kunnen ze weer een nieuwe start maken in de mooi opgeknapte bungalow van mijn moeder. Eén probleem de dure Audi past niet in de garage. Ik heb mijn zwager al een voorstel gedaan effe ruilen met de blauwe Ferrari en je lacht iedereen uit. Moest er effe over nadenken ha ha. Gisteren ontsnapte er een kweekduivin van Adje , is van 2010 maar nooit uitgewend daar was ie te duur voor. Vanmorgen liep zij achter huis maar haar te pakken krijgen is er nog niet bij. En binnen lopen via de spoetnik heeft ze dus nooit geleerd. Hopelijk

zit ze vanavond op het dak dan kan ik haar in het donker met een schepnetje vangen. Er zijn liefhebbers die zo een 1e NPO hebben gewonnen hier niet zover vandaan. Of niet Bennie uit Balk.

 

24 maart 2015.

 

fredje op het nest

 

De trotse vader "Fredje" met zijn kroost zit gekoppeld aan"Beitske".

 

Vandaag de eerste jongen geringd lijken mooi op te komen maar we zijn er nog niet. De Belgasol lijkt zijn werk te doen prachtige mest om de broedschalen voor de makkelijkheid een krantje er onder ben je zo klaar. Ook de soepgroente en de gemalen kaas vindt gretig aftrek bij de oude jongens en meisjes.

 

Dochter Niergnies op het nest

 

De trotse moeder ''Dochter Niergnies" zit gekoppeld aan de "444" Zoon Mister Hannut van 2006.

 

Zusje Zorro op het nest.

 

Het "Zusje Zorro" zit gekoppeld aan "Diego" van 2008.

 

Raiman op het nest

 

De "Rainman"van 2007 Zoon Sok x Dochter Kampioen 707.

 

21 maart 2015.

 

Vandaag gaan de laatste jongen uit de vliegers naar de nieuwe eigenaars. De oude vliegers zitten allemaal op pap jongen met hier en daar een schier eitje maar dat valt te verwachten met duiven van 13-11-10-8-7 jaar de doffers wel te verstaan. De oudste duivin die hier bij zit is van 2008 dus ook al weer 7 jaar. Ook deze jonkies zullen uitwaaien over Nederland. Het blijft een prachtig gezicht al die ouwe topduiven bij elkaar. Kreeg nog een prachtig mailtje uit Polen deze was als volgt:

 

Dear,

We are trying to buy the same pigeons at GPS Auction. I am a young breeder from Poland and I depend on this pigeon . I found your page and from here I have your address . I already have a dove from Dick Postma ' beautiful ' maybe you can associate it and I would like this to the line . 
Just as you I have also pigeons from Ad , 2 pcs. I have a good relationship with him.
Please, possibility to buy this pigeon.
Please, any answer .

Greetings
Radek Rożniata
Poland

 

Dick Postma doffer

 

Inmiddels staat hij op 470 euro en ben gestopt met bieden want ik gun een jonge liefhebber uit Polen ook goed materiaal om mee te beginnen.

Nu maar hopen dat een andere duiven liefhebber hem niet dwars zit. ha ha

Zo de verbroedering in de duivensport is ook in Friesland geen probleem.

 

Dear pigeon friend 

I will find it no problem so I'll keep on bidding 
Hopefully are you then able to buy 
the pigeon. 
Especially the line of '' the 
Blue Orleans '' is super. 
all 2 times the best mid
dle long distance pigeons out of from the Netherlands 2012 and 2014.

I have sisters and youngsters from these pigeons.

I send you the origin of both pigeons for the information


Good luck with the sale.

 

Greetings Hanjo de Groot

 

Nog effe contact gehad met Wim Vink jr. hadden bezoek gehad van een ''Waldpiek'' die ook jongen had gehaald bij dit super hok. Jouke Rottine heeft de oogjes dus ook open en slapen doe je s'nachts is een prachtige uit spraak van Theo uit Joure. Ik heb nog een bonnetje liggen maar wacht effe het vliegseizoen af en probeer dan een jonkie te bemachtigen uit de beste duif van het hok van 2015 als het tegen zit zou het kunnen dat hij het 1 van mij is want hun beste jaarling vorig jaar was made in Workum met 1-2-3 in de club. Maar de Vinkies komen eerst naar Workum om hier jonkies te halen wordt weer een gezellige dag duivenmelken. Maar eerst maar eens kijken als het jonge spul naar behoren op groeit.

 

14 maart 2015.

 

Vanmorgen meldde de eerste bonnenkoper zich op de brouwersdijk. Het was sportvriend Jan van Achteren uit Dedemsvaart. Een man die eigenlijk zijn hele leven meerdaagse fondvluchten als favoriet had. Speelde als eens een 1e NPO Ruffec Afd 10 maar sinds zijn pensioen heeft hij het roer om gegooid en is goed bezig op Vitesse en Midfond en doet en dat met duiven van Berth Knaven die zijn A.S duiven koppelde met Bertie Camphuis duiven en het steen goed doet op de eendaagse fondvluchten met vele NPO noteringen.

En zocht nog wat A.S duifjes om uit te proberen en als ze goed genoeg zijn te kruisen tegen zijn eigen duiven. Aangezien ook dit jaar geen jonge duiven vluchten meegedaan worden ging Jan i.p.v. 1 met drie naar huis. Jongen uit de Mok,Balotelli en Pater Moeskroen gingen richting Dedemsvaart. Vanmiddag komt Jan Valk ( de enigste valk waar een duif niet bang voor hoeft te zijn) de nestmaatjes op halen die zijn ringen dragen dus de mooiste uitzoeken was er vandaag niet bij.

 

 

12 maart 2015.

 

 

Gisteravond belde Ben Drenthen uit Veenoord op dat er een verkeerd eigendoms bewijs op de stamboom was geniet. Dus het goede eigendoms bewijs opgezocht en op gestuurd richting Veenoord. Ben zou het zelfde doen maar nu richting Workum. Zoon Wilfred had in de zomer van 2013 twee jongen gehaald uit de ''Blauwe Niergnies''. 1 van deze doffertjes was gekoppeld aan een duivinnetje van Frans Zwols uit deze koppeling was bijna een eerste NPO overwinnaar uitgekomen in Afd 10 maar hij bleef een minuutje vliegen dus weg was de overwinning. Was weer een mooie referentie geweest maar ook hier telt de klok. Deze ''Blauwe Niergnies'' heeft met verschillende duivinnen goede gegeven maar mag nu in het tuinhuisje van zijn wel verdiende pensioen genieten. Is inmiddels 14 jaar oud en ziet er nog uit als een jonge god.

 

10 maart 2015.

 

de toekomst

 

Gisteren effe bij de kaakchirurg geweest het doet effe zeer maar het resultaat mag er zijn geen pijn meer wat een ellende als je een zenuwontsteking hebt en het klopt en het doet, geen wenk in de ogen, duiven en werk wat kan je het schelen. Wat voer en water erin en klaar ben je weer. Vandaag gelukkig weer aan de beterende hand een kuurtje van penicilline is ook niet verkeerd als je echt wat mankeert. De jonkies groeien prachtig op wat wil je ook met dit weer. Zaterdag kunnen de eerste er vanaf er gaan 10 naar Joure naar de Douwe Egberts specialist Jan Valk en de rest op bonnetjes. Ik las bij Theo Pander op de site dat er 6 richting Workum gaan naar club genoot Henk Mulder dus dat is redelijk verdeeld.  Inmiddels 11 oude vliegkoppels, mijn lievelings duiven die de naam de Groot de Jong in de club jaren hoog hebben gehouden gekoppeld maar eens kijken of alles een beetje bevrucht is want er zitten wat oude jongens en meisjes tussen ook deze jongen zullen de Brouwersdijk verlaten en zullen uitwaaien in geheel Nederland. Leeuwarden,Emmen,Noordwijk,

Dedemsvaart,Muiden,Zaandijk, Raalte en nog een aantal plaatsen.

 

 4 maart 2015.

 

I HAVE A DREAM .

 

de midfond kanonnen van whzb

 

Made in Noordwijk. Via Us Dick Postma Leeuwarden.

 

zus zorro x zoon wings

 

Ad  had Sissy x de Mattens Doffer.  Harry heeft Jonge Bliksem x Dirkje. En Hanjo heeft Zusje Zorro x Zoon Wings en wat loopt als een rode draad door deze koppelingen, de super Gaby's. Nu nog een paar toppertjes kweken.

 

28 februari 2015.

 

Gisteren de 9 vlieg koppels geënt tegen paramixo nu nog effe met het kwastje de pokken proef doen dan nog effe ontluizen en we zijn klaar voor 4 April. De groene Ferrari is vervangen door een blauwe dus het opleren kan beginnen ha ha.

 

de blauwe Ferrari

 

 

 

26 februari 2015.

 

Waar blijft de tijd ?

 

 De tocht der tochten 1986

 

Het is woensdag 26 februari 1986, het is vroeg in de ochtend. Heel vroeg. De temperatuur is ver beneden 0 graden Celsius en blijft dat deze dag ook. Hij is als eerste in het FEC te Leeuwarden. Hij staat als eerste vooraan in de kooi en voelt de druk van de media op zijn schouders. Alle ogen zijn op hem, de winnaar van de 13e Elfstedentocht, (21 februari 1985) gericht. Hij staat nu, 1 jaar en 5 dagen later, klaar voor de 14e Elfstedentocht.

Het was Evert van Benthem, veehouder van beroep uit St. Jans Klooster die net als in 1985 ook nu als eerste, zij het deze keer met een ruime voorsprong, over de finish op de "Bonke" gleed. Evert van Benthem, was na het 2 x winnen van de tocht der tochten een bekende Nederlander geworden. Deze roem hield hem echter niet in Nederland. Hij vertrok naar Canada om aldaar met zijn gezin als veehouder verder te gaan. Vandaag 26 februari, is hij "even" terug in Nederland (Friesland) Terug naar daar waar hij geschiedenis schreef. Het was ook het jaar van de 84-616137 alias de "Vale Homo" vloog in enkele weken tijd 1e 14.164 duiven, 1e 15.558 duiven en een 5e 17.016 duiven. Was beste midfond duif in het Rayon de Kuststrook en won de derby vlucht tegen duizenden duiven. Had ook Evert kunnen worden genoemd maar hij dankte zijn naam aan het zeer tolerant zijn tegen zijn volle neef de 85-243451 die Rood van kleur was en die hij als enigste duldde in zijn domein, het nesthok dus. Vandaar zijn bijzondere bijnaam.

De Vale Homo

Vloog in de club in 2 jaar: 

1e Sittard 319 dv.

1e St.Ghislain 232 dv.

1e St.Ghislain 263 dv.

2e Maastricht 263 dv.

2e Compiegne 139 dv.

3e Tours 137 dv.

4e Maastricht 280 dv.

5e Mook 212 dv.

5e Hank 222 dv.

6e Sittard 362 dv.

7e Mook 320 dv.

7e St.Ghislain 196 dv.

7e Quevrain 193 dv.

8e Creil 136 dv.

9e Ede 271 dv.

10e Troyes 90 dv.

 

 

22  Februari 2015.

 

Op de foto een jonge Pier Venema 30x Generaal kampioen van de club ,NPO winnaar, Olympiade deelnemer, 12 maal de snelste duif in Friesland. Meer dan 300 club overwinningen moest deze winter zijn duiven jas aan de wilgen hangen. Wegens gezondheids redenen,inmiddels boven de 80 maar in mijn beleving 1 van de grootste kampioenen die Friesland heeft gekend en dat in het ongunstige hoekje van ''Us Heitelan''. Maar eerlijkheid bied mij te zeggen dat hij met oosten wind altijd wel een vroege duif wist te klokken.

 

Een jonge Pier Venema

 

Vandaag de eerste ringetjes omgeschoven. 9 koppels 18 jongen is niet echt verkeerd. Nu eens effe zien hoe het jonge grut wil opgroeien. Nog een bonnetje gekocht van de stichting Nationale competitie W.H.Z.B/T.B.OT.B. Dat wordt  weer een ritje Noordwijk. Was op nog een bonnetje aan het bieden maar voor de sluitings datum hoorde ik dat deze combinatie uit Voorhout helemaal geen bon had geschonken dus maar opgehouden met bieden ging wel weg voor een leuk bedragje. Zal wel goed worden opgelost, maar het blijft een vreemde zaak een bon aanbieden die je niet hebt. Speciaal voor Sjaak heb vanmiddag om half een de zomerjongen (nu jaarlingen) los gelaten en het is inmiddels kwart voor vier terwijl ik dit stukje schrijf en ze hangen nog steeds in de lucht vriend, Haha. Het is maar effe dat je het weet. Deze week hoorde ik dat twee oud duivenmelkers ernstig ziek zijn. Ze zijn van mijn leeftijd om en net voorbij de 50 daar wordt je toch wel heel erg stil van. Ik wens hun heel veel sterkte en kracht toe in deze moeilijke en zware strijd.

 

15 februari 2015.

 

jonkies 2015

 

De geboorte golf bij de 9 vliegkoppels komt op gang want vanmorgen lagen daar de eerste  doppen. Altijd weer een spannend moment  voor de ouders en de liefhebber. Zouden er weer een paar kampioentjes tussen zitten of bruikbare duiven waar je mee verder kunt. De BS kuur zit er weer op doe ik altijd op eieren en nu gaat de fles Belgasol hopelijk zijn werk doen. Vroeger op het zolderhok van Joop hoefde dat niet want de cv hield de hokken kurkdroog. Maar bij een tuinhok is dat toch iets anders en is veel meer klimaat gevoeliger. Uit ervaring weet ik nu wel dat in mei het hok op z'n best is, tenminste als je een normale zomer hebt. En mijn hok staat op het zuid oosten en dat is natuurlijk ook niet verkeerd want vanaf 9 uur s'morgens tot een uur of zes s'middags heeft het hok zon op de pannen.

 

7 februari 2015.

 

grapje

 

Heb nu 9 koppetjes op de eitjes 1 koppel moet nog leggen dat duurt wel erg lang, maar goed het is de natuur zullen we maar zeggen. Nog elke dag de zomer jongen los zijn nu jaarlingen vliegen elke middag bijna 3 uurtjes op A.S junior van Teurlings vanaf dag 1 knoflook in het water en elke dag een handje vol gemalen kaas pekeldroog zoals we dat in vaktermen zeggen. Is kaas wat ongeveer 48 uur in de pekel heeft gelegen en dan richting het pakhuis gaat en gelang de soort en leeftijd gebonden is hoe lang het daar blijft liggen. Ik gebruik voor mijn duiven altijd de soort 1125 dat als Frico Goudse oud in de winkel ligt. Dan is de kaas 9 t/m 12 maanden oud. Het grote voordeel van deze kaas dat deze kaas twee soorten kleursel bevat Annato en Bèta Caroteen is een pro vitamine A. Zorgt voor sterke botten, gezonde huid en voor de groei dus ook ideaal voor mijn gevleugelde vrienden. Annato daar in tegen is een mengsel van rode bixine en gele norbixine en wordt gemaakt uit de zaden van de Orleaan boom die in Zuid Amerika groeit. De ene is goed oplosbaar in vet en de andere in water en waar bestaat kaas uit juist melk, water en vet en natuurlijk mineralen,eiwitten en zouten.

 

27 Januari 2015.

 

De vliegploeg 2015

 

10 dagen geleden heb ik10 vliegkoppeltjes bij elkaar gezet , meer heb ik ook niet en vanavond de eerste eitjes. Het zijn de paters en nonnen van vorig jaar die allemaal een keer of een paar keer top 10 hebben gevlogen in de club. Twee jaar geleden waren er nog 32 vliegkoppels en met dubbel weduwschap had je dan 64 duiven om mee te spelen. die tijden zijn voorbij. Tenminste dit jaar. Zit er erg over na te denken alleen de jonge duiven toer mee te doen. Niet dit jaar heb maar 20 ringen en de bonnen kopers moeten nog komen dus er zullen wel niet veel jongen overblijven. Maar dan volgend jaar maar. Voor de rest is het hier lekker rustig inmiddels heeft de kromsnavel nog een zomer jonkie opgehaald welke het is zou het niet weten er zijn nu nog 28 van de 31. Zoon Wings beste midfond duif van Nederland in 2014 heeft in het duivinnen hok verkering gekregen met de zus van Zorro deze was in 2012 Beste midfond duif van Nederland geworden. Beide gekweekt door de familie Vink uit Noordwijk.

Wim en Wim Vink

Maar Zorro liet bij de familie van de Kooy uit Voorhout zien dat hij hard kon vliegen. Kun je een betere koppeling voorstellen. Ik niet ha ha. Als alle vliegkoppels rustig op de eitjes zitten ga ik nog een paar oude koppels bij elkaar zetten want de aanvraag voor jongen blijven binnen komen wel moeten ze zelf de ringen leveren want die 20 zijn zo op. En ik heb nog een weder dienst te vervullen voor een liefhebber(s) die mij ook alles gunt. En belofte maakt schuld. Ook in Friesland. Moeke heeft een prachtig plekje gekregen in het verzorgingshuis in Workum en dat geeft weer de nodige rust. Zus lief heeft samen met favoriete zwager (heb er gelukkig maar Eén) het huis gekocht van mijn moeder dus die last is ook van mijn schouders. Maar ja nu moet er effe geklust worden om alles voor elkaar te krijgen dat ze er weer in kunnen dus voor de duiven weer weinig tijd. Is dat erg , nee hoor ook dit jaar staat de vliegsport op een laag pitje maar volgend jaar zullen ze hopelijk hier in Workum weer van de bok dromen. Bij leven en gezondheid. Of zou dat een fries gezegde zijn.

 

20 Januari 2015.

 

de broer van de kromsnavel

 

Weer een jaartje ouder maar wijzer wil ik niet zeggen nog even de zomerjongen los over de gezondheid heb ik niet te klagen, ik heb nog nooit zomerjongen gehad maar hoe die duiven trainen het is ongelofelijk wat een prachtig gezicht als ze als gekken 2 uur boven Workum knallen. Maar vanmiddag was daar de kromsnavel zoals Sjaak dat zo mooi verwoord. En ja 1 werd uit de ploeg gedreven en was het haasje, later zou blijken het vinkje. Het duivinnetje uit Wings de beste midfond duif van Nederland vond haar Waterloo. Eigen schuld dikke bult zoals ze dat zo mooi zeggen. Baal er wel van. Het doffertje maar direct bij de kweekduivinnen gezet dan kan daar niets mee gebeuren. In 1994 kocht ik van Klaas Wijnsma uit Leeuwarden was al eens beste liefhebber van Nederland twee jongen uit Vale Arie deze super duif speelde vele eerste prijzen en won de N.P.O vlucht Troyes en werd voor veel geld door Pieter Veenstra gekocht en omgetoverd in Red Pearl. Ook hier verspeelde ik de 1 door een roofvogel maar de andere was een super kweker waar vele eerste prijs winnaars uit kwamen en een 1e Provinciaal Maaseik tegen een dikke 26.000 duiven. Daar houd ik me dan maar aan vast. Wie weet gebeurd dit 20 jaar later nog eens. De tijd zal het leren.

 

4 Januari 2015.

 

mooiste oude duivin tt 2015

 

Het seizoen is nog maar 4 dagen oud en de eerste 1e prijs zit al in de knip. Dochter Niergnies 10-585 werd verkozen tot het mooiste meisje van de stad.

 

30 December 2014.

 

de drie muskutiers

De drie musketiers v.l.n.r. 07-421 Zoon Stamkoppel, 07-449 Zoon Niergnies, 07-456 Rainman  samen bijna 24 jaar oud vlogen vanmiddag nog een dik uur mee met de jonge garde die  gemakkelijk de twee uur volmaakten. Zag op You Tube een prachtig filmpje van Bas Verkerk met een speciaal hok voor al zijn oude top duiven dat begint hier ook al enige gestalte te krijgen. Vlogen meer dan 100 prijzen met z'n drieën in de club en zijn na thuis komst rampvlucht Pommeroeul 5 mei 2012 niet meer mee geweest.

 

29 December 2014.

 

Op 3 Januari houd onze club weer de jaarlijkse tentoonstelling in het kleinste club gebouw van Friesland. Met natuurlijk draaiend rad en een bonnen verkoop. De bonnen verkoop is te bekijken op de volgende link : P.V WORKUM BONNENVERKOOP om 4 uur gaan de deuren open op de Nonnestrjitte 1 en vol is vol weten de vaste bezoekers ook wel dus kom op tijd.

 

28 December 2014.

 

 1. De bonnen verkoop van Jos van Leeuwen voor Alp d'Huzes werd een groot succes en bracht 7740 euro op. Gemiddeld bijna 75 euro per bon. Een overzichtje van de duurste bonnen in euro's :

 2.  

 1. Jan Morsink  Marle   400

 2. Comb Panhuis Leersum  240

 3. Comb Braad de Joode  Woudrichem  210

 4. Comb Embrechts - Theunis Hoeven 200

 5. Comb de Groot de Jong Workum 190

 6. Mevr. Snellen en Zn Den Bosch 190

 7. Cees Hanegraaf Hank 170

 8. Jan Bullens Oirschot  160

 9. Gebr. Fanger Badhoevendorp 140 

 

Onze bon werd gekocht door streekgenoot Brugt Boersma uit Koudum en ook Brugt zal goed worden behandeld zoals we dat gewend zijn op de Brouwershof. En ook hier zullen 4 jonge atleten van het luchtruim zijn deel zijn zoals afspraak.

 

23 December 2014.

 

Ik wens een ieder gezellige kerstdagen en een gezond 2015.

 

de kater

 

En pas op voor de kater.

 

20 December 2014.

 

Gisteren een drukke dag eerst effe werken van 6 tot 2 daarna voorbereidingen treffen voor de kerstborrel met warm en koud buffet voor de personeels vereniging van Friesland Campina Workum en daarna als Bingo leider de nummertjes presteren wat een geweldig en gezellig succes was. Half acht in de auto gesprongen en richting Franeker waar de najaars vergadering en de kampioens huldiging van ons rayon de Kuststrook werd gehouden. Waar ik jaren lang een bestuurs functie heb bekleed. De grootste verrassing kwam van de voorzitter Jan Hoogland en zijn geweldige bestuur dat ik in het zonnetje werd gezet voor bewezen diensten. Hiervoor kwam de voorzitter van de Nederlandse Postduiven Organisatie Durk Buwalda naar voren en na een indrukwekende speech mij de bronzen speld werd opgespeld voor mij persoonlijk effe een kippenvel moment.

Maar waar ik wel super trots op ben.

 

de bronzen speld op gespeld door de heer Buwalda

 

mooi man.

 

de oorkonde

 

 

13 December 2014.

 

De verkoop van 26 bonnen c.q. duiven voor het goede doel van mijn nicht Tanja te weten Habitat for Humanity bracht 3520 euro op. Onze bon werd gekocht door Johan Pullen geen onbekende in Workum. Deze sympathieke liefhebber uit Emmen had er 150 euro voor over kan en natuurlijk 4 goudklompjes uitzoeken zoals afspraak. Ik verheug me alweer op een leuke dag duivenmelken met deze sportvriend. Het volgende goede doel dat ik steun is van de KWF. Dus de strijd tegen kanker.

.

 

Deze bonnenverkoop is net begonnen op de site van Top Pigeons.

 

Onze bon staat vermeld onder nummertje 20 ook voor dit goede doel doe ik wederom de toezegging mocht hij 150 euro opbrengen  kunnen er 4 jongen gehaald worden op de Brouwershof. Er zijn maar liefst 105 bonnen dus de keuze is reuze. Op eigen hok is de paratyfus kuur bijna teneinde en de duifjes staan er goed op. Prachtige mest met hier en daar een dons veertje zegt genoeg. De late zomerjongen hangen nog elke middag een dikke 2 uur in de lucht zelfs met harde wind en hagel buien en met een dikke laag poeder op de vleugeltjes zijn deze ook nog steeds in goede doen. Wel moet ik eerlijk bekennen dat bij het binnen halen wel steeds wordt gekeken of de twee late goudvinkjes uit "Wings" er nog steeds zijn.

 

6 December 2014.

 

Bij ons op de fabriek is nog een duivenmelker actief. Op de laatste show werd hij Nederlands kampioen  met een Thuringer vleugelduif. Hessel en Pa Bergsma uit Exmorra gefeliciteerd met dit schitterende succes.

 

Nederlands Kampioen

 

4 December 2014.

 

Kreeg vanavond een prachtige foto van Wim jr. uit Noordwijk. De late jonkies doen het goed op de Brouwershof uit deze kampioensduif.

 

de 11-463

 

2 December 2014.

 

gps

 

 tanja's stichting

 

Veel bonnen heb ik voor volgend jaar niet weggeven ze zijn op 1 hand te tellen. Maar als mijn lieve nicht Tanja uit Haarlem haar enige duivenmelkende neef uit Friesland belt voor een bon kan je dat natuurlijk niet weigeren. Tanja offert vaak een gedeelte van haar vakantie op om samen met vriendinnen zelf de handen uit de mouwen te steken om in arme landen geweldig werk te leveren. Om huizen te bouwen voor dakloze  mensen. De stichting heeft de slogan : Een degelijk huis is geen wens, het is een mensenrecht. Hoog in het vaandel staan en terecht.

 

BONNENVERKOOP HABITAT FOR HUMANITY: VERKOOP T.B.V. HET BOUWPROJECT NICARAGUA

 

Habitat bouwt aan een wereld waarin iedereen een veilig (t)huis heeft. Een solide dak boven je hoofd, stevige muren en schoon drinkwater – dat is de basis.

Daarom bouwt Habitat huizen, samen met de nieuwe huiseigenaren. Draagt u uw steentje bij?

 

Wij hebben gerenommeerde duivenmelkers benaderd om voor dit goede doel duivenbonnen te schenken. Wij hebben een prachtige lijst samengesteld en hopen natuurlijk op mooie opbrengst voor dit fantastische goede doel!

 

 

Bieden op deze bonnen is mogelijk t/m 12-12 21.30 uur


Bon 21. Combinatie De Groot-de Jong Workum Koppel jonge duiven uit de kwekers

 

De kaasmaker

Hanjo de Groot, de kaasmaker uit Workum, liggend aan het IJsselmeer was direct bereid om een koppel jonge duiven uit zijn kapitale kweek hok voor dit goede doel te schenken.
Zijn duiven zijn voornamelijk afkomstig van Ad Schaerlaeckens, velen rechtstreeks gehaald.
Bovendien worden nog regelmatig duiven aangeschaft om de kolonie te versterken.
Bekijk de website
www.hanjoo.nl en je weet direct dat dit een zeer interessante aanbieding is!

 

Mocht deze bon boven de 150 euro uitkomen liggen zeker 4 jongen tot de mogelijkheden.

 

22 November 2014.

 

Jopie's duivenhok

Is het geen plaatje geworden , nu een prachtig stil leven  van 60 jaar duivensport op dit geweldige zolder hok ben ik als 12 jarige verliefd geworden op de postduif. Een vogel die je eigenlijk nooit in de steek liet. Als ik erover nadenk wat voor geweldige duiven hier zijn geboren en hebben gevlogen krijg ik een brok in de keel, kan er emotioneel van worden, maar ook super trots wat ik hier met mijn oude leermeester "stielman"Jopie hebben gepresteerd. Vanaf Zutphen (105 km) t/m Tours (708 km). Wat een prachtige tijd was dit. Met in de hoofdrol de "Vale Homo" die als jaarling vanaf Tours voor de ramen hing omdat wij de duiven nog niet verwachten en de kleppen nog dicht waren. Het volgende jaar werd Jopie na een paar vluchten opgenomen in het ziekenhuis wegens long problemen. In de club werd toen door Pier Venema gezegd daar hebben we geen last meer van want Jopie is de duivenmelker. (Pier was in die tijd eigenlijk onverslaanbaar in de club). Maar dat heeft ie geweten 3 weken de snelste in de club en Rayon "de Kuststrook"en twee keer de snelste in Friesland. Met natuurlijke de "Vale Homo"whats a name. Kijk dat doet motivatie bij een jeugdige duivenmelker. Nu had ik natuurlijk de beschikking over een puik duivenvolkje en enkele top duiven maar je moet het wel effe doen. Op de jonge duiven tour was het opnieuw super vooral de laatste vlucht Nationaal Marbehan 362 km vloog ik de 1e in de club met 45 minuten voorsprong op Pier ( wij hadden toen al 7 van de 16)1-3-4-5-6-7 tegen 201 duiven en wonnen we de hoofdprijs in deze hoek de koelkast. Ik heb de opmerking die Pier toen maakte nooit weer gehoord en werd er wel degelijk rekening gehouden met dit jeugdig duiven talent. De jeugdigheid is eraf ook wel de motivatie maar de liefde voor de postduif zal ik mijn hele leven bij mij houden. Pier is nu boven de 80 jaar en heeft nog steeds duiven en is mijn ogen nog steeds de grootste kampioen die Workum heeft gekend. (op mij na natuurlijk haha.) Het is natuurlijk wel opvallend dat zo'n opmerking 30 jaar na dato is blijven hangen.

 

18 November 2014.

 

Afgelopen zaterdag hadden we de najaars vergadering en prijsuitreiking van het seizoen 2014. We hebben nog 14 leden in de club waarvan 1 helemaal niet meer mee vliegt maar gelukkig wel de voorzitters hamer geweldig hanteert. En een paar die wegens omstandigheden niet het hele seizoen hebben vol gemaakt waarvan onder getekende. Het grote probleem in onze club is dan dat je op de fond vluchten en de nationale vluchten niet genoeg in korvende leden zult hebben en dan genoodzaakt zin om bij zuster verenigingen in te korven en daar zitten de oudere leden onder ons helemaal niet op te wachten en zullen dan gewoon stoppen met de sport. En dat zou zonde zijn. Hier in de club hebben 3 leden het gehele seizoen nog inkorft en dat is wel eens anders geweest. Wij (ik) spelen al vanaf 2002 Vitesse- Midfond soms Jonge duiven of Natour. En dat beviel mij ontzettend goed. Dit jaar alleen de vitesse gespeeld en een paar midfond vluchten en heb ik de vluchten gemist, nee hoor inmiddels het hele huis geverfd buiten om en de tuin opgeknapt, de volière bijna klaar en het oude duiven hok van Jopie Nijenhuis helemaal vernieuwd en en geverfd. Deze heb ik 12 jaar mogen gebruiken als kweekhok. Van de zus die daar nog steeds woont. En als je iets mag gebruiken is het niet meer dan gewoon dat je alles weer netjes achter laat.(Gretha bedankt). Voor volgend jaar zijn er nog 10 vlieg doffers op de hokken en Fredje en Balotelli maken het hok vol maar hebben de chip ring moeten inleveren want spelen is er niet meer bij. Wel heb ik nog een koppeltje (late) zomerjongen om huis vliegen en daar zitten hopelijk nog een paar duivinnetjes tussen die als weduwduivin kunnen fungeren. Ik vindt het een  prachtig gezicht hoe deze jongen tekeer gaan boven Workum. Elke middag los weer of geen weer,vanmiddag vlogen ze twee en een half uur. Maar wat wil je ook het beste van Afd 12 (de Super Vinkies uit Noordwijk) aangevuld met rechtstreekse Gaby's en Leo's en een zekere Stefaan moet ook bekend zijn in België. Moet ze bijna maar gaan binnen houden want het wordt steeds vroeger donker. En om je bijna je gehele erfenis de lucht in laten vliegen kan ook niet de bedoeling zijn ha ha. Voor de goede orde het meeste heb ik afgelost in mijn huisje. Woon nu voor een prikkie volgend jaar maar een dagje minder werken want daar wordt je ook zo moe van. En slapen doe je s'nachts. En dan houd Starsky van Hutch(kie) de wacht.

Starsky the huskie

 

30 Oktober 2014.

Als je toegang hebt tot het archief van de plaatselijke krant de "Friso"kom je soms prachtige foto's tegen uit de oude doos. Deze vond ik in het jaar 1983. De keizer van de show was enorm populair en werd dat jaar gehouden in Workum. Dit had natuurlijk te maken met het enorm presteren van ons lid Doeke Dam die toen over de mooiste show duiven van Nederland bezat. En in dat jaar ook keizer van de show werd. Dus eigenlijk Kampioen van Nederland. En wat is er mooier om in eigen stad het mooiste 4 tal te hebben van de show. Er zaten toen een kleine 600 duiven in het gemeenschaphuis de "Klaemere". Op de foto reikte de toenmalig voorzitter Teake Wouda een prachtige Workumer Aardewerk doofpot uit. Gemaakt door meester potten bakker Jopie Nijenhuis aan Doeke Dam.

Keizer van de show

25 Oktober 2014.

Gisteren bracht Japie ´Heremans`Bouma nog een laat jong uit zijn super koppel waar al veel 1e prijs vliegers in club en Rayon zijn uit gekomen. Een prachtige Blauwe doffer opvallend is dat er alleen maar doffers uit dit koppel komen en moeders elke keer maar 1 ei legt.

Jabuk 14-179

14-179 Jabuk

Superman

Kan het nog Belgischer wat een prachtige afstamming van het crème de la crème uit patat land.

 

19 Oktober 2014.

Op de transfer markt nog een mooi duivinnetje gescoord uit Duitsland met veel Kannibaal bloed van Dirk van Dijck en een vleugje Leo Heremans uit Di Caprio. Vader : zoon Olympic Niels  2e Asduif Union Antwerpen- 2e Asduif Halve fond en 3e Olympiade duif België in Nitra. Moeder Bleu Kannibaaltje.

Helga

Olympic Niels

 

6 September 2014.

Vanmorgen kreeg ik bezoek van Pa en Ma Vink uit Noordwijk ze brachten effe de jongen uit de 11-463. De beste midfond duif van Nederland 2014. Inmiddels verkocht naar het land van de rijzende zon. Het toeval was dat de man die de transactie bleek te hebben geregeld mij belde om het telefoon nummer van de familie Vink wat is de duiven wereld klein. Het was prachtig om te horen hoe er een invasie van chinezen plaats vond in Noordwijk. Een hele belevenis aldaar. Ze kwamen vanmorgen nog in een kleine Suzuki maar volgend jaar zal er wel een grote Mercedes stoppen op de Brouwersdijk want adel verplicht zeggen ze wel eens. ha ha. De afstamming is als volgt:

14-599

 jonkie van de 11-463

Fam Vink bedankt voor deze prachtige jongen.

24 augustus 2014.

De nieuwe weervrouw van SBS 6 is ook bekend.

Beitske en Piet

Volgend jaar wordt Piet ''Pinoccio'' Paulusma vervangen door Beitske '' Lachebekje'' Breeuwsma.

12 augustus 2014.

De vakantie zit er weer op. Moet weer effe wennen dat werken maar goed het hoort er bij zullen we maar zeggen. In september nog effe een weekje naar Canada met ome Bertus naar de familie al daar. Dat is de jongste broer van mijn moeke die tijdens haar revalidatie nog twee beroertes heeft gehad en het er niet beter op wordt. Maar we blijven positief. Blij dat ik geen jonge duiven heb voor de jonge duiven toer want hier in Workum zijn de verliezen groot na twee vluchten. En stress kunnen we nu niet gebruiken door het duiven volkje. Kreeg nog een mailtje van een liefhebber waar het maar niet mee wil lukken op de vluchten.

Geachte heer de Groot,

 Kunt u mij helpen om harder te vliegen met postduiven?

Bovenstaande is een erg directe vraag maar wel één die ik meen.

Ik ben een liefhebber van 39 jaar met een jong gezin en ondanks alle inspanningen wil het bij mij (ons) niet lukken om aansluiting te vinden bij de kampioenen in de vereniging.

Ik ben van mening dat, als je veel doet voor de duiven de prestaties vanzelf zouden moeten komen. Zo ben ik ook in 2000-2003 2de generaal van de vereniging geworden.

Na de herstart in 2011 heb ik de afgelopen 3 jaar onveranderd de zelfde inspanning gedaan als in de bovengenoemde jaren maar de prestaties zijn middelmatig. Constant komen de duiven op de Vitesse en Midfond vluchten 5-15 minuten achter de eersten aan. Dit is voor mij een aanwijzing dat de duiven kwaliteit missen.

Omdat ik nog aan het opbouwen ben speel ik alleen de Vitesse, Midfond en de jonge duiven vluchten. Dit is ook de reden dat ik deze mail naar u stuur. U heeft de afgelopen jaren geweldige prestaties neergezet op deze disciplines. 

Graag zal ik dan ook van u willen weten of er mogelijkheden zijn om dit jaar nog jongen of eieren over te nemen van uw betere vliegers en/of kwekers.

Ik hoor graag van u

Het is een mail waar ik iets mee kan omdat toch niet meer mee vlieg en kweken ook een prachtig onderdeel is van onze sport. De dertien koppels die ik nog heb, liggen 25 jongen die prachtig opkomen. Deze zullen een mooie bestemming krijgen en hopelijk kan deze liefhebber weer de aansluiting vinden in zijn club.

Vandaag voor het eerst sinds jaren de sperwer op bezoek gehad  hopelijk maakt hij er geen gewoonte van want dan wordt het een duur  verhaal. In de vakantie 4 Leo's en 5 Gaby's gehaald. En als ik het goed heb is mis ik een blauw wit pen mocht u hem opvangen vooral niet opgeven. Ter informatie komt uit de kleinzoon Wittenbuik en kleindochter kannibaal.

Over 4 weken haal ik 2 jongen uit de beste midfondduif van Nederland 2014 kreeg net een Watts appje dat de eieren waren uitgekomen. Us Pieter ut Drachstercompagnie was net te laat ha ha. Maar zal waarschijnlijk de duif zelf wel kopen.

Het duivenvirus op vlieg gebied is effe gedoofd maar misschien is wat Ruitenberg uit Zwolle doet een optie. Wat jongen kweken uit alleen het beste wat er rond vliegt in België en Nederland. En met een erfenisje opkomst wordt dat toch wel heel gemakkelijk duiven kopen. Zondag waarschijnlijk effe richting Antwerpen voor een bezoekje bij de kampioen van de ZAV. De kweekren ziet er gelikt uit nu de prijs van de duifjes nog. Gelukkig gaat Dagobert Duck uit Workum ook mee dus dat zal het probleem wel niet zijn.

het kweekhok ergens in Belgie

6 juli 2014.

Het is alweer een jaar geleden dat mijn trouwe hokverzorger Douwe is overleden, wat gaat de tijd snel. Hij was de man die mij scherp hield door zijn fanatisme, geen duiven kenner maar er alles voor over had om te winnen. Dit was mijn rouw advertentie in de plaatselijke krant werd er door veel mensen op aan gesproken bekenden en onbekenden.

Naar Huis

Het is voorbij
je hoeft niet langer lijden
Hij heeft zich over je ontfermd.
Het werd te zwaar voor jou
en wie je begeleidden
je wordt niet meer door pijn getergd.

Je mag naar Huis
zoals je duiven kwamen
dit was voor jou de laatste vlucht
Hij kende zijn duiven
en noemt hun namen
Hij kijkt gedurig naar de lucht.

Ik moet je gemis
nog gaan verwerken
en wennen aan je lege plek.
We vragen Hem
om mij hierin te sterken

Je mag naar Huis
het is je eindbestemming

       Je bent al zo dichtbij, vlak bij je duivenhok
je rust nog even uit
in onze afscheidskring

Dag gouden hokverzorger van me,

Dag duiven vriend van me,

Ga nu, Hij wacht je op.

Het gemis blijft maar de mooie herinneringen voeren de boven toon. Douwe Thanks en rust zacht.

5 juli 2014.

prettig weekend

Beitske heeft gelijk geen vlucht dit weekend  gelukkig heb ik meer hobby's ha ha.

30 juni 2014.

Jappie met de 106

Jappie Bouma met de 13-106 met de snelste duif van Samenspel A 1375 duiven  Afd Friesland '96 mooi man.

Afgelopen zaterdag vlogen we Quevrain de grote man in de club was Jappie Bouma die vorige week al aan de deur klopte met een paar vroege duiven in de club. Toen konden we hem nog net voor blijven maar vandaag was het raak op club nivo en in het samenspel A. Hij klokte zijn favorietje om 10.10.12. Een leuk detail aan deze overwinning is dat ik de vader heb uitgezocht bij Rick Custers uit het Belgische Meeuwen. En voert de edele bloed lijnen van de Freddy van de Rauw- Sablon via Pros Roosen. Nummer twee werd geklokt door Henk Mulder om 10.14.31. En de top drie werd vol gemaakt door de Pater 13-282 die hier op de brouwersdijk het klokje om 10.15.23 stil liet staan. Hierna volgden de aankomsten zeer onregelmatig. Maar S'avonds kon het klepje dicht en was alles weer aanwezig. In de club werd het vandaag tegen 141 duiven : 3-11-13-14-22-23-24-29-33-37-44-45-46. In de Afdelingen 1 en 6 en 12 werd het een weekend om niet gauw te vergeten. Daar kwamen de duiven zeer slecht naar huis met nog vele achterblijvers. Ook bij mijn vrienden uit Noordwijk de familie Vink die twee weken de snelste van de afdeling speelden is het leed niet te overzien. Zaterdags avond 2 thuis van de 12 en zondags morgen is er nog 1 gekomen en dat op een midfond vlucht. Hopelijk komen er er nog een paar na maar voor de meesten is het seizoen voorbij.

28 juni 2014.

Gisteravond 30 duiven ingekorfd op Quevrain 310 km ver van Workum gelegen. 7 oude weduwduivinnen, 23 jaarlingen verdeeld onder 7 paters en 16 nonnen. Ze zijn gelost om 6.45 uur ik verwacht ze een uur of 10  zitten ze op 1600 meter maar we wachten het maar af. Moeilijk in te schatten maar gelukkig hebben de Balkster meldings site. Iedereen veel succes gewenst vanaf de Brouwersdijk.

26 juni 2014.

De duivenmelker

Eindstand Vitesse 2014.

P.V.Workum e.o.

HOK.   (1 op 10)

1. Comb de Groot-de Jong   5706 Pnt.

2. D.Dam                              5632 Pnt.

3. Comb Flapper-Mulder      5606 Pnt.

AANGEWEZEN (1 van de 2)

1. Comb de Groot-de Jong  4916 Pnt.

2. H.Mulder                           4190 Pnt.

3.Comb Flapper-Mulder        3975 Pnt.

Duifkampioenschap.

1. D.Dam 13-1639470.

2. Comb de Groot-de Jong 12-1061061.

3. H.Mulder 13-1638746.

We hadden ook nog duifkampioen 4-6-7-11.

En 24 in de top 50 van de club.

 22 juni 2014.

De vliegende non 13-261

De Vliegende Non 13-261 1e Tongeren 123 duiven.

Afgelopen zaterdag hadden we 36 mee. 25 jaarlingen verdeeld onder 7 paters en 18 nonnen aangevuld met 11 oude weduwduivinnen. De doffers gaan niet meer mee en volgende week blijven een paar oude weduwduivinnen ook thuis voor een ophanden zijnde transfer naar het buitenland. Een deal waar ook de meeste kwekers betrokken bij zijn. Misschien wel het einde van een duiven tijdperk op de brouwersdijk. Wat het spelen met duiven betreft. De ouwe rakkers waar ik veel plezier aan beleefd heb en nog blijven hier want zonder duiven om huis is geen optie. Nog twee weekjes inkorven en dan gaat hier op duivengebied de stekker er uit. En met gezinsuitbreiding opkomst zijn er andere prioriteiten op de brouwersdijk ha ha. Zaterdag zorgde de vliegende non 13-261 al voor een primeur om een seizoens zege veilig te stellen. Na vier weken broeden werd er vorig week bij thuiskomst een jong van 7 dagen onder geschoven en dat bleek vandaag de stimulans om de eerste te pakken. Ook de tweede en derde duif waren zo ingekorfd. Met dank aan Jappie Heremans die uit zijn duur aangeschafte duiven de jongen ter beschikking gaf. Vriendschap is niet te koop dat krijg je door respect en daar kunnen sommige mensen nog iets van leren. Ook het melden van de duiven werd niet erg gewaardeerd ben altijd zo als er een duif aankomt binnen 15 seconden de duif wordt gemeld en gister dus effe niet. Eerst eens genieten van de aankomsten want de beleving op de brouwersdijk is effe iets anders dan andere jaren. Begon van af mijn 23 ste duif terug te melden naar duif nr 1 vond ik zelf wel geinig want je komt steeds dichter bij de kop posities in de club en dat was nog reuzend spannend want ook mijn grote vriend Jappie klokte in minuut 43 en werd dus nipt verslagen. En dat had natuurlijk ook anders om gekund. Maar was de eerste de mij belde om mij te feliciteren met de overwinning. En sommige liefhebbers in de club die minuten te laat waren zagen er de humor er niet van in. Er was er zelfs 1 die er een duif voor zette. En een duif melden die je niet hebt is pas echt humor. De club uitslag viel erg tegen maar goed het werd vandaag tegen 123 duiven 1-4-5-7-8-10-11-12-15-21-22-23-28-29-32-36. Maar het was Jappie Bouma die maar liefst 8 van de 10 in de prijzen wist te klokken en hier van 3 in de top 10. He is back in Town. mooi man.

het duiven pladje

21 juni 2014.

Gisteren heb ik de Schuwe wit pen duivin de 11-327 die vorige week  behoorlijk uit de richting was geraakt opgehaald bij de meerdaagse fondkanonnen Comb Arends uit Oude Pekela. Het werd weer een morgen met leuk duivenmelken onder genot van een heerlijk bakkie Groninger koffie. Geweldig hok met duiven voor de lange adem maar waar bovendien de liefde voor de duif heel erg centraal staat en niet ten koste van alles duiven worden gespeeld. Dit bleek wel na de slecht verlopen St.Vincent van vorige week waar gelukkig hun eerste getekende weer de thuis haven heeft gevonden maar nog wel 3 top duiven achter zijn en dat doet nog veel pijn in huize Arends. Nu hebben ze 17 mee op Ruffec en het is te hopen dat deze vlucht voor hun beter verloopt. Natuurlijk nog effe bij de duiven gekeken waar hun oude topduiven een heerlijke oude dag beleven. En dat is ook duivensport ten top. Het volgende stukje stond op hun website en is zeker het bekijken waard. Comb Arends op de foto sta ik met deze oude top duif van 1995. Mooi man.%3Cb%3EStammoeder%3C/b%3E%3Cbr%20/%3EVliegt%20nog%20steeds%20haar%20rondjes.

20 juni 2014

Een paar dagen geleden kregen we een duif aangevlogen van

Hanjo de Groot uit Workum.

Deze had hij verspeeld op de afgelopen midfondvlucht.

Voor hem een behoorlijk stuk rijden maar hij nam toch de 

moeite om de duif weer op te halen.

Hanjo is gespecialiseerd in het programma vliegen

en presteert daarin al jaren bijzonder goed.

zie ook zijn website www.hanjoo.nl

Hanjo met de stammoeder van 1995

 

en natuurlijk ook even duiven kijken15 juni 2014.

Vrijdag avond genoten van het Nederlands elftal. Dus je staat zaterdag morgen ook vol zelf vertrouwen op. Maar dat viel effe vies tegen mijn gevleugelde vrienden hadden het zwaar op Laon met een noorden wind. Een midfond vlucht van 400 km met noorden wind voelt natuurlijk als een fond vlucht van zeg maar 600 km en daar heb ik de laatste 12 jaar mijn duiven niet op getest dus is het matige thuis komen weer verklaard zal ik maar zeggen. De duiven gingen prachtig het korfje in en de vorige vlucht ging het het prima. Nu was het een ander verhaal maar er was 1 nonnetje die zich prima staande hield in de club. De 13-283 die om 13.36.47 het uur werk effe stil liet staan en zich als derde klasseerde. Achter Doeke Dam die een prima seizoen beleeft en Sjors Boersma die nummer twee voor zijn rekening nam. Hier na werd het ijzig stil wat aankomsten betreft. Gelukkig waren de heren Bouma en Hylper de Jong aanwezig om deze leegte in te vullen want anders duurt wachten lang. Beide heren hadden een wijs besluit genomen om hun duiven een weekje thuis te houden omdat het op de hokken ook niet naar wens verloopt. 20 minuten later meldde zich een weduwduivin de 11-374 die zich als 12e prijsduif in de club klasseerde. In een uurtje waren er waren er 16 van de 44 en dat schiet niet echt op. Om half negen waren er weer 40 van de 44 dus dat leek wel aardig helaas zijn er na die tijd geen duiven bij gekomen zodat er nog 2 paters en 1 non en een oude weduwduivin achter zijn.
En dat vindt ik altijd een een nare zaak. Maar goed hoort bij deze sport.
In de club werd het vandaag  tegen 147 duiven 3-12-17-19-20-22-31-35-36-39-40-42-43-47-50.
In Noordwijk ging de vlag in top want hun super duif de 11-463  al goed voor 8 cluboverwinningen 4 rayon overwinningen pakt nu de Afdelings overwinning en de 1e NPO teletekst. Was ook al eens 7e beste Vitesse duif van Nederland. Mooi man.
  11.463
tt afd 12
Pa Vink met de 11-463

Mannen van harte met deze geweldige prestatie het is jullie gegund zelfs hier in Friesland.

En raad eens waar de late jongen uit deze super duif heen gaan ???

12 juni 2014.

Vanavond 44 duiven in gekorfd op Laon 399 km voor de Workumer atleten. De verwachte windrichting is noord afhankelijk van de windkracht wordt het waarschijnlijk een zware dobber. De top twee Dochter Niergnies 10-585 en Balotelli 11-362. Fredje 11-338 zit lekker thuis dus geen kans om hem te verspelen. Als de vliegploeg allemaal weer thuis komen hebben ze met z'n allen 17556 km afgelegd.  De verwachtingen zijn hoog gespannen voor het eerst in dit seizoen als dat maar goed gaat. Iedereen veel succes zaterdag en pak ze, maar geniet vooral van de aankomsten zou Henk uit Donkerbroek wel zeggen.

hoogspanning op de brouwersdijk

8 juni 2014.

Zo net effe drie uurtjes gewerkt moesten nog een paar kazen gekeurd en onderzocht worden op het laboratorium voordat ze mogen worden afgeleverd. Morgen lekker vrij en komt moeke effe op de brouwersdijk een bakje halen in de rolstoel met speciaal vervoer. Gaat naar omstandigheden goed krijgt haar zicht van het linker oog weer gedeeltelijk terug en  in haar linker been begint weer gevoel in te komen, ze heeft nog een lange weg te gaan maar dit zijn positieve ontwikkelingen. Wat ook positief was waren de aankomsten van mijn gevleugelde vrienden. Wat   kwamen ze goed naar huis. Zonder veel inspanningen toch leuk klokken is ook een vak apart. In de club pakt Sjors om 09.53.12 de eerste prijs gevolgd door Willem Paul om 9.55.01 de nummer twee. Opvallend was dat beide heren wel heel erg lang op hun tweede duif moesten wachten maar je moet ze wel hebben. Daarna was het om 9.55.50 Dochter Niergnies 10-585 die haar goede afstamming niet verloochende om haar zoveelste kop prijs te pakken in de club en werd dus nummer 3. Hier waren de eerste 3 duiven oude weduwduivinnen die voor de tweede week op weduwschap staan. Daarna kwamen de Paters en Nonnen prachtig achter elkaar thuis. In de club werd het tegen 177 duiven: 3-4-8-10-11-12-13-14-18-19-20-24-25-26-29-31-34-37-39-41-44-45-46-48-49-50-53-54-57. Met maar liefst 29 van de 45 ingekorfde duiven in de punten.

Dochter Niergnies 10-585

De 10-585 Dochter Niergnies met 1-1-1-2-3 enzv.

En Sportvriend Geart Postma uit Twijzelerheide gefeliciteerd met je prachtige Afdelings overwinning vanaf Tongeren tegen 11.160 duiven. Ook Geart haalde hier al wat jonkies van de brouwersdijk.  De vraag is natuurlijk zou het winnende duifje ook bloed van onze kolonie door de adertjes hebben stromen zo niet maakt het de overwinning niet minder prachtig om. Mooi man.

7 juni 2014.

Gisteravond 45 duiven ingekorfd op Tongeren 244 km ver van Workum gelegen. Opnieuw een prachtig wind voordeel in deze hoek van Friesland maar als we de Urkers en Harlingers voor kunnen blijven valt te bezien. Zijn gelost om 7 uur met zuiden wind en daarna wordt het op de gehele vlieglijn oost. Maar gelukkig hebben we de Blauwband meldings site wat een prachtig ijk middel is voor de aankomsten. Tip van de dag onze Jan Reitsma die gisteren op zijn Belgisch heeft in gekorfd.

Belgische Jan

Succes Jan met die ene topper.

1juni 2014.

Gisteren weer genoten van de aankomsten van mijn gevleugelde vrienden. Werd 12 uur gebeld door sportvriend Teus uit Muiden dat de Friese duiven in aantocht waren. 11.45 uur gingen de eersten over dan is natuurlijk de vraag gaan ze door Noord Holland of nemen ze de afslag Almere richting Swifterbant waar mijn sportvrienden Simon en Bertram wonen aan de meldingslijst van de Blauwband was dat het geval. De duiven werden om 8.30 uur gelost in Menen/Moeskroen met noord oosten dan hebben ze een stuk zuiden wind gehad en het laatste stuk noord west dat verklaard de goede snelheid op deze vlucht waar de top positie mooi verspreid liggen in Friesland. En het is mij een raadsel hoe die sportvriend uit Willemsoord 200 meter los vliegt in Friesland nou, ja Friesland. Het was wel een oude rakker maar je zult hem maar krijgen en van geen kwaad bewust zijn. Zal wel een 100% Beute duifje zijn Sjaak ha ha. Ben benieuwd wat de geleerde mensen er mee doen. In Workum was het de vliegende tuinman Willem Paul Folkerts die alle toppers voor schut liet staan om gewoon maar effe de eerste te pakken en 5 minuten los te vliegen (klasse Wimpie). Hij klokte zijn favorietje om 12.26.32. Met een snelheid van 1220 meter. De enigste duif die ook boven de 1200 meter grens wist te blijven moest op de Brouwersdijk zijn. Het was de 13-238 alias Pater Franciscus die met een zware plof op de aankomst antenne viel en het uurwerk om 12.31.25 liet stil staan. Doeke Dam maakte de top 3 vol. Om 12.35.31 was het de Blauwe lesbo 13-213 die duif nummer 5 voor haar rekening nam en al prinses heerlijk op haar vier eitjes zat voordat haar wederhelft thuis kwam. De derde duif was opnieuw een pater die om 11.37.11 werd geklokt. Met 3 jaarlingen in de top 10 dus ze doen het (poer ) best. Tegen 239 duiven werd het :2-5-8-14-16-25-26-32-34-45-48-50-51-53-61-62-64-67-69-74-79. 21 raak van de 44 is bijna 50 % wat hier toch wel goed te noemen is. Om 13.30 waren er 43 terug op hun duiven paleisje op de brouwersdijk. De laatste was een goudvink die zwaar gewond op het hok lag. Volle neef van de 11-463 die de eerste pakt in het rayon Duin en Bollenstreek Afd 12 tegen 1456 duiven bij de familie Vink in Noordwijk. Zijn vlieg carrière is voorbij misschien dat hij behouden kan worden voor de kweek want de afstamming is om te water tanden met al die eerste prijsvliegers op club en rayon nivo.

lekker hoor

Ik ben klaar voor Brazil nu de mannen van Louitje nog.

30 mei 2014.

Vanavond 44 duiven ingekorfd. 1 Pater kwam vorig week gewond thuis en is dus niet mee. De top 3 van de inkorf lijst zoals gewoonlijk Fredje 11-338 , Balotelli 11-362 en Dochter Niergnies 10-585. De wedstrijd selectie voor morgen bestaat uit 8 weduwnaars,12 weduwduivinnen,8 Paters en 16 nonnen. Het Nonnen klooster is inmiddels veranderd in een lesbo paradijs. Het is een prachtig gezicht hoe voor het invallen van de duisternis de meisjes vechten wie er s'nachts op de eitjes mag zitten. Opvallend is wel dat ze allemaal in dezelfde hoek hun nestje hebben. Als het succesvol is dat zien we morgen wel. 

het lesbo hoekje

25 mei 2014.

Pater Moeskroen 13-272 kleinzoon Balotelli. Klasseerde zich als 41e tegen 11.733 duiven in Afdeling Friesland '96.

Pater Moeskroen

Zaterdag bijna verrast door mijn gevleugelde vrienden mijn vaste wekservice Douwe is er niet meer maar deze taak heeft gelukkig Jappie over genomen dus er wordt nog goed op mij gepast op duiven gebied. Dit weekend 45 duiven mee op Gennep 150 km ver van Workum gelegen. Ze werden gelost om 7.20 uur met een Oost zuid oosten wind dus de hele kust van het IJsselmeer was weer op voorhand favoriet. Met 8 weduwnaars en 12 weduwduivinnen voor de 1e week op weduwschap en mijn jaarlingen ploeg verdeeld in 9 Paters en 16 Nonnen werd de strijd aangegaan. Ik kan mij niet herinnerden dat ik zo relaxt met duiven heb gespeeld als dit jaar. De verzorging is makkelijk alleen S'avonds wordt er gevoerd ,de water pannen worden elke avond bij gevuld met vers water en de doffers zijn van 2 uur tot 4 uur uur los dan bezoek ik effe moeke in Bloemkamp bij thuis komst moeten ze naar binnen als ze niet willen worden de duivinnen los gelaten en rur (red uw reet) 6 uur alles naar binnen effe scheiden voer in de bakken en klaar is Hanjo. Zelf eten en dan nog effe naar Moeke. Terug naar het wedstrijd verslag 12 minuten voor negen de eerste duiven over dan ben je meestal te laat voor de club overwinning Op 8.52 uur 4 tegelijk ondanks de lokduif draaiden ze vele rondjes boven het hok toen ze eindelijk binnen waren weer 6 tegelijk weer het zelfde verhaal vroeger was ik niet te genaken na zoveel tijd verlies en nu ,ach het is niet anders jammer maar helaas. Het was in de club Sjors Boersma die een hele vroege duif wist te klokken op 8.48 uur en klasseerde zich in de afdeling Friesland'96 netjes als vierde tussen het Urker geweld. Mooi man. Met 4 minuten later zijn nummer twee en ook de nummer twee in de club. Daarna was het mijn zuivel collega Henk Mulder die om 8.52 de derde plaats veilig stelde. Wij waren zoals dit seizoen al zo vaak nummer 4 nu met pater Moeskroen 13-272 die om 8.53.49 de aankomst antenne wist aan te raken. Gevolgd door Dochter Fredje om  8.54.01 en daarna  Joris 8.54.03 een prachtige jaarling doffer van de helaas gestopte Joris de Jong Achlum die voor zijn jonge gezin heeft gekozen. De vierde duif van de mijn kopgroep Elsbeth werd om  8.54.55 eindelijk geklokt. Tegen 193 duiven in de club werd het vandaag : 4-5-6-10-13-16-18-19-20-21-22-25-27-28-29-36-49-54-55-60-61-65 met 22 raak van de 45 is best genoeg. Om 11 uur kon het hok dicht en kon er met een gerust hart met het personeels feest van Friesland Campina  worden begonnen. Waar de solex rit door het prachtige Gaasterland als aanrader kan worden betiteld.

Beits op de Solex

21 mei 2014.

Leuke referenties.

Hoi Hanjo,

De jonkies zitten in hun nieuwe hok en zullen zich er best snel thuis gaan voelen. Ik heb op de terug weg geen last gehad van files, helaas was het wel warm in de auto. Nogmaals heel erg bedankt ik ben er blij mee !!!

Hart.groet en tot ziens e/o mails,

Johan.

Goedemorgen Hanjo,
Ik heb zes weduwnaars van jou zij haalden de volgende prijzen tegen 404 duiven zaterdag 1,7,9,16.  
P.S de Schalie was de eerste.
Vriendelijke groet Saco.

het ooievaartje van Gerard

Wat weer een prachtige nakomeling van het tophok van Hanjo de Groot. Wordt weer een topper.

Vriendelijke groet Gerard Remmeling Balk.

19 mei 2014.

Zaterdag hadden we Quievrain met een afstand van 310 km, de wind ik zou het niet weten was hier zuid west maar op de vlieglijn volgens mij variabel dus met de snelheid kon het alle kanten op. Het was de voorzitter van onze vliegprogramma commissie Simon Zeeman uit Swifterbant waar ik ook een bescheiden rol in speel die als eerste op de meldings site van Balk verscheen daarna zou ik bijna zeggen neef Maarten van Urk en dan kun je een beetje in schatten hoe laat ze in Workum moeten zijn. Dus 10 over 12 naar buiten inmiddels was duivenmelker in ruste buur Gam Yntema ook aanwezig om de aankomsten te bekijken om 12.22.04 viel als een steen de Mok 12-086 op het klepje. Zoon van onze stam doffer 01-345 die een rechtstreekse A.S is en als Zoon Kampioen 707 door het leven gaat en nog steeds op de hokken aanwezig is. De mok had 2 grote jongen aan het keeltje die maandag worden opgehaald door sportvriend Johan uit Emmen. Het bleek jammer genoeg niet genoeg voor de club overwinning want het was Doeke Dam die op 6 kilometer verder 1 minuut eerder wist te klok met ook een nest doffer. Gevolgd door Comb Flapper -Mulder die omgerekend 1 seconde te kort kwamen voor de tweede overwinning op rij. Piet was wel zo eerlijk te vertellen bij het klok afslaan dat de winnaar van vorige week en de nummer 2 van vandaag uit ons soort duiven komen. Kijk dat vindt ik dan ook wel mooi. Vanmorgen vroeg was sportvriend Teus uit Muiden hier om een koppeltje jongen op te halen die hij had besteld en ging met 7 naar huis voor de prijs van ..... Kijk dat vindt ik ook duivensport, de gun factor is nog steeds hoog op de Brouwersdijk ondanks dat hier niet erg fanatiek met de duiven wordt gespeeld. Teus had voor mijn moeder een prachtig bloemstuk mee genomen die ik later op deze dag effe bij moeke ga brengen. Teus heel erg bedankt voor dit gulle gebaar (klasse). Het mooiste nieuws van de dag kwam uit Hylpen (Hindeloopen) waar de enigste bouwvakker die volgens mij nog aan het werk is Saco Eekma. Die met zijn Schalie de eerste prijs weg kaapte voor Wietze Potijk die eigenlik elke week heer en meester is in de zuster vereniging te Koudum. Het was een zoon van Fredje die zich als eerste klasseerde tegen 404 duiven mooi man. Rest er nog de Verenigings uitslag tegen 227 duiven werd het 5-15-18-44-47-49-53-55-63-67-69. Wat ik opvallend vond was dat de jaarlingen de paters en de nonnen het geheel lieten afweten zou het een roomse feestdag geweest zijn. Ondanks het prachtige vlieg weer. En voor de vitesse kampioen van Nederland Johannes P. de jongen die je hebt gehaald bij mijn collega Gerard uit Balk die voor de lol een paar duifjes heeft komen uit een zoon van Beitske en Blauwe Durk dus Pieter Pander is gewaarschuwd ha ha. Mijn meisjes Doutzen en Beitske zien de duivensport dit jaar niet zo zitten en zijn er heerlijk bij gaan liggen. En geef ze eens ongelijk. Volgende week hebben we een personeels feest dus als ze meegaan moeten we nog effe bekijken. Want skûtsje silen (bootje varen) en solex racen door Gaasterlandse bossen  is met dit weer ook geen straf. Misschien effe een bliksem bezoekje bij Sjakie die met zijn fond duifjes ook op de midfond geweldig uit de voeten kon dit weekend.

mijn meisjes

17 mei 2014.

Gister avond 44 duiven in gekorfd. 8 paters ,16 nonnen,8 nestdoffers en 12 nestduivinnen. de 4 nestdoffers die nog thuis zitten zijn met z'n vieren 28 jaar oud en hoeven de baan niet meer op. Met op de top 3 Balotelli,Fredje en Dochter Niergnies  goed voor vele eerste prijzen. Ik verwacht veel van Balotelli die vorig jaar met noord oosten wind 1-2-3 speelde. We zullen het zien iedereen veel succes met dit prachtige duiven weer. Kreeg vanmorgen nog een mooie foto van Jenny. Jappie is er klaar voor  maar als hij een duif ziet aankomen heb ik mijn twijfels over.

Jaap in slaap stand.

13 mei 2014.

Zondag ondanks het vele regen water en 3 dagen korf toch nog genoten van mijn Barcelona B zoals ik mijn jaarlingen  ploeg  gekscherend noem die nog steeds bivakkeren in het jonge duiven hok. De duiven werden 13.15 uur gelost met een stevige zuid westen wind en met de nodige buien onder weg en bij aankomst. Het waren de heren Piet Flapper en Durk Mulder die hun favorietje al om 15.07.04 in hun klokje hadden met een snelheid van 1530 meter per minuut. (klasse mannen) Een mooie tweede en derde plaats was er voor Jan Reitsma die om 15.11 en 15.12 klokte. Op de vierde plaats  was het de blauwe non 13-260 die om 15.14.00 de klok effe stil liet staan. De eerste pater was om 15.19.34 present en klasseerde zich netje in de top 10 als zesde. Tegen 170 duiven werd het vandaag : 4-6-11-12-13-20-31-45. 9 raak van de 26 is iets magertjes maar goed met nog twee nonnetjes onder water valt de schade mee. Jappie is inmiddels thuis en kwam effe duiven letten. Het is gelukkig erg meegevallen alleen zijn spraakvermogen heeft een klein tikje opgelopen. Maar deze was voor zijn attack ook al niet vloeiend dus dat valt mij in ieder geval niet op. In Bolsward was het Johan Kolkena en buur Henk Nauta die met een de Groot-de Jong duifje de eerste pakte met de 11-032 tegen 221 duiven. En in Noordwijk bij de Familie Vink was het weer 1 van de Balotelli broers in de kop van de uitslag en werd door een hok genoot geklopt met 3 seconden . De 13-228 werd nu 2e tegen 379 duiven met een snelheid van 1943 meter per minuut. Na 5 vluchten hebben de broers al voor een 1-2-3 prijs gezorgd n de club en behoren tot de beste jaarlingen aldaar. Nog een paar vluchtjes dan zit hier het seizoen 2014 er op. Jonge duiven heb ik niet dus 2 weken Canada en 2 weken Brazilië en nog een weekje met Beitske en de kids naar Turkije is hier dan geen probleem. De insteek van dit seizoen alles mag niets moet komt hier dus goed tot uitvoering.

flying home

Ik heb dan dit jaar meer vlieguren dan mijn trouwe gevleugelde vrienden.

9 mei 2014.

Gisteravond 26 duiven ingekorfd. 9 Paters en 17 Nonnen dus alle jaarlingen zitten in het korfje. Heb geen zin om mijn topduiven te verspelen blijven lekker thuis. Vorig week met prachtig vliegweer al een top duivin met vele eerste prijzen verspeeld en daar baal ik nog steeds van. Hoort bij het spelletje maar toch. Moeke is naar een revalidatie tehuis gebracht in Bolsward dus lekker dicht bij. Ga er elke dag 2 keer heen om toch haar het gevoel te geven dat ze niet wordt vergeten. Wel confronterend maar ze heeft ook altijd voor mij klaar gestaan in goede en slechte tijden. Gister kwam Jenny de vrouw van Jappie Heremans hier dat hij thuis een tia had gehad en met spoed naar het ziekenhuis is gebracht. Ook dat nog, gaat lekker hier. Is afwachten hoe hij er van af komt. Het weer voor morgen lijkt niet best we vertrouwen op onze lossings commissie.

Positief blijven.

Maar we blijven positief al denkt mijn vriend er iets anders over.

4 mei 2014. 

De derde vitesse vlucht vanaf Sittard was voor mij weer eens genieten van de prachtige aankomsten met een goed werkend systeem. Neef Maarten van Urk stond al snel op de meldings site dus wat ik verwachte moesten de duiven rond 1 uur hier kunnen zijn. Iets over enen ging er een groepje van 6 over en daarna nog een koppel van drie en toen was daar Fredje de 11-338 mijn topper van vorig seizoen. Na 1 show rondje viel hij op het beruchte klepje en liet het uur werk stilstaan op 13.06.31 bleek nummer 5 in de club te zijn. In Workum was het Doeke Dam die met zijn Pieter Veenstra duiven op de verste afstand geweldig uithaalde. Hij klokte 1-2 en 4. Met Sjors als nummer 3. De uitslag in de club tegen 297 duiven was nu : 5-9-13-14-15-20-21-24-29-31-32-37-41-57-58-59-60-66-69-72-78-87-89. In 13 minuten 25 van de 50 in de klok en in de punten. Dus met de gezondheid zit het wel goed nu nog een beetje vorm op de vliegploeg. Helaas zijn er nog 3 achter. Waaronder een top duivin van 2009.

de black box

Maar effe de vluchtgegevens opvragen uit de black box van mijn missende gevleugelde vrienden.

3 Mei 2014.

Gisteravond 50 duiven ingekorfd. 10 Nestdoffers,13 Nestduiven,10 Paters ,17 Nonnen. Met op de bovenste drie Dochter Niergnies 10-585, Fredje 11-338 en Balotelli 11-362. De topduiven van vorig seizoen hebben nog niets laten zien maar goed. De routine maar boven aan zullen we maar zeggen. Ze komen 10 uur los. Dus dat wordt een uur of 1 opletten denk, zitten ze op 1225 meter hier. De afstand voor de gevleugelde vrienden in Workum is 220 km. De wind is hier Noord noord oost op de vlieglijn meest noord met hier en daar een vleugje oost. Iedereen succes en pak ze.

Onze wagens van Afd Friesland,96 in Weert

Foto van vorige week onze prachtige combinatie's met Friese topduiven in Weert.

27 April 2014.

De tweede  vitesse vlucht vanaf Weert was hier effe een domper want vermoedelijk de eerste prijs verspeeld in de club door het falen van de aankomst antenne op het Pater c.q. Nonnetjes hok dus het jonge duivenhok. Waarschijnlijk vrijdag nacht nat geregend en als je zaterdag wakker wordt gebeld dat de duiven bijna komen. Heb je weinig tijd om de antenne te vervangen. Ik had de stille hoop dat de oude nestduiven mijn eersten zouden zijn, maar je raad het al het regende jaarlingen. De eerste 6 waren jaarlingen waarvan 1 al in het hok zat dus dat was dubbel balen vermoedelijk volgens een oplettende ex duivenmelker op de buurt al om 11.50 aanwezig maar zoals altijd telt de tijd van de klok en zo ook hier. Na 11 te hebben gepakt ben ik maar gestopt met pakken kon je vroeger aan de gummiring zien welke er bij was gekomen is dat door de intrede van de chipring een stuk moeilijker. En aangezien de jaarlingen allemaal blauw en kras zijn is het overzicht ook wel een beetje weg. Nu was de eerste prijs voor Willem Paul de vliegende tuinman de om 11.51.18 (gefeliciteerd Wimpie) De eerste duif die ik boven de aankomst antenne hield van de oude duiven was 11.53.19 en klasseerde zich als 7e in de club. Om toch nog positief te eindigen kon ik vorig jaar bijna geen jaarling in de punten spelen is het hier op de eerste twee vluchten een ander verhaal. Met de pee in naar het ziekenhuis gereden maar als je dan de kamer van je moeder binnen komt is de teleurstelling van de sport prestaties van je gevleugelde vrienden door een technisch defect heel gauw naar de achtergrond verdreven. De club uitslag tegen  268 duiven werd 7-10-11-16-17-21-22-24-25-27-28-29-43-51-55-69-70-73-74-76-77-79. Toch nog 21 raak van de 50. En dat hadden wel een paar meer kunnen zijn.

Jan Heeres ,Auke van der Baan en ik

In het archief van de Workumer krant de Friso vond ik deze prachtige oude foto van 1983. De club tentoonstelling in Januari met als keur meester een jonge Jan Heeres en de helaas al overleden Auke van der Baan die ook in het Afdelings bestuur actief is geweest. Het jeugdlid op de foto ging met de mooiste van het geheel naar huis. Als lid van de beruchte Combinatie Nijenhuis- de Groot met de 80-1409732 die dat jaar ook al eens de snelste was van Rayon de kuststrook tegen 1404 duiven op Quevrain 310 km met een snelheid van 835 meter per minuut met een  strakke Noord oosten wind met buien en aan de snelheid te zien was dat een zware midfond vlucht. Dus een dikke 30 jaren geleden was een Pommereoulletje ook wel eens aan de orde. Was nog een zoon van de 79-553 met een 1e Corbeil en Tours. De nest zuster de 79-554 won als jonge duif Marbehan en won toen de koelkast op het attractie concours. Waar blijft de tijd ik weet het nog als de dag van gister. En nu de jeugd maar gamen en housen.

 21 April 2014.

Het duurde effe voordat de teletekst uitslag op SBS 6 verscheen. Maar onze club is met 3 TT plaatsen goed vertegenwoordigd.

gennep

gennep 2

Met veel goede bekenden er op. Allemaal gefeliciteerd. mooi man.

20 April 2014.

Het Friese konvooi met 22.163 duiven werd gelost om 10.45 uur in Gennep. De oosten wind moest er voor zorgen dat we hier vroege duiven moesten pakken in groot verband en dat klopte helemaal. De hele kustlijn van het IJsselmeer van Urk tot Harlingen was van de partij. Met onze Urker vrienden in de hoofdrol. Heb ik geen problemen mee want op Urk zitten gewoon goede en fanatieke melkers. In onze club Workum en omstreken was het  scheepsschilder in ruste Gerard de Jong uit Hindeloopen die de top 2 maar effe gewoon voor zijn rekening nam. (gefeliciteerd Alde Hylper )Gerard klokte zijn Favorietjes op  12.27.48. en 12.27.51. op 4 kilometer kortere afstand dan hier. De top 3 werd vol gemaakt door coming man Sjors Boersma die zich in enkele jaren tot de gevestigde orde mag noemen. Hij klokte zijn jaarling duivinnetje Tiny op 12.30.18. Op de Brouwersdijk was het Nonnetjes dag de eerste 4 waren jaarling duivinnen. Met in de hoofdrol een goudvink uit Noordwijk. Eerst negatief want zij ging op het huis zitten wat eigenlijk hier nooit gebeurd en er kostbare tijd verloren ging en daarna positief toen zij op het beruchte klepje ging zitten om 11.31.21. Deze prachtige Schalie duivin de 13-825 heeft het overigs niet van een vreemde want pa vloog ook al diverse eersten in de club in Noordwijk en werd op miniem verschil al eens 2e in de Afdeling 12 tegen 11.255 duiven en  een 9e tegen 10.152 duiven. En zeg nu zelf 23e tegen bijna 23.000 duiven is ook niet verkeerd. Om in A.S. termen hoeveel duiven vliegen er 1 op 1000 Ad. Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat 85% van de lossing kansloos was voor een top klassering. Maar met oosten wind zijn wij een keer aan de beurt. Volgens Piet Paulusma blijft het 26 weken oosten wind waaien dus dat zit dit jaar wel goed in deze hoek ha ha . Duif nummer twee viel direct op het klepje en werd om 12.31.50 en was duif nummer 5 in de club. De club uitslag was als volgt tegen 287 duiven : 4-5-11-12-16-22-27-33-35-36-40-56-68-71-77-80-81-93-96. 1 op 3 gerekend en 19 raak van de 48. Weer dik tevreden met weinig voorbereiding de duifjes staan er goed op. Helaas nog 3 jaarlingen onder weg maar die zullen wel in de kop van Noord Holland zitten en krijg ik bericht dan haal ik ze op. Doe ik bij elke duif dat hoort ook bij onze mooie sport wat een heleboel melkers wel eens vergeten. Ondanks  vele zorgen om moeke wens ik jullie fijne en gezonde  paasdagen.

het is pasen.

19 April 2014.

We zitten in Gennep voor mijn duiven 150  kilometer ver. De wind hier is oost. Op de vlieglijn variërend van Oost, Noord oost tot Zuid oost dat lijkt niet verkeerd toch veel onervaren duiven mee dus effe afwachten hoe zich dat gaat ontwikkelen. De ouden zijn voor het eerst mee. Gisteren een heftige dag gehad mijn lieve moeke net hersteld van een dubbele heup operatie werd getroffen door een zware hersenbloeding is gelukkig wel aanspreekbaar maar de hele linkerkant is uitgevallen dus dat lijkt niet best. Dus een kort nachtje gehad. Hopelijk lukt het vandaag om een beetje van de aankomsten te genieten. Tenminste als het in het ziekenhuis stabiel blijft anders moeten de duiven zich voor een keer maar redden hopelijk doet de aankomst antenne zijn werk. Mijn hofleveranciers A.S schreef in zijn columns : Als de meest ellende zich afspeelt op je duiven hok ben je een rijk man.

Mijn lieve moeke en ik

 12 April 2014.

Zo de eerste opleer vlucht voor de Paters de Nonnen en de lesbo's is goed verlopen. Lesbo's zult u zeggen dat moet natuurlijk effe uitgelegd worden er zijn wat jaarling duivinnen die meer aandacht hebben voor hun buurvrouw dan gewenst. Opvallend is wel dat het bijgehaalde duiven zijn of gekweekt uit bij gehaalde duiven passen eigenlijk niet het systeem dat ik altijd speel, dubbel weduwschap  maar goed. Misschien dat niet gekoppeld en geen nestje groot gebracht hier debet aan is. We zullen het effe volgen mocht het uit de hand lopen gaan ze naar de kinderboerderij zoals Geery dat altijd netjes verwoord. Gisteren een prachtige opleer vlucht gehad in de club waren 255 duiven bijeengebracht. op Zutphen 105 km ver van af Workum gelegen. 197 op papier want de vliegende tuinman Willem Paul had ze nog niet gechipt. Gelost om 11.35 en het was Doeke Dam die op de verste afstand(113 km) de eerste in het klokje had zitten hij klokte om 12.53.48 en had de duiven goed in vorm want hij klokte 6 duiven in de top 9.  Comb Flapper/Mulder klokte om 12.52.33 op 7 kilometer korter de eerste duif in de stad(nummer 3) zoals wij dat hier noemen. Jappie klokte om 12.53.56 nummer 4. De eerste pater die zich hier meldde was de 13-272  zat om 12.56.44 en was nummer 8 in de club om 13.30 hadden wij 24 van de 27 en dat viel  reuze mee. Gisteren na het klok afslaan zat het laatste nonnetje ook al in het hok dus oefen sessie geslaagd. Nu nog wat mand ervaring en ritme krijgen en misschien kunnen we dan weer meedoen voor de ere plaatsen. Ik blijf dit jaar spelen onder de naam de Groot- de Jong als eer betoon aan mijn trouwe hok verzorger Douwe dit had nog al wat voeten in aarde want volgens de regels is dat een lid wordt afgemeld om wat voor reden dan ook, de combinatie naam als commercieel of fantasie naam wordt omschreven. en moet je 75 euro extra betalen aan de bond. Maar dat heb ik er wel voor over maar toch vindt ik dat belachelijk. Maar goed regels zijn regels. Volgt nu de uitslag nog: 8-17-21-25-26-27-28-42-57-59-60-64. Op naar volgende week voor het echie.

11 April 2014.

Vanavond gaan er 27 jaarlingen mee 10 Paters en 17 Nonnen gespeeld uit het jonge duiven hok. Want op de brouwersdijk zijn nog geen jongen op de hokken alles is weggegaan als bonnetje of verkocht. Al is het morgen hier in Friesland nog niet voor het echie iedereen veel succes en pak ze. Toch maar effe een inlog code aangemaakt voor de prachtige meldings site van de Blauwband Balk. Al zijn de verwachtingen hier nog niet hoog gespannen maar je het weet nooit. De jaarlingen zien er prachtig uit en trainen goed dus dat zijn goede tekens. Geen mand ervaring dit jaar maar als ze elke keer terug komen krijgen ze dat vanzelf. Is het niet. Misschien wordt het morgen schrikken met een vroege aankomst maar ook goed mogelijk een slecht verloop. Morgen avond weet ik meer.

is dat schrikken

 6 April 2014.

Positief in het nieuws.

De Twin brothers uit Balotelli doen het geweldig in Noordwijk was het vorige week de 13-227. 3e (556 d.)  nu de 13-228. (1e 433 d. 3e 2167 d. 15e 8535 d.) mooi man.

Willem Vink en zoon winnen vlucht vanuit Asse Zelik.

Het duivenseizoen is weer van start gegaan. De 433 Noordwijkse postduiven werden op zaterdag 4 april gelost in het Belgische Asse Zelik. Voor de duiven een afstand van 151 km. Met een zuidwesten wind en een zonnetje werden de boxen om 11.30 uur geopend.  Met een snelheid van ruim 88 km per uur meldde de eerste duif zich om 13.12 uur in Noordwijk aan Zee aan.  Onze vitesse en midfond-kampioenen Willem Vink en zoon zagen de blauwe doffer met het ringnummer 13-1639228 als een komeet naar beneden vallen. De duif, van het Schaerlaeckens soort, is vorig jaar door de Vinken gehaald bij de Friesche Combinatie de Groot-de Jong uit Workum.  Willem Vink en zoon zijn geweldig van start gegaan, want zij winnen ook de 3e, 4e, 5e en 6e prijs.

De goud vinkjes

Op de website van de Urker Combinatie Post stond het volgende te lezen.

Woensdagavond op naar Workum, naar niemand minder dan Hanjo de Groot, een amicale echte duivenliefhebber die geniet van zijn duiven, we hadden een paar bonnen weten te bemachtigen, we hebben een paar jongen meegekregen om van te smullen, een koppel jongen uit Fredje x Beitske, prachtige jongen, ik heb het vermoeden dat Hanjo de Groot zelf niet beseft wat hij op het hok heeft zitten, we hebben duiven in de hand gehad om van te smullen, we zijn er erg content mee, Hanjo de Goot hartelijk bedankt voor de gastvrije ontvangst en voor het bekijken van je hok accommodatie en natuurlijk je duiven, nu maar hopen dat ze het bij ons ook gaan doen, dat is helaas nooit geen garantie, het zit er in of niet, als het zo gemakkelijk was om goeden te kweken dan zag de duivensport er heel anders uit en zat er geen spanning meer in, want dan weet je wat er gaat komen nee, laat het maar zo.

Jan Post en mijn persoontje de foto is gemaakt door Arie van Urk. Met Balotelli en Fredje. Het vermoeden van Jan is gelukkig niet juist want ik weet heel goed dat hier een puik duivenvolkje onder de pannen zit. Jammer genoeg op duiven gebied niet het gunstigste plekje van Friesland maar wel het mooiste.

Jan Post en ik zei de gek

5 April 2014.

Ik ging ervan uit dat we als club een opleervlucht hadden van af Heino maar dat bleek niet zo te zijn. Wij beginnen pas volgende week. Had 27 duifjes in het korfje zitten alle jaarlingen. Maar weer los gelaten in de tuin dan volgende week maar op Zutphen dat is ongeveer 20 km verder moet een gezonde duif ook niets om geven toch. Rijden en opleren doe ik dit jaar niet. Het wordt een jaar alles mag niets moet. Heeft vele voordelen geen stress en de bonnen aanvragen zullen wel wat minder worden hoop ik. Ook in Workum zijn er 3 liefhebbers gestopt met de duiven. Good old Jaap Sikma is overleden, wat heb ik een respect voor deze man gehad wat hij voor de Workumer duivenclub heeft betekent. Een geweldige man die zich geheel weg cijferde voor de club en in in zijn duivenleven bijna alle functies in de club heeft bekleed. Soms meerdere functie in bestuur. De laatste jaren werd het voor Jaap moeilijk om een duifje in de prijzen te klokken maar daar hoorde je hem nooit over was altijd blij dat zijn duifjes weer thuis waren. Kijk dat is ook duivensport alleen op een andere manier als de meesten het bedrijven. Soms hadden wij er zoveel thuis en kreeg hij zijn eerste en dan kwam hij met zijn klokje op de club en dan was het eerste wat hij tegen mij zei: Wat kwamen jou duiven prachtig aan. Jaap zat meestal in de vlieglijn en alle duiven die op de brouwersdijk moesten zijn kwamen dan over zijn hok. Jaap rust zacht je hebt het verdiend voor alles wat je voor ons hebt betekend. Ook Henk Kurpershoek heeft de duivensport vaarwel gezegd en heeft van zijn duivenhok een prachtige volière gemaakt door het hele voorfront er uit te halen en dit te vervangen door gaas. Was zaterdag effe bij hem ook mooi hoor die kanaries Ook Henk sukkelt al geruime tijd met zijn gezondheid. Maar blijft als hoofd van in de inkorf commissie van de partij. Ook buur Gam Yntema heeft zijn duiven bestand weg moeten doen door afnemende gezondheid. Met veel problemen aan de luchtwegen en dan is dat duiven stof niet je beste maat.

het hulpje van de technoloog

Inmiddels toegevoegd als rechterhand van de nieuwe zuivel technoloog Kasper want theorie en praktijk lopen niet altijd hand in hand. En met bijna 25 jaar kaasmaken heb je ook wel iets in de melk te brokkelen. En met 3,2 miljoen liter melk per dag wordt er in Workum nog al een kaasje gemaakt. niets voor niets de grootste kaasproducent van Europa. Ook de nieuwe te bouwen fabrieken in Heerenveen kunnen hier als ze klaar zijn niet aan tippen.

2 April 2014.

De duiven hebben de korf nog niet gezien zaterdag maar op Heino mee. Ben er nog over uit om met de 14 vliegkoppels te gaan spelen of met de 27 jongen die nu inmiddels jaarlingen zijn te spelen die nog steeds in het jonge duivenhok zitten. Zijn 3 natour vluchtjes mee geweest en hebben op een enkeling naar nog geen prijs gespeeld. Dus de verwachtingen zijn niet hoog. Zitten al gescheiden maar hebben geen nestje gehad. Hoor veel goede berichten over het pater spel met jaarlingen van goede Belgische liefhebbers. De doffers noemen ze Paters zouden de duivinnen Nonnetjes zijn. De klok is nog in Duitsland heb ik ingeleverd bij de voorjaarsbeurs in Houten hopelijk komt hij nog voor vrijdag avond anders klokken we met de hand want de oude klok heb in nog. De eerste trainings vlucht is een eier vlucht in de club de snelste duif kan 100 eieren winnen geschonken door een grote kippenboer uit Nijhuizum. De duiven hebben het zwembad bij de buren weer gevonden en liggen heerlijk te badderen om het afdek zeil. Lekker makkelijk hoef ook geen bad op de klep te zetten. In Afd 12  om precies te zijn Noordwijk zijn ze al begonnen de Comb Vink en Zoon beginnen zoals ze daar gewend zijn met 1-2-3 tegen 556 duiven. Nummer 3 in de club is een zoon uit de beste Vitesse duif van Workum 2013, Balotelli en kwam gelijk aan maar liep 6 seconden later over het beruchte klepje.

badderen in het zwembad

26 maart 2014.

Inmiddels bezig de volière omhoog te zetten samen met Jappie Heremans. Die zijn pijlen alweer gericht heeft op een ander Belgisch tophok L.B.J Geerincks Wommelgem waar we komend weekend wat jongen gaan halen en wie moet ze weer uitzoeken ik zei de gek. Toen we bij Leo Heremans waren zocht ik een paar super duiven uit waar Jappie goed mee is. Toen maakte ik bij het betalen de grap : zijn ze al droog die biljetten van honderd want hij heeft ze vanmorgen vroeg nog van de waslijn gehaald. Waarna Leo de biljetten nog eens goed bekeek. En lachend in zijn zak stopte. De tweede keer dat wij daar waren wist hij het nog dus de grap was dus goed geslaagd. En we zullen heus de enigen niet zijn geweest die daar duifjes hebben gehaald.

de Voliere

23 maart 2014.

Inmiddels zijn de duiven geënt met een duo prik paramixo en pokken. Lekker makkelijk alleen moeilijk te krijgen. Vandaag het grote hok voor het eerst los de nieuwe kleppen moeten effe wennen maar alles zit weer in het hok. Vrijdag is Enno uit Burgum geweest en heeft zijn bon verzilverd zou eigenlijk stoppen met de duivensport vanwege een ernstige ziekte van zijn compagnon Hans waar de hokken stonden en alle duiven werden verkocht via GPS. Maar hij begint nu op eigen erf met een klein hokje met duiven te spelen geholpen door club genoten Comb Atema, Comb Mantel en Douwe Soepboer raakt zijn hokje al aardig vol deze wordt nu aangevuld met een prachtige piek van Trippel en Wimpie een goudvink uit Noordwijk. Trippel is de nest zuster van Corry en kwamen uit Beitske die toen gekoppeld zat aan Blauwe Durk. Corry is de moeder van Olympic Channel die toen gekoppeld zat aan Justin beide van Nederlands kampioen van de jeugd Corry Hakvoort. Olympic Channel werd verkocht op Pipa en bracht een aardig bedragje op. Zaterdag was Elmer uit Rotterdam hier en deze nam het andere jong van Trippel mee (het Ooievaartje) met nog twee jongen. Uit louter eerste prijsvliegers uit onze club. Deze zullen bij de Gebr. Wiskie de Friese eer in het Rotterdamse luchtruim hoog moeten houden. Vanmorgen nog een berichtje gehad dat de rest van de combinatie ook tevreden was en er later eens wat duiven van hun deze kant uit komen. Kijk dat is duivensport van de bovenste plank. Als dat maar goed gaat als Ajax fan.

Olympic Channel

20 maart 2014.

Ben met Fredje naar de fotograaf geweest  dit keer ging de reis naar Nic Stienstra uit Sneek en deze heeft de beste duif van Workum vakkundig op de foto gezet zeker een aanrader en mooi in de buurt. Inmiddels zit Fredje op jongen van een dag of 12 en zit gekoppeld met Beitske onze witte raaf die inmiddels ook als kweekster aan de weg timmert. De jongen gaan deze keer naar Urk niet de Familie maar de 2 gebroeders. Er ligt een ooievaar en een donker kras in het nest en komen prachtig op. De prachtige foto in poster formaat hangt in het kantoor van onze Locatie Manager die ook heel toevallig Fred heet. Voorzien met het Friesland Campina logo en met toepasselijk als achter grond koetjes in de wei. Hier onder Fredje op zijn best.

Fredje 11-338

16 maart 2014.

6 maanden lang geen nieuws op de website is erg lang maar na de laatste natour vlucht het kwam het besef dat je trouwe hok verzorger  Douwe er niet meer is bij mij toch wel keihard binnen. Een depressieve periode op de brouwersdijk brak aan. De jaren lange routines waren weg. Ben Cramer zong het lied "de clown" de tekst in het liedje : Maar onder die lach zat een droevig gezicht. Was hier geheel op zijn plaats. Maar om er nog een anekdote in te gooien na regen komt zonneschijn is ook hier op zijn plaats of The show must go on. Van de 32 vliegkoppels zijn er maar 14 koppels over. Ze zitten gekoppeld en hebben jongen van pap tot net geringd en die er bijna van af kunnen. Deze krijgen allemaal een plaatsje op de hokken van de bonnen kopers. Ik hoop dat ze zich allemaal hebben gemeld want het zijn er toch wel een paar meer dan ik dacht, maar dat maakt niet uit want iedereen zal goed worden behandeld. En zeg nu zelf wie krijgt de eerste jongen uit de beste vliegers. Inmiddels is Geart uit Twijzel al geweest en ging zeer tevreden naar huis. Door het mooie weer heb ik zelf bijna de gehele tuin in de tegels gezet het hok geverfd en prachtige nieuwe kleppen voor de vlieghokken van de oude duiven gezet. En dat geeft een goed gevoel. Volgende week zetten we de volière omhoog en misschien dat ik de kwekers die er nog zijn bij elkaar zet want wat is er mooier dan prachtige jongen kweken.

het vlieghok

 16 September 2013.

12-042 Natour kampioen

De 12-042 alias het Bon duifje verkregen op een bonnetje van Comb Flapper/ Mulder werd beste natour duif in de club speelde een 2e-3e-5e-6e-9e-10e in dit Seizoen een goeie kun je niet kopen die moeten ze je gunnen. Haar vader speelde maar liefst 6 eersten in de club was 2 maal de beste Vitesse duif in de club en 3 maal snelste in de Acg. Kwam uit ons kweekhok. Op de natour  werd het 3-47-5-6-9.Piet en Durk bedankt. We hadden in de club duifkampioen 1 t/m 8 en 10 en 11. Zondag tegen 72 duiven op Pommeroeul werd 8-9-13-14-20-23-24. 10 mee 7 prijzen. In de Acg 2. 9 van de 10. In de club was Jappie de grote man met 4 kop duiven. En werd verdiend natour kampioen gefeliciteerd vriend. Zondag kwam sportvriend Steunenbrink nog langs wilde eens wat duiven zien thuis komen want dat valt ook op in Nederland maar helaas voor hem hadden we maar 10 mee en de jongen bleven jammer genoeg zou ik  bijna zeggen thuis want opnieuw heeft de lossings commissie weer puik werk geleverd. Maar 9 duiven van de 10 klokken in 13 minuten op 305 kilometer met voor ons een slechte westen wind maakte ook indruk. De bestelling voor 2014 is inmiddels geplaatst. Otto Adema was weer de grote man in onze Acg. Met opnieuw nummer 1 en 10 op 10. Nadoen was vroeger een prachtige item in het  NPO orgaan En daar behoord deze prestatie zeker bij.

Eindstand Natour.

Hok.

1.J.Bouma  4848 Pnt.

2.Comb de Groot de Jong 4618 Pnt.

H.Mulder 4610 Pnt.

Aangewezen.

1.H.Mulder 4550 Pnt.

2.Comb de Groot de Jong 4404 Pnt.

3.G.Yntema 2835 Pnt.

Duifkampioenen.

1.Comb de Groot de Jong 12-042.    4506 Pnt.

2.Comb de Groot de Jong 10-525.    3929 Pnt.

3.Comb de Groot de Jong 12-061.    3714 Pnt.

4e 10-533. 5e 11-327. 6e 09-745. 7e 11-300. 8e 09-897.

12 September 2013.

Vandaag nog 1 keer deze week met de jongen en een paar ouden naar Emmeloord geweest. Deze keer hadden ze 33 minuten werk met noord westen wind dus wind op het snuitje. Het blijft een mooi gezicht de oude doffers voeren de jongen nog die al in de spoetnik zitten en hun duivinnen sommige tenminste hebben alweer een papjong of zitten op aan gepikte eieren en alles zit bij elkaar. Het is toch raar te zien dat de piepers nog steeds  getolereerd worden in het nesthok terwijl moeders alweer met het volgende jong bezig is. Zou dit het nestspel van de bovenste plank zijn. Ik zou het niet weten. Zaterdag weten we meer , pakken we een paar vroege of maar 1. Dit  kan genoeg zijn voor overwinning nummer 12 in de club of wordt het helemaal niets. Was het iets te veel van het goede. Het weer lijkt niet best voor zaterdag en we gaan naar Pommeroeul en dat is geen gelukkig station voor ons en voor Afdeling Friesland. Dat wordt duimen zal ik maar zeggen en dat zullen er wel meer zijn in Friesland. Mijn oude leermeester Jopie Nijenhuis was een echte nestspeler maar toen ik er bij kwam in 1977 begon hij net met weduwnaars te spelen dus dat aspect heb ik niet echt mee gekregen al hoewel op de natour deden wij ook altijd mee met de ere plaatsen. Hier een doosje, daar een schapje of een plankje. Doffer in het jonge duivenhok duivin alleen op het nest en zulke foefjes haalden we toen uit. En ik doe 35 jaar later precies het zelfde. Wat zullen die twee ( Jopie en Douwe ) daar boven er een lol om hebben om mij te zien kloten met de duiven voor een vroege duif maar 1 ding weet ik zeker als het lukt zullen ze beide super trots zijn. Ik denk wel eens er zijn meer duivenmelkers daar boven dan hier en wie daar ook bij zit is Jos de Klak. Misschien wel de beste nest speler ter wereld  Die er ooit is geweest. Vandaar natuurlijk deze foto. Zou het met de 613 zijn, ik denk het wel.

Jos de klak

9 September 2013.

Het elftal is compleet. 11 overwinningen op 16 inkorvingen is prachtig. Natuurlijk zullen er altijd mensen zijn zo kan ik het ook met zoveel duiven mee maar toch ze moeten er wel zijn. Gisteren was het zo'n dag dat ik het mijn oude buurman Gam Yntema 75 jaren jong echt gunde die maakte met 13 duifjes een wereld uitslag. Was 2-4-5-7. Alleen "Mister Eindelijk" de 10-533 stak daar een stokje voor. Zat samen met Saco de man die zaterdag geweldig klokt op een toch wel zware Limoges die 7 van de 8 wist te klokken. Sjaak zat er een uurtje voor maar toch. Gefeliciteerd Sjakie, had nummer 2 van het gehele concours. Na een steen vroege bij Heidstra. Uit het eerste groepje van drie viel met behulp van de Vale a.s. lokduif de winnaar op het beruchte klepje. De winnende tijd 14.38.56. Buur Gento klokte 15.39.36 nummer twee in de club. Jappie Bouma maakte het ere schavot vol op 15.39.24 op een kilometer kortere afstand. In de club hebben we 1 t/m 10 duifkampioenen met nog 1 vlucht voor de boeg deze hebben allemaal nog niet gemist. De bovenste twee kunnen al thuis blijven want die zijn niet meer in te halen. Door nummer 11 in de tussenstand. In de club werd het vandaag tegen 222 duiven: 1-6-15-18-19-20-21-24-27-30-33-36-42-44-45-46-47-53-54-55-56-63-66-67-71-72-74. 78 mee 29 prijzen is redelijk. Van de 43 jongen speelden 9 een prijsje. Van de jonge garde zijn nog 3 achter de schade valt ontzettend mee na een nachtje extra mand. De l.c. heeft weer goed werk geleverd want ik had er een hard hoofd in. Het werd een eerlijke vlucht met prachtige duiven weer. Hulde In de Acg 2 werden we tweede achter Natour specialist Otto Adema uit Bolsward die op 10 kilometer meer afstand op de zelfde tijd klokte als ons  Otto grote klasse. Jammer dat deze vlucht niet voor de Afdeling telde maar in Rayon de Kuststrook doet hij goede zaken. En wie PIPA mist Pieter Pander uit Wijckel die klokt zondags niet maar ook daar zullen ook wel een paar vroeg op het klepje zijn gevallen.

Op de Foto "Mister Eindelijk" die in de laatste 3 weken 2 keer het snelste op klepje viel in Workum.

Mister Eindelijk 10-533

Kleinzoon van de Blauwe Niergnies,Mister Hannut,de Sok en Dochter kampioen 707 .

7 September 2013. Update.

Geen lossing vandaag met de Friese duiven en toch een 1e spelen kreeg net een berichtje van Wim Vink uit Noordwijk spelen zelf niet meer mee maar een  samen kweekje wordt nog gespeeld bij de Comb GSK uit Katwijk a/d Rijn de 13-605 uit een zoon van Zoon Kampioen 707 x Dochter Superkweker 07-477 speelde vandaag de 1e Peronne 200 duiven met een snelheid van 1652 meter per minuut. In Rayon Duin en Bollenstreek de 3e van 1195 duiven. Afd 12. Dat is weer een prachtige referentie. Hopelijk komen onze jonge duiven morgen na twee nachten mand een beetje normaal naar huis want ik kan me niet herinneren dat een natour vlucht een nacht blijft overstaan. Voor de oudjes ben ik niet bang. Heb zo net alle papjongen 10 stuks in getal gevoerd met de spuit gevuld met brinta daar ben ik ook (de) groot mee geworden. Staan nu op de logeer kamer onder mijn moeke haar thee muts. De jonge ouders zitten in het korfje. Volgend jaar de jongen maar weer op de deur spelen dat scheelt een weer hoop brinta ha ha. Duivensport mooie hobby.

overstaan

7 September 2013. Update.

Als de duiven niet los komen begin je natuurlijk te surfen over het net. Natuurlijk worden alle websites bekeken en via, via kom je soms dingen tegen waar je zonder het te weten trots op kunt zijn. Wat is nu het geval. We gaan eens terug naar 1995 het seizoen dat ik een herstart maakte met de duiven. Ik verspeelde een jonge doffer de 95-429 een kras doffertje deze werd opgegeven door A v/d Bijl Sr Woerden. Deze mocht hij houden en werd gespeeld volgens mij vanuit een schuurtje en kwam steeds redelijk op tijd thuis. In 2000 waren we met alle liefhebbers uit de ZWH met de bus naar Lier om de sfeer op te snuiven en Belgjes te kopen voor de Zuid west hoek Competitie. Daar kwam ik bij toeval sport vriend van der Bijl Sr tegen en hij was erg goed geweest met " de opvanger " als vlieger en kweker en net dit doffertje een halve Schaerleackens kwam ik tegen in de afstamming van Adri van der Bijl jr. het is de over grootvader maar toch. Sjaak let je effe op. Mooi man. Het was een snelle vlucht met 1343 meter per minuut vandaar ons aandeel zeg ik dan maar met trots. Wel grootvader van 3 teletekst duiven op de zware fond. 8e Nat Bergerac , 5e Nat Mont de Marsan en een 3e Nat St.Vincent sector 2.

 1e Narbonne ZLU

 Stamboom 1e nat Narbonne.

7 September 2013.

De duiven zitten in Duffel voor ons 220 km. We hebben 78 mee  35 oude duiven en 43 jongen we zullen zien wat het vandaag gaat worden. Vandaag zou mijn vader jarig geweest zijn. Hij is 78 jaar geworden en is in 2008 overleden aan slokdarm kanker. Daarom is de eerste bon die wij (ik) geschonken hebben voor de KWF stichting hij staat op Top Pigeons en er kan van af nu op worden geboden. De koper zal zoals wij hier gewend zijn goed worden behandeld. Hopelijk brengt de bon wat geld op voor dit goede doel. Bon nr. 37. Ik zou zeggen succes met bieden en met de duifjes die hopelijk vandaag los komen. Pak ze.

kwf

6 September 2013.

Gisteren de laatste oefen sessie vanaf Emmeloord. De duiven hadden nu 27 minuten werk. Vanmorgen zat er nog een jong in de spoetnik deze was nog van de vlucht van afgelopen zaterdag. Dus van de jongen zijn er nu 45 thuis van de 47. Na 3 vluchten missen we 5 dat is niet verkeerd lijkt me. We zijn begonnen met 50 maar ze moeten nog 2 keer mee dus we zijn er nog niet. Voor vanavond zijn de bovenste twee de 12-067 Elsbeth dus en de 09-748 Gea de enige duiven met een jong van 7 dagen de doffer zit al in de korf. In het jonge duiven hok zitten alle goudvinkjes op een papjong dus misschien kunnen deze mij morgen verrassen. We zullen het zien. Succes.

13-789 GOUDVINKIE.

De 13-1166789 een Goudvinkje uit Noordwijk vorige week al 10e Hapert 241 duiven. Zusje van Zorro Beste midfond duif WHZB 2012. De klasse straalt er af.

4 September 2013.

Vandaag opnieuw naar Emmeloord met de hele ploeg. Om 16.00 uur belde Jappie Kooistra( de broer van Jelle, onze convoyeur van Friesland '96) ze zijn gelost hebben een snel vertrek met oost noord oosten wind . Om 16.29 viel de hele ploeg om het dak dus de training voor vandaag is weer geslaagd op naar morgen. Kreeg nog een berichtje van mijn nicht dus leest ook mijn site.

Hahahaha... Dit is te grappig!!!!

Ben zeer vereerd!

Echte winnaar dus, die Elsbeth!!

3 September 2013.

Afgelopen zaterdag voor ons de derde Natour vlucht in de club. Vanaf Hapert voor mij (ons) 182 km. Natuurlijk speel ik het seizoen uit op naam van de combinatie en misschien als eer betoon aan  Douwe blijf ik wel onder deze naam spelen. Het is natuurlijk een begrip in Zuid West Friesland  op duiven gebied wel te verstaan maar ook in de rest van Nederland blijkt wel weer aan de talloze bon aanvragen voor 2014. De duiven werden vroeg in de middag gelost om 13.15 precies te zijn er er waaide een westenwind. Geen wind voor deze hoek dan maar naar de club kijken want dan heeft elke duif dezelfde omstandigheden om thuis te komen. Is het niet. Had de duiven eigenlijk om vier uur verwacht maar de 12-067 alias Elsbeth had er vier minuten langer werk mee en werd geklokt om 16.04.38 .De enigste duivin met een goede neststand aangepikte eitjes. Eigenlijk de stand om te vlammen op de twee vluchten die nog komen maar goed nergens nagekeken dus ook niet piepen. De andere koppels op nog 1 na heeft een groot jong en zit weer een paar dagen te broeden. Dus dat wordt billen knijpen tot zaterdag als mijn gevleugelde vrienden de veertjes nog effe willen vasthouden. Mocht dat niet lukken hebben de duiven er een geweldig seizoen van gemaakt met vele eerste prijzen en prachtige uitslagen in de club. Ondanks het grote verlies van mijn trouwe hokverzorger Douwe. Duif nummer twee in de club 13-223 is een kleinkind van Beitske en dat doet ook weer deugd. Jappie maakte in de club de top drie vol met een tante van  Beits dus ook een witte. Het werd vandaag in de club tegen 241 duiven met 83 mee ;1-2-5-6-9-10-11-13-18-19-21-22-23-28-31-32-34-37-38-39-40-41-42-44-45-51-53-54-56-57-61-65-70-72-75-77 dus 37 raak wat toch weer redelijk te noemen is. 25 oude duiven raak van de 36 is super te noemen en 12 jongen van de 47 is iets minder maar deze moeten natuurlijk nog wat ervaring opdoen. Wel mooi dat de eerste Goudvink een top 10 klassering behaalde maar als zusje van de beste midfond duif van Nederland 2012 is ze dat eigenlijk wel aan haar stand verplicht. Elke morgen om 5 uur eraf om de lichten te ontsteken effe voer en water geven en dan om 6 uur aan het werk .Om twee uur als een speer naar huis want om half drie staat Jappie voor de deur met zijn luxe duiven kar en dus gauw de duiven pakken voor de oefen sessie vanaf Emmeloord vanmiddag hadden ze 33 minuten werk. Morgen en donderdag het zelfde ritueel en dan maar op naar vrijdag de wind lijkt naar het zuid oosten te gaan maar het is nog lang niet zaterdag. Er waren enkele duivenmelkers benieuwd naar de looks van mijn nicht hier komt ze dan. Was Fotomodel, is vriendin van een prof voetballer van F.c.Twente en heeft een top functie in de wegenbouw. Kijk soms heb je alles mee en ik ben blij dat ik duiven heb. Ha ha.

Elsbeth en ik zei de gek

1 September 2013.

Club overwinning 10 is een feit verantwoordelijk is een jaarling duivinnetje de 12-067 alias Elsbeth vernoemd naar mijn favoriete nicht. Want elke duif die een 1e vliegt krijgt een naam bij ons. Een 100% A.S duifje uit Zoon 808 rechtstreeks uit Baarle Nassau en een aangekocht duivinnetje Sissy van A.Mulder uit Markvelde natuurlijk ook met A.S bloed lijnen. Vloog 4 minuten los in de club wat ook nog een hok genoot was.

Elsbeth

12-067

31 Augustus 2013.

We hebben 83 duiven mee op Hapert vorige week zijn er 2 jongen achter gebleven. Nu 21 duivinnen en 15 doffers en 47 jonge artiesten. De top duiven zitten lekker thuis dus geen kans om ze te verspelen. Met Trippel 10-525 en Chantal 09-745 op de bovenste twee. De neststand verse eitjes en een groot jong. Deze week op dinsdag- woensdag donderdag gelapt op Emmeloord.(Jappie Heremans bedankt) De duiven kwamen steeds sneller naar huis eerst 32 minuten toen 31 minuten en de laatste keer 25 minuten had natuurlijk ook met de wind te maken meestal de gehele ploeg met hier en daar een verlaat duifje. De nest duiven gaan direct naar binnen en de jongen die op een nestje zitten gaan ook naar binnen maar de rest gaat na een aantal minuten weer de lucht in en trainen nog een tijdje. Dit zal wel met het volle bak gebeuren te maken hebben. Lekker makkelijk. Succes straks als ze tenminste los komen en pak ze. Ik zet alvast de joker in.

de joker

25 Augustus 2013.

Deze week twee keer met de hele ploeg naar Emmeloord geweest op dinsdag en woensdag,donderdag liet jammer genoeg het weer het niet toe en voor de rest de gehele week niet los en droge mest methode dus makkelijk duiven houden. Met behulp van Jappie die onze duiven ook effe heeft meegenomen. Vrijdag avond 85 ingekorfd met daaronder de 49 jongen die voor de tweede keer mee waren. De oosten wind en de gehele afdeling in 1 keer los gaf me voor de jongen geen gerust gevoel maar ze moesten toch mee want volgend jaar met onervaren jaarlingen te vliegen is ook geen garantie voor succes. Dit keer stond Gennep op het programma 150 km ver van Workum gelegen. De duiven werden om 8.15 uur gelost 14.583 in getal met door onder 284 plaatselijke favorieten. Werd om half tien nog gebeld door Jappie of ik er al af was want de duiven konden bijna komen stond net naast bed dus vlug de klok er aan en de antennes effe proberen en laat ze maar komen. Kijk op deze momenten mis je Douwe de man van de klok die alles al lang in orde had gebracht en dan als wekker fungeert en dan roept ze kunnen komen slaapkop. De koffie staat klaar. Om 9.50 uur gingen de eerste twee over. Dan om 9.55 uur twee die hier moesten zijn tenminste de ene de andere was een jonge duif die hier niet thuis hoorde na een paar rondjes show vliegen landde de 10-533 alias "Mister Eindelijk" op het beruchte klepje en de klok stond effe stil op 09.56.07. Dit bleek genoeg voor overwinning nummer 9 op 14 in de club. Het was een donker kras doffer op een jong van 14 dagen die ook nog effe twee nest hokken om zijn bak had veroverd en daardoor iets extra motivatie had om naar huis te komen. Sjors Boersma nam nummer 2 en 3 in de club voor zijn rekening en Trippel 10-525 nam nummer 4 voor haar rekening ons aangewezen duifje dochter van onze witte raaf Beitske. Toen kregen we 10 tegelijk maar dat leverde wat tijd verlies op maar een vroege en een aangewezen was al super toch. In de club werd het tegen 284 duiven : 1-4-6-11-14-15-16-18-19-22-24-25-36-37-41-45-47-48-49-50-53-68-69-80-81-82-84-85-86-87-88-95. 32 raak van de 85 met daaronder 49 onervaren jonge duiven is geen schande ben weer dik tevreden. Zijn nog 3 jonge duiven onderweg en 1 zit in Ballum op Ameland dus de schade onder de jongen is te overzien op naar volgende week misschien wel de laatste vlucht voor de ouden want ik heb ze gewoon laten zitten na de laatste midfond vlucht en zijn de standen eigenlijk niet meer zo goed en met het eerste eitje onderweg zal de rui ook wel snel in vallen. Sjoerd en Rutger(Zwart) Gefeliciteerd met jullie overwinning in de Afdeling vanaf Gennep. Super Nichtje Corrie uit Urk met je 4e Teletekst  Nijvel en en 15e in de Afdeling Gennep met een kleinkind van Beitske ook grote klasse. De vakantie zit er weer op al had ik mijn handen er vol aan. Ha Ha. Met duiven verzorgen bedoel ik al was een dagje strand ook niet verkeerd.

vakantie gevoel

Sorry Maarten niets tegen Tineke zeggen op Urk.

18 Augustus 2013.

De opleervlucht c.q. 1e Natour vlucht is goed verlopen de oude kwamen goed naar huis en de jongen kwamen veel minder naar huis maar van de 86 ingezette duiven mist er nog 1. Een jonge duif, ik meen ook dat het een groeps lossing zou worden maar alles ging in 1 keer los in Zutphen. Dat maakte het er voor de jongen niet gemakkelijker op maar hebben een goede leer school gehad. Voor de eerste Natour vlucht hadden wij 36 duiven mee 21 duivinnen en 15 doffers alle topduiven bleven thuis die worden gespaard voor volgend jaar. De duiven werden gelost om 11.30 uur en er waaide een zuid westen wind met waarschijnlijk een paar buitjes. Het was Sjors Boersma die om 12.51.05 zijn favorietje op het klepje zag vallen. Wij moesten wachten tot 12.52.55 en 12.52.58 toen hier de eerste duiven vielen kwamen van achteren dus zijn iets te ver door gevlogen. De 09-745 alias Chantal was de eerste en de 12-042 alias bon duifje van de Comb Flapper-Mulder liep er gelukkig snel achter aan en dat is wel eens anders geweest. Waren nummer 2 en 3 in de club. In de club werd het vandaag tegen 200 duiven : 2-3-9-12-14-16-17-18-19-21-25-26-32-34-40-41-44-45-47-53-54-59-61-62-66. Dat is 25 raak van de 36. Wel 1 op 3 gerekend maar dat mag de pret niet drukken. De seizoens score van het gehele seizoen met de eerste duif is nu op 13 vluchten in de club 1-1-1-1-1-1-1-1-2-2-2-8-10. Vindt ik persoonlijk een mooi rijtje. Op naar volgende week.

serie's

17 Augustus 2013.

Vandaag hebben we 86 mee wel 50 zonder chip alle jongen dus. Ben benieuwd hoe ze komen. Succes allemaal. Voor ons is Zutphen 105 km.

16 Augustus 2013.

De jonge duiven die naar Curaçao moesten zijn veilig geland.

Hallo Hanjo,
 
Hartelijk dank. Ik heb de duiven gekregen. Alles ging goed.
Ik ben heel tevreden met de duiven die ik heb gekregen.
 
Met vriendelijke Groeten,
Jualberto de Abreu

Vanavond gaan de jongen mee blijkt de eerste Natour vlucht voor de club te zijn. Zijn nog niet gechipt en staan nog niet in de koppel tabel dan zo de korf maar in of een paar uitzoeken en nog effe vlug op de club koppelen met behulp van onze computer babe Chelly.

Vanavond begint de bonnenverkoop voor Kika/ Raon op Top Pigeons misschien zit er een mooi bonnetje voor u bij.  Kijken en bieden dus.  Doen.

Verkoop van 60 topbonnen!

Vanaf vrijdag 16/08/2013 aanvang 20.00 uur start de verkoop van 60 topbonnen voor onze actie voor Kika/Roan.
Mocht uw seizoen dit jaar bagger zijn geweest maak dan gebruik van deze mogelijkheid om uw hok te versterken.
Het is een win
-win situatie want u steunt gelijker tijd een zeer waardevol doel.
 
Tip
: U hebt een duifje op het oog, maar die gaat wat boven uw budget.
What to do?
Er zijn altijd wel familieleden of collega's die wel een duifje willen hebben of een goed doel willen steunen.
Door te lappen kunt u misschien een toppertje binnenhalen en heeft een buitenstaander weer belangstelling voor de duivensport.
 
Win - Win!!
 
Check vanaf vrijdag 16/08/2013 aanvang 20.00 uur :


top pigeons


15 Augustus 2013.

Zo de oefen sessies voor de jongen zit er op nog steeds alles aanwezig dus ze zijn goed gezond. Gisteren heb ik ze naar Deventer gebracht. Natuurlijk heb ik de gehele week ook de ouwe mee genomen elke dag 100 duiven pakken is ook een heel werk maar het is vakantie dus alle tijd. Vanmorgen vroeg stond onze lieftallige Esther al op de stoep van duivendirect met een nieuwe A.S aankoop via Comb Panhuis Leersum gekocht op afstamming maar opnieuw een beauty. Om koffie tijd stond twee Groninger sportvrienden uit Winschoten op het stoepje en haalden hun bestelde jongen op. En waren weer diep onder de indruk van de kwaliteit van de jonge en oude duiven. Moeten over een week of vier nog effe een reisje Friesland doen want er ligt nog een jonkie die richting Groningen moet.

De Panhuis Doffer

stamboom 12-025

13 Augustus 2013.

De duiven kwamen gisteren weer goed naar huis dit maal naar Swifterbant geweest. De meesten zaten al op het dak. De gehele dag in de korf gezeten kunnen ze vast wennen aan een late lossing. Als ik goed heb geteld zijn ze er allemaal nog. Vanmorgen nog niet weg geweest want gisteravond bij het verzorgen van de gevleugelde vrienden lelijk mijn enkel verstuikt. Na een nachtje op de bank en veel koelen nu goed in getapt kan ik er weer een beetje opstaan. Kreeg nog een mailtje uit Noordwijk van Wim Vink. De de Groot- de Jong ruil duifjes laten zich goed zien en worden na 3 vluchtjes al in gehouden. Ook de 2 bon duifjes die bij Piet Kraan zitten ook in Noordwijk laten hun Friese klasse zien vooral een jong uit Dochter Niergnies viel al steen vroeg op het klepje. Bij de Generaal  kampioen 2012 van Afd 12 de Kuststrook Wim van der Kooy Voorhout waar een paar kruisings duifjes Vink x de Groot de Jong zitten vliegen al 2 weken bij hun eerste duiven. Gekweekt uit een zoon  van onze stamvader Zoon Kampioen 707 met een dochter uit hun super kweker 07-477. Nog meer goede berichten van onze Friese duiven.

Hoi Hanjo

Hier een mailtje uit steenbergen

Ik heb een duifje gekweekt uit duiven van jou.

De  NL 2013-1349512

Vliegt al een :

15e van 275 d

49e van 220 d

18e van 203 d

27e van 205 d

1e van173 d

In de Mark en Vlietstreek 1e van 1191 d en in de Z.U.F 2e van 2831 d

Staat 1e duifkampioen Rayon  De Mark en Vlietstreek.

Afd 2 Brabant 2000. 

Toon.

13 Augustus 2013.

Vanmorgen weer vroeg uit de veren eerst effe op buien radar gekeken leek niet best buien en onweer in de lucht geen opleer weer. Vanmiddag rond een uur of vier  lijkt het beter te worden. Kreeg nog een prachtige mail van Linda de dochter van Douwe, staat ook in mijn gastenboek maar daar zullen de meesten van jullie wel niet op kijken. Vandaar dat ik hem hier ook even plaats.

Hanjo,
Het vandaag dan eindelijk aangedurfd om alle foto's en berichten over papa op jullie website te bekijken en lezen. Erg leuk, soms grappig, mooi en aangrijpend, ook de vele steunbetuigingen voor papa. Het gemis is zo groot en weet dat wij, inclusief alle aanwezige Ierse familie, nooit meer naar duiven zullen kijken zonder aan papa te denken.
Dank je wel voor alles dat jij en jullie hebben betekend voor papa, dat heeft zijn leven, tot op het laatste moment, zo veel mooier gemaakt. Zoveel dingen dat ik zou willen zeggen maar ik zal het maar kort houden, met een lach en een traan zullen we de herinnering aan papa en jullie fantastische combinatie altijd levend houden!
Hij vliegt nu voor altijd met de duiven mee en houdt vast vanaf boven de tijden in de gaten

liefs Linda

12 Augustus 2013.

Gisteren kwamen de duiven van Balk in 1 grote groep thuis hemelsbreed denk ik 15 kilometer. Vanmorgen met de hele ploeg naar Emmeloord een kilometer of 25. Toen ik thuis kwam vlogen de eerste 15 al om het huis van de 100. In een uurtje zijn ze er op 4 na dus dat lijkt niet verkeerd. Niet echt het vakantie gevoel ik moet er nog een uur eerder af als anders maar wat is er makkelijker om ze te pakken in het donker. Het enigste voordeel is dat je zo mooi in het ritme blijft. Inmiddels heeft de zandhandel 2 kuub zand gebracht dus effe rustig deze dag doorbrengen is er niet bij.

11 Augustus 2013.

Zo daar zijn we weer. Moest effe wat tijd nemen voor mezelf. Ik denk dat het heel normaal is voor wat er allemaal is gebeurd. Na het overlijden van mijn trouwe hokverzorger Douwe. De motivatie was even ver te zoeken en jonge duiven te spelen die niet zijn voorbereid dan heb je niets te zoeken op de wedvluchten. Nu vakantie en weer alle hens aan dek dus vandaag begonnen met opleren van de jongen. Deze moeten aankomende zaterdag mee op Zutphen. Ze lijken super gezond maar effe afwachten hoe ze thuis komen van de opleer vluchtjes. Tot slot nog een foto van de drie Amigo's.  de drie Amigo's

20 juli 2013.

De laatste oude duiven vlucht was niet wat we er van verwachten finaal weg gespeeld in de club en over het rayon nog maar niet te spreken. Apart ik zeg en schrijf nog steeds we. Dat moet effe slijten maar vergeten doe ik het nooit. De mooie herinneringen blijven zoals altijd hangen. Het waren twee van de drie Amigo's die plaatselijk geweldig uithaalden. Jappie en Gerard pakten om 16 minuten over vier. Jappie won de eerste met meer afstand met de 12-425. Het kleine broertje van de 156 een Heremans duifje. Die een geweldig kweek koppel onder de pannen heeft. Gerard daar in tegen had een Bouma duifje voor op. De meldings site is een prachtig item als je 11 weken als eerste of tweede op de site verschijnt plaatselijk wel te verstaan maar nu was het effe anders. Gelukkig kwamen de duiven niet extreem hard bij de concurrentie. Om16.36.00 konden wij eindelijk ons eerste begroeten toch nog nummer 8 in de club. Opvallend was wel toen de eerste duif zich meldde kwam de rest er toch wel goed achter aan. Alleen je begint twintig minuten te laat. In een uurtje 31 van de 35  thuis. Maar onze troef voor de duifkampioenschappen de 11-338 alias Fredje was toen nog niet thuis. Het zal toch niet op de laatste vlucht hem verspelen. Stond 7e Asduif snelheid in de Afdeling ,1e Asduif in de Acg 2 en 1e duifkampioen midfond Acg 2. Om 11 minuten over 6 kwam hij gelukkig thuis. In de club werd het vandaag 8-10-17-18-21-23-24-27-29-30-31-32-37-38-39 tegen 118 duiven. Ondanks deze mis peer van de gehele vliegploeg werd plaatselijk toch nog enkele kampioenschappen behaald.

Midfond Hok.

 1. Comb de Groot - de Jong  5532 Pnt.

 2. Gerard de Jong                  5530 Pnt.

 3. Jappie Bouma                    5330 Pnt.

 Aangewezen.

 1. Gerard de Jong                  4334 Pnt.

 2. Comb Flapper - Mulder      3886 Pnt.

 3. Comb de Groot - de Jong   3510 Pnt.

Duifkampioenschap

 1. Comb de Groot-de Jong 11-1169338 4743 P.

 2. Henk Kurpershoek          10-1092032 3591 P.

 3. Comb Flapper- Mulder    11-1168789 3307 P.

Eindstand Generaal kort oude duiven.

 1. Comb de Groot de Jong    11.193  Pnt.

 2. Jappie Bouma                    11.182  Pnt.

 3. Gerard de Jong                  10.847 Pnt.

Aangewezen.

 1. Comb de Groot de Jong       9.006 Pnt.

 2. Gerard de Jong                     8.763 Pnt.

 3. Comb Flapper Mulder           8.311 Pnt.

Asduif.

 1. Comb de Groot de Jong 11-338  9177 Pnt.

 2. Gerard de Jong               11-005  7886 Pnt.

 3. Comb Flapper Mulder     11-789  7392 Pnt.

Ook nog duif 4-5-6. Met de 09-891 ,11-362 en de 10-585. Onze 4 beste duiven winnen 37 prijzen op 43 inkorvingen.

13 juli 2013.

We hebben 35 mee op St.Quentin 380 km ver verwijderd van Workum. De bovenste 2 zijn Dochter Niergnies -10-585 en Fredje -11-338 ben benieuwd wat de duiven doen na een vreemde week zonder Douwe. Ze zijn goed verzorgd maar toch je gaat toch effe iets anders naar onze gevleugelde vrienden. Ze zijn gelost om 10.30 uur dus het zal wel na vieren worden voordat ze hier kunnen  zijn. Om 12 uur terwijl ik dit tik trekt het hier prachtig open. Een echte Hollandse lucht met witte wolkjes, een blauwe lucht en zonnig. Helaas voor ons is de wind Noord noord west maar dat zijn we hier in deze hoek al gewend.

De barbecue staat klaar alleen vanmorgen lag er iets anders op dan wij gewend zijn met dank aan de kat van de buren.

bb vlees

12 juli 2013.

De prachtige rouwadvertentie van de duivenclub in het Fries.

Ferstoarn

Douwe de Jong

Syn lêste flecht wie 6-7-2013

Us tank giet út nei de lytse dingen

en de grutte.

En alles der tuskenyn.

In goede flecht!

Dyn dowefreonen

Gisteren hebben we afscheid genomen van Douwe het was een hele mooie rouwdienst met veel belangstelling. Aan het eind van de plechtigheid samen met Henk Kurpershoek natuurlijk enkele duiven los gelaten als eindgroet aan onze Douwe. Een opvallend detail aan deze lossing was dat de hele groep snel vetrok maar 1 duif nog enkele ere rondjes maakte boven ons. Heel apart. Daarna met Familie,vrienden en duivenmelkers richting het duiven lokaal om op Ierse wijze te toosten op Douwe. Natuurlijk denkt iedereen waarom maar de vrouw van Douwe, Heather is Iers en dat is daar heel gebruikelijk. Ook moest er nog worden ingekorfd voor de laatste midfond vlucht dus de aanwezigen konden zo ook zien waar Douwe altijd mee bezig was als hoofd inkorfploeg. Dus effe snel naar huis , duiven tonen, pakken en weer naar het lokaal om onze duiven in te korven. Daarna nog alle ins en outs uitgelegd van de duivensport aan de Ierse familie. Zo werd een droevige dag op waardige wijze afgesloten in zijn clubhuis waar hij altijd te vinden was.

Verder wil ik iedereen bedanken voor de vele steun betuigingen op welke manier dan ook. Thanks.

6 juli 2013.

Een zwarte bladzijde in het bestaan van de kampioensformatie Comb de Jong- de Groot vannacht om half drie is in zijn slaap overleden mijn "Gouden hokverzorger" duivenvriend Douwe de Jong.

Hij die hield van duiven

Vloog op een dag mee met zijn gevleugelde vrienden

Neen, niet de aarde rond

maar meer de hemel in

zijn tijd was gekomen.

Zo de duif was uit gevlogen

zij hadden hun weg hier afgelegd

en gaan rusten in de hemel.

Kreeg deze week nog een prachtige foto van zijn dochter Linda. Douwe met zijn trots "kleinzoon Fedde" in zijn domein het roemruchtige kweekhok.

Douwe en Fedde

5 juli 2013.

Vanavond gaat de hele vliegploeg mee met de opleer vlucht van de jonge duiven. De jongen blijven lekker thuis en zijn nog niet in de korf geweest en als ik de geluiden overal hoor wordt het pas de Natour maar niets is zo veranderlijker dan een duiven melker. Dus pin me er niet op vast .Ze zijn overigs wel goed in orde want ze hangen twee uur in de lucht met veel speed dus daar ligt het niet aan. Zaterdag maar effe bij de Kup kijken heeft 13  (o jee) mee op Chateauroux. Hij belde me deze week nog op wat voor duiven ik los had. Dat waren de jongen. Dus ik was niet de enigste die ze goed vond. (vliegen)

3 juli 2013.

Kreeg nog een leuk mailtje van Pieter Pander, het broerke van zoals hij vaak genoemd wordt. Maar dit jaar weer geweldig bezig. Nu weer de snelste van Acg 1 en 2 en onze Sneker duiven vrienden uit de Acg 4.       1e 1253 duiven.

Hallo Hanjo
 
Ik wil je even laten weten dat de jaarling doffer die vandaag 1e van de kuststrook vliegt komt uit een duif gehaald bij jou.
De vader is de Nl10-1092461 deze kwam uit jou 06-5632111 x 01-1115358.
Deze 111 had je volgens mij gekocht uit een verkoop van Pieter Veenstra.
de 358 is natuurlijk een Schaerlaeckens.
Mijn 2e en 3e waren ook weer halve Schaerlaeckens uit mijn super kweker.

groet  Pieter P.

De 06-111 was een 100% Gaby Vandenabeele uit de bekende Bliksem lijn.

Us pieterke ut Wijckel

 

30 Juni 2013

Zaterdag hadden we St.Quentin 380 km voor onze duiven. Het werd een pittige vlucht met een late lossing maar toch goed gedaan lossings commissie. Hulde. De duiven werden 13.15 gelost met een Noord westen wind. Niet de wind om potten te breken in groot verband maar plaatselijk hebben de duiven dus de zelfde omstandigheden dus werd de kijk richting onze club. Het was onze tweede getekende 11-338 Alias Fredje die om 18.37.42 het verlossende piepje liet horen en ons overwinning 8 in de club liet optekenen. Dat deze doffer geen slechte is met 11 op 11 en in de club al 1-1-2-3-8-11 op zijn naam heeft staan zegt genoeg. Helaas is zijn duivin 09-891 alias Jose die als 1e getekende de mand in ging met 10 op 10 nog niet terug gekeerd en is het enige smetje op deze vlucht.  Opvallend is dat onze jaarlingen het ontzettend moeilijk hebben om zich in de prijsjes te spelen maar toch moeten ze mee want ervaring is belangrijk voor het vervolg van hun loopbanen. Is het niet. En als je van de 37 mee 22 jaarlingen mee hebt is het gemiddelde natuurlijk niet om naar huis te schrijven laat staan te vliegen. Duif nummer twee werd geklokt door Henk Kurpershoek om 18.38.27 en om 18.39.09 had Sjors Boersma nummer 3 van de club op het klepje. In de club werd het vandaag tegen 139 duiven : 1-7-10-16-17-20-26-28-30-32-33-34-36-37-41. Wat 40.5% betekend. En dus 4 van de 10 is en wat bijna de helft is om het iets positiever te benaderen. Ben vanavond nog heel even met Beitske bij mijn trouwe hok verzorger Douwe geweest maar het gaat heel slecht met hem helaas , kan bijna niet meer praten en komt niet meer van bed maar toch kwam de duim nog even omhoog bij het horen dat we toch de eerste prijs hadden gewonnen. Voor mij een emotioneel kippenvel moment. Gelukkig heeft hij geen pijn en zal het hopelijk voor hem niet zo lang meer duren voordat hij zich rustig overgeeft aan het hiernamaals. En een prachtig plekje krijgt bij onze schepper. Die hij dik heeft verdiend want niet alleen voor mij stond hij dag en nacht klaar maar voor vele mensen die hij kende en voor zijn  duivenvrienden in onze club. Vandaar ere lid in de Workumer postduivenclub de titel die hij kreeg tijdens de club tentoonstelling in Januari.

Douwe ons ere lid

Theake nog bedankt voor deze mooie foto.

27 Juni 2013.

Gisteren de gehele vliegploeg in gemand hopelijk zijn de weergoden ons een beetje goed gezind. 37  stuks in totaal. Veel succes morgen.

Kreeg nog een leuk mailtje uit Steenbergen Brabant.

Met de duiven van jou zijn we erg goed.

Ik had je vorig jaar al laten weten dat onze 108 het erg goed deed.

Zijn moeder is een rechtstreekse van jou.

Vader is een Koen Minderhoud.

Vorige week vloog deze duif een 1e van 2077 en een 3e van 4308 duiven.

Een week eerder vloog hij een 1e in de vereniging.

MvG,

Toon

25 Juni 2013.

Gisteren was Ad hier niet uit Baarle Nassau maar uit Raalte. Een herintreder die begonnen was met wat krijgertjes en nu wel eens was echte Adjes op zijn hok wilde hebben. Had er 6 besteld en betaald maar ging met 11 prachtige jongen terug naar de geboorte grond van mijn moeder. Wat is er mooier om iemand te helpen die naar jaren weer terug keert in de sport. Comb Flapper-Mulder pakten zondag de snelste van Orleans in onze Acg op 615 km. Mannen grote klasse. Kun je toch zien hoe groter de afstand des te minder de wind het bepaald. En wij maar wat op die korte vluchtje meedoen met 98% west in de wind. Dan hebben onze meerdaagse fond toppers uit de zuid west hoek het toch goed bekeken. Op Ruffec hadden mijn oude vrienden uit de ZWH commissie elk een vroege duif. Dat geeft moed mannen ga zo door. Saco en Harry het is jullie gegund. Ik weet uit eigen ervaring dat jullie genoeg doen voor de sport. In onze eigen club zijn de kampioenschappen verdeeld op de vitesse . Deze was als volgt:

HOK.

 1. J.J.Bouma 5853 Pnt.

 2. Comb de Groot de Jong 5661 Pnt.

 3. D.Dam 5553 Pnt.

AANGEWEZEN.

 1. Comb de Groot de Jong  5495 Pnt.

 2. J.J.Bouma 4447 Pnt.

 3. G de Jong 4429 Pnt.

DUIFKAMPIOENEN.

 1. 11-1169362 alias Balotelli.

 2. 09-1656891 alias Jose.

 3. 11-116338 alias Fredje.

 4. 10-1092585 alias Dochter Niergnies.

Mijn oom en tante zijn op Safari in Afrika en mijn tante maakte er een foto. Maar als ik de foto zo bekijk komt ze alleen terug. Ik had mee gekund maar we zitten gelukkig in het vliegseizoen. ha ha .

Bokito

23 juni 2013.

Speciaal voor onze Hylper vriend Gerard overwinning 7 zit weer in de knip. Zaterdag morgen heeft duiven express hier 16 prachtige jongen opgehaald die voor sport vriend Jualberto de Abreu zijn bestemd op het zonnige eiland  Curaçao hopelijk komen ze de quarantaine tijd goed door en verloopt het transport voorspoedig. We hebben de jongen iets langer (8 weken) hier gehouden tot ze goed aten en drinken want je moet maar afwachten hoe deze jongen het doen in aparte hokjes. Toen samen met sportvriend Wim uit Schagen (niet de broer van Joling) op de duiven gewacht. De hele morgen prachtig weer en je raad het al toen de duiven moesten komen was het water niet van de lucht. Dochter Niergnies de 10-585 meldde zich om 12.06.24 en stelde haar 3e overwinning veilig. Douwe deze is weer voor jouw vriend. Ben vanavond nog effe bij hem geweest maar hij lag al met smart te wachten om de uitslag te bekijken. Gaat naar omstandigheden redelijk met hem maar hij gaat toch wel snel achter uit maar de interesse voor de duifjes is nog zeer groot. En dat vindt ik persoonlijk wel fijn want als dat er niet meer is zal het wel heel snel afgelopen kunnen zijn. Duif nummer 2 in de club was voor Jappie Bouma die zijn 10-185 (kleinzoon Mister Hannut) om 12.08.03 klokte. Daarna waren wij weer aan de beurt met Fredje 11-338 die om 12.09.00 zich melde en het aangewezen Vitesse kampioenschap veilig stelde. Tegen 124 duiven werd het vandaag :1-3-8-10-13-18-20-22-24-29-37.

Inmiddels bezig een duif te kruisen met een papegaai dit lukt aardig alleen het praten valt iets tegen.

21 juni 2013.

Vanavond 37 duiven ingekorfd. 20 duivinnen en 17 doffers. De bovenste twee zijn morgen Jose 09-891 en Fredje 11-338. Beide hebben dit jaar nog niet gemist staan 1e en 2e Asduif in de club. Dus 9 op 9. Hopelijk zit het weer een beetje mee en is het enkele uren droog de wind lijkt zuid west te worden. De afstand is voor ons 244 kilometer. Succes iedereen.

16 juni 2013.

De 6e seizoens overwinning is een feit maar niet verwacht want op de meldings site van de Blauwband  Balk waren we tweede achter Jappie dus je gaat toch effe anders na club toe, zonder beurs wel te verstaan want hier in Workum wordt nog altijd een rondje geven door de winnaar. Eerst kwam ons computer team wat verbaasd naar beneden om de  uitslag te brengen en wat bleek we waren wel nummer 1. Wat was nu het geval Jappie onze penningmeester en Theunis onze voorzitter die was komen duiven letten, hadden een klein foutje gemaakt in plaats van de tijd van de eerste duif hadden ze de datum door gegeven. Het toeval wou dat 15.06.13 (de datum dus) bijna gelijk was met de aankomst 15.07.17 en hierdoor konden wij met 15.07.26 op de langste afstand nog net ook Henk Mulder die 15.07.15 klokte voor blijven. Het was de drie jarige weduwduivin Brammetje 10-551vernoemd na Bram Wassenaar die daar als jong was opgehaald van het centrale hok die met 1911 meter per minuut de overwinning veilig stelde. Tegen 161 duiven werd het 1-7-8-12-14-17-18-20-22-25-26-32-33-38-39-53. Een oplettende duivenmelker mailde mij nog met : wat nou kan Heremans niet klok kijken. Vond ik persoonlijk wel lachen vandaar deze foto. Soms sta je voor......... volgende keer beter vriend.

dieren lijken op mensen

15 juni 2013.

Gister avond 38 duiven ingekorfd op de midfond. De eerste vier getekende zijn:

 1. Dochter Niergnies  10-585

 2. Balotelli 11-362

 3. Fredje 11-338

 4. Jose 09-891

Vanmorgen nog even bij mijn trouwe hokverzorger geweest was vandaag weer redelijk met hem gisteren een hele slechte dag met veel overgeven. Zou hem vanmiddag ophalen voor de thuis komsten van zijn gevleugelde vrienden maar hij voelde zich jammer genoeg niet goed genoeg. Zo jammer want hij kan er zo van genieten. Hopelijk kan ik hem vanavond weer een mooie uitslag voorschotelen. Het is inmiddels 12 uur en het trekt hier helemaal open. Het regen front is hier voorbij. De duiven zullen wel spoedig los komen. Iedereen veel succes en geniet van de aankomsten zou ik zeggen. De poes van Beitske is er klaar voor. Want er zijn liefhebbers die soms hun eerste duif missen. Maar in Friesland nemen wij daar onze maatregelen tegen. Maarten ha ha.

de poes van Beitske

9 juni 2013.

De vitesse vlucht Tongeren een plaatsje nabij Maastricht was een prachtige vlucht met noord noord oosten wind en mooie blauwe luchten dat gelde natuurlijk voor geheel Nederland. Dit keer hadden wij bijna onze gehele vliegploeg in de strijd met daar onder de vele jaarlingen die eindelijk eens mee moesten. Onder de 40 duiven zaten er 27 die voor de eerste of tweede en soms derde keer pas in de korf gingen. In Joure heb je de drie Musketiers zoals Theo hun zelf graag noemen. In Workum hebben we deze week de drie Amigo's geformeerd bestaande uit Jappie Bouma, Gerard de Jong en mijn persoontje. De gehele week dat wil zeggen dinsdag,woensdag en donderdag is het rijden met de duiven begonnen in de speciale duiven kar van de heer Bouma die ook onze duiven effe mee heeft genomen en ook in Hindelopen aan ging voorat hij richting de polder ging. Om precies te zijn Bant wat hemelsbreed ongeveer 30 kilometer betekent. De eerste opleer vlucht verliep niet na wens alles thuis behalve Fredje zaterdag de snelste duif in de club  tot s' avonds laat op het klepje gelet maar geen Fredje. Dat kon ook niet want toen ik de volgende dag de korven weer voor de dag haalde lag hij prins heerlijk op Eén vleugel in de korf. Dus mysterie opgelost. Vrijdag alle duiven die in goede conditie waren gepakt en hoop vol voor de zaterdag. S'morgens nog met een groep belangstellende door de fabriek geweest meer als 2000 zijn er wezen kijken op de open dagen.  En twaalf uur als een speer naar huis om de duiven op te wachten. Inmiddels stond Pieter Pander alweer zoals hij de laatste weken gewend is als eerste op de meldingslijst. Om iets over twaalf het eerste groepje met 3 duiven en 1 hield in en maakte wat prachtige ere rondjes en toen op het dak waar zij minuten lang als een mummie bleef zitten. In tussen tijd had Jappie als zijn 12-456 op het klepje die toen 12.02.27 als geklokte tijd aan gaf. Na veel smeken ging mevrouw eindelijk op het klepje zitten en de de tijd die telt voor de uitslag was 12.06.41. Toch nog goed voor duif nummer 2 in de club. De tweede duif was de 11-362 Balotelli de met noord oosten wind nu 1-2-3 heeft gevlogen dit jaar. In de club wel te verstaan. Deze verspeelde geen seconden en werd 12.10.56 geconstateerd. Onze eerste duif 12-042 was een bon duifje van de Comb Flapper-Mulder uit hun super vlieger de 656 met vele eersten in de club die ook weer veel bloed van onze kolonie door de aderen heeft stromen. Vanmiddag nog even bij Douwe in het ziekenhuis geweest en was toch nog tevreden met de club uitslag. Dinsdag komt hij weer thuis om de tijd die hij nog krijgt thuis door te brengen. Die was als volgt tegen 153 duiven werd het 2-3-4-6-17-20-21-22-25-26-31-33-34-36-39-40-44-45-47-48. 20 raak van de 40 is dus precies 50% en dat is natuurlijk weer goed te noemen. Opvallend was dat de man die de eerste speelde op de vitesse vlucht Jappie Bouma er uit lag op de fond. En de man die de eerste speelde op de Fond Sjors Boersma er uit lag op de vitesse. Het kan verkeren. Succes en teleurstelling stond voor beide heren gisteren op de kalender. Mijn aandeel in de overwinning van Jappie bestond uit het uitzoeken van de vader bij Leo Heremans een paar jaar terug. En is een broer van de 156 en de 300 ook top duiven op het kleine kot van Jappie. De grootmoeder werd op de totale verkoop van Heremans gekocht door Jacob Poortvliet voor duizenden euro's. Om zijn kweekhok te versterken lijkt me geen verkeerde keuze Jacob.

Zuster de Jan

7 juni 2013.

 Douwe mijn trouwe hok verzorger, duivenvriend komt na het weekend thuis,in het ziekenhuis kunnen ze niets meer voor hem doen. Voor mij persoonlijk ondanks dat je er rekening mee houd toch nog onverwachts. Tegen beter weten in hoop je dat er toch nog genezing mogelijk is. Slecht klokken, rampvluchtje een onbevrucht eitje uit je beste duif is dan allemaal bijzaak. Als alle ellende zich afspeelt op je duiven hok ben je een rijk mens. Waren de woorden van een groot duiven kampioen en opnieuw moet ik hem nu gelijk geven. Deze week ontzettend fanatiek met de duifjes bezig geweest misschien wel. (TE). Maar om de zinnen te verzetten blijft het een goed tijd verdrijf. Kreeg nog al wat mailtjes om het adres en kamer nummer van Douwe. Ik denk dat het hem wel goed doet in deze moeilijk en zware tijd die hij nog krijgt of heeft. Douwe de Jong  Maedfinne 10  8711 GK Workum. Misschien kunnen zijn gevleugelde vrienden hem zaterdag nog een keer trots maken met een club overwinning want hoe ziek hij ook is hij geniet nog steeds van onze sport. Al is het dan op gepaste afstand. Morgen hebben we open dag op de grootste kaas fabriek van Europa en ik hoop dat ik effe een gaatje kan vinden om de duiven op te wachten en anders ze weten waar ze moeten zijn. En vorige week ging het ook goed. Allemaal veel succes morgen en pak ze.

 2 Juni 2013.

Beits

Een vrouwe hand is gauw gevuld. Beitske met Fredje nummer 1 in de club. 1e St.Quentin 122 d.

De 5e club overwinning zit in de knip zonder dat de combinatie aanwezig was. Vandaag nog effe in het ziekenhuis geweest met Douwe ging het redelijk maar moet eerst weer aansterken voor dat hij misschien weer naar huis mag. De club uitslag hangt naast zijn bed naast de prachtige tekening van Pake sizzer (kleinzoon) Fedde. De grote glimlach verraadde dat hij weer zo trots was als een pauw. Kijk veel kunnen we misschien niet meer voor hem doen. Maar een goed gevoel geven kan natuurlijk altijd al is het met maar met een plaatselijke nummer 1 notering. En met 10 duifjes in de strijd tegen 122 duiven en 6 in de punten is natuurlijk niet verkeerd alles thuis en 1 niet geregistreerd. Het werd vandaag 1-10-11-13-25-33 De grote vraag zal altijd blijven hoe laat was zij er. In de Acg 2 was het vandaag Pieter Pander dag die een geweldige uitslag neer zette met in zijn kielzog Johannes Pietersma en als oud Balkster doet dat mij dat deugd. Gefeliciteerd toppers. Doe daar Bennie Homma nog effe bij met een prima prestatie vanaf Limoges. Geen teksten maar daden. Dus de zuidwesthoek Boppe weinig liefhebbers weinig duiven maar wel klasse duiven Ad let je effe op hier gebeurt meer als jij denkt en weet.  Pietertje Pander met een halve A.S als ik zo bekijk mooi man.

pietertje

 

31 mei 2013.

Gister avond 10 stuks gepakt om toch maar mee te doen. Kan geen beroep doen op Douwe en morgen hebben we een reünie van de lagere school wat na 37 jaar best leuk kan zijn. Meisjes waar je vroeger verliefd op was en nu veranderd zijn in ouwe taarten.( denk ik) Het zal wel mee vallen want 1964 was een mooie lichting. Tenminste als ik naar mijzelf kijk. En je jeugd vrienden waar je bijna dag en nacht mee aan het voetballen was. Die door heel Nederland zijn uit gewaaid. Het hok staat morgen open en de klok staat aan. Dus wie weet staan er een paar op die hun baasjes weten te verrassen. Beitske haalt morgen middag de klok eraf,als dat maar goed gaat. Hopelijk zijn dan de duiven al thuis want anders staat er niets in de klok.

Nog een berichtje van mijn hof leverancier uit Baarle Nassau. Had hem een berichtje gestuurd over de prestatie van zijn nazaten die hier geboren zijn en ergens anders mooi weer maken,ondanks dat hij zo ongeveer 250 mailtjes per dag krijgt toch nog effe de moeite neemt om een berichtje terug te sturen. En laat die man lekker schrijven hij schrijft ook prachtige en eerlijke stukjes alleen nu zijn wij aan de beurt (duiven en melkers in Friesland) en daar ben ik natuurlijk ook niet blij mee. So What. Met zo'n staat van dienst in de duivensport mag je bijna alles zeggen en schrijven ik vergelijk hem met onze Cruyffie die alles beter kan en weet op voetbal gebied en daar kan ik het beter van hebben als van van Gaal is het niet zo. Maar smaken verschillen en ik kan het weten want ik werk in een kaas fabriek met 50 verschillende soorten.

Dat is goed nieuws Hanjo,
Hopelijk valt alles mee met je maat maar dit moet zieke mensen zeker deugd doen.
Gr en nog veel succes,
Ad S

30 Mei 2013.

Hallo daar zijn we weer. Dat was effe schrikken de computer bleef hangen in zijn besturings programma dus moest er even een expert bij komen Jenny dus de vrouw van Jappie ''Heremans'' Bouma en deze heeft hem weer aan de praat gekregen zonder dat er ook meer 1 bestandje van de computer is. Hulde. Daardoor zijn een weekje achter op met het nieuws. Afgelopen zaterdag hadden we maar twee strijders mee niet omdat ik ziek ben of de duiven. Maar er moest zaterdag gewerkt worden en Douwe zich steeds slechter begint te voelen. Afgelopen woensdag is hij opgenomen in het ziekenhuis met ademshalings problemen en veel pijn in de borst en gewichts verlies. Inmiddels heeft hij vloeibaar voedsel en een bloed transfusie gehad en voelt zich iets beter. Dat bleek donderdag middag wel dat hij ondanks zijn ernstige ziekte betrokken blijft bij de duivensport want hij belde de penningmeester met de mededeling dat hij niet de elektronische klokken kon en had gewist. Omdat hij in het ziekenhuis lag. Kijk daar krijg ik nou kippenvel van. Gelukkig was onze lieftallige secretaris Chelly al op de hoogte en had de klokken al gewist en kon er donderdag avond zonder problemen worden ingekorfd. Nog even terug naar zaterdag( niet dat het belangrijk is als het bovenste van heel dicht mee maakt maar Douwe vond het prachtig) we hadden dus 2 mee op Hapert 181 km en er waren plaatselijk 130 duiven in concours en konden de klep na 6 seconden sluiten. Het bleken duif 10 en 11 in de club te zijn. Maar ook in de duivensport is er baas boven baas want Jappie had 3 mee en klokte de snelste van de club en de Acg maar vraag hem niet hoe laat zijn tweede en derde duif zat want dat is hij heel snel vergeten. (Gefeliciteerd vriend) In het rayon de kuststrook werd hem de eerste prijs afgesnoept door de heren Schiffart-Altenburg met een duifje met bloed van deze combinatie in de aderen. Uit de lijn van de Sok x dochter Kampioen 707. Deze speelde een 1e tegen 1803 duiven. Zijn broer speelde al een 1e tegen 1948 duiven en zus lief nog maar een jaarling heeft al 4 eerste prijzen in de club op haar naam staan. Speciaal voor mijn vriend uit Acg 4 coming man Sjors Boersma in zijn prachtige duiven kot.

sjorske

21 Mei 2013.

Na een dagje gewerkt weer lekker met de duifjes aan de gang. Moet even terug komen op mijn vorige stukje werd door een niet spelende liefhebber op gewezen dat wat ik schreef niet fair was tegen over onze herintreder Sjors en zo als het daar staat komt het over dat ik hem het niet gun. En mensen die mij goed en kennen weten dat ik zo gelukkig niet ben. Bij deze mijn excuses door mijn verkeerde woord keuze, het staat het er natuurlijk wel. Maar wat ik eigenlijke bedoelde was dat Sjors in zijn enthousiasme wel makkelijk denkt over Acg en rayon overwinningen. Zijn goed recht hoor maar in praktijk ligt het denk ik wat anders. Geen liefhebbers meer in deze hoek dus ook weinig duiven. Geen trek. Weinig goede wind voor ons dus hoofdzakelijk west. De lossings plaatsen veel meer westelijk dan vroeger en ga zo maar door. Maar ik hoop van harte dat onze herintreder Workum weer op de kaart zet in duiven land. Want dan zijn er Workum misschien wel meer die dat kunnen, daar rekenen ik mijzelf niet onder want ik klok zo nu dan een vroeg duifje en de rest laat het hopeloos afweten. Wel moet ik nog effe kwijt dat toen ik hoorde dat Sjors weer met duiven begon uit onze beste duiven late jongen heeft gekregen. En dat lijkt toch op iemand die een ander ook wat gunt is het niet. Het beste nieuws gisteren kwam van neef Maarten uit Urk dat dochter Corrie de snelste duif klokt in Rayon Frisia West tegen 1630 duiven met een halve de Groot de Jong duif uit de bekende Beitske lijn.

19 Mei 2013.

The day after zoals de Engelsen het zo mooi zeggen begon vanmorgen vroeg met 13 duiven in de spoetnik, kijk dat geeft de burger moed met de 10 die al thuis waren begint het weer ergens op te lijken tel daar nog effe 8 duiven bij op de voor 12 uur het hok wisten te bereiken staat de teller op 31 en dat valt natuurlijk weer niet tegen. Met Blauwe Durk,de Mok, Blauwe Adje en een jaarling duivinnetje op de lijst der vermisten is de schade te overzien. met nog 27 frisse duiven in het hok hoeven wij ons nog geen zorgen te maken maar ze moeten natuurlijk wel wat laten zien. Inmiddels de brander, de stofzuiger en een afgetankte groene Ferrari voor de deur gaat het spel beginnen want je de gek te laten aansteken door een herintrede voor de zoveelste keer, die op een slechte verlopen bijna ramp vlucht een eerst prijsje wint en dood leuk meld dat het Verenigings spel niets voorstelt en nog nooit een Acg ,Rayon of Afdelings overwinning of teletekst plaatsen op zijn naam heeft staan gaat  natuurlijk een beetje prikkelen.  Jaren geleden was er ook al eens iemand die zei de Jopie de duivenman was in de combinatie en ik toen eigenlijk zelfs nog jeugdlid was ben ik nooit vergeten. Toen ik zelfstandig ging spelen heeft het toen geweten 15 club overwinningen 3 rayon overwinningen en een Afdelings overwinning en verslagen worden twee maal op rij  als generaal kampioen in de club de ene keer met de eerste uit de klok en toen door zijn toedoen 1 op 10 te spelen ( geen probleem hoor vindt ik ook het eerlijkste voor de kampioenschappen) was hem nog nooit gebeurd. Kijk motivatie kun je niet kopen die moet je  krijgen. Maar met duiven spelen is natuurlijk niet zo makkelijk als het lijkt want het ene jaar is het andere jaar niet het potje vorm heeft Sjaak ook niet te koop. Anders was ik er al lang geweest. Niet alleen kou is emotie maar soms ook de duivensport. Saco gefeliciteerd met je club overwinning, ben ik afgelopen woensdag 1 keer op je prachtige nieuwe hok geweest en de tips die ik je gaf werpt na 3 dagen als zijn vruchten af. ha ha Volgende keer kom ik op de fiets en de volgende dag vrij want werken met weinig slaap en een paar gele rakkers in je mik is geen pretje. Vanmiddag effe wezen uitwaaien in het bos in de liefde gaat het super best dacht ik zelf, maar bij het maken van deze foto heb ik toch mijn bedenkingen.

boomstammetje

18 Mei 2013.

Zo was de stemming zaterdag avond op de brouwersdijk na een slecht verlopen wedvlucht van wederom Pommeroeul. Niet vanwege het slechte klokken maar door de vele gevleugelde vrienden die hun thuis honk nog niet hadden bereikt.

duivensport mooie hobby

18 Mei 2013.

Gisteravond samen met Niels het zoontje van Beitske de duiven ingekorfd. Het was de bedoeling om de hele vliegploeg in te manden maar met deze weersvoorspelling toch een beetje bang om duiven die vorige week voor het eerst weer mee geweest zijn op Wijchen in te manden. Dus deze zitten nu nog lekker thuis. De meesten zijn jaarling doffers en moeten toch een keer de baan op dan volgende week maar weer kijken. Het enigste voordeel dat je nu hebt dat er bijna van elk koppel 1 thuis zit. Vandaag hebben we 35 mee de getekende zijn weer Dochter Niergnies en Balotelli die hopeloos misten vorige week maar mijn oude leermeester Jopie Nijenhuis zei altijd naar een misse weer een wisse hopelijk komen deze wijze woorden uit. We wachten het maar weer af. Hopelijk komen ze  vandaag nog los, maar het moet natuurlijk wel kunnen en niet ten koste van alles los en anders morgen maar want het belang van de duiven gaat natuurlijk boven alles. Lossings commissie waar ik toch veel vertrouwen(zolang het goed gaat natuurlijk) in heb succes met jullie keuze. Voor ons rest er niets anders dan rustig af te wachten.

 uitje in rust (gaap)

12  mei 2013.

Alweer een overwinning op club nivo. Dat is natuurlijk prachtig maar over het verloop van de aankomsten van de andere duiven kunnen we minder tevreden zijn. Het is moeilijk te verklaren de duiven zitten in het zelfde hok krijgen het zelfde voer en water. En toch krijg je 1 duifje 20 minuten vooruit op de rest van haar hokgenoten. Ook dat is duivensport denk ik dan maar. Zou het extra nachtje korf het verschil maken. Het neemt niet weg dat de 12-1061113 alias Suzanne een weduwduivin die plaatselijk een prestatie van formaat levert. Door maar liefst bijna 5 minuten los te vliegen in de club. De duiven werden om 13.20 uur gelost in Menen/Moeskroen en. En er waaide een harde Zuid westen wind met hier en daar wat regen op de vlieglijn. Om15.59.55 viel als een steen ons favorietje op het klepje. Toen werd het stil op de Brouwersdijk. Maar niet bij club genoot Jan Reitsma die om 16.04.21 zij eerste duif klokte en ook maar even nummer 3-4-5 voor zijn rekening nam. Duif nummer 5 werd geklokt op 16.14.03 Ook hier kwamen ze niet aan een touwtje maar eerlijkheid biedt te zeggen ik had er voor getekend. De eerste vier duiven waren allemaal van het zwakke geslacht. Om 19 minuten over vier komt eindelijk duif nummer twee voor ons. Als je bij het hok staat bekruipt je toch een raar gevoel waar blijft de rest. Wat duif nummer 10 in de club betekende. Dus ook bij ander liefhebbers kwam de duiven slecht naar huis  Als de combinatie Flapper-Mulder om 16.19 en Henk Kurpershoek om 16.25 en last but not least Jappie Bouma om 16.31 klokt dan kun je toch stellen dat het verloop hier plaatselijk  heel slecht te noemen was. We hadden 34 duiven mee en in de club stond de teller op 175 duiven. In de club werd het vandaag 1-10-22-24-25-26-30-40-41-47-48. In de Acg 2 was het Otto Adema die het goud voor zich opeiste nummer 2 was Wietse Potijk en Ook Ramon Faber keert terug in de top van de uitslag Wij zelf hadden een top 7 klassering tegen 981 duiven. Maar voor Douwe hebben we in de club toch weer een winnares op het hok en belofte maakt schuld ook deze overwinning is voor jouw. Al is het op club nivo het rijtje blijft toch wel indrukwekend met: 2-1-1-2-1-1 en dat kunnen denk ik niet veel zeggen in hun club. Op naar volgende week aan de instelling zal het niet liggen. Ook al worden wij in groot verband aan alle kanten voorbij gevlogen het blijft een voorrecht om met deze bijzondere dieren te spelen en te verzorgen. Gelukkig werd de familie eer door Neef Maarten en kids hoog gehouden met 4 teletekst noteringen. Afgelopen zaterdag stond afdeling 11 als Urk en omstreken te boek.

kop duif

Afgelopen zondag ben ik op hok bezoek geweest bij de Comb Schiffart-Altenburg Oosterwierum een klein plaatsje onder de rook van Sneek. Waar deze combinatie bestaande uit opa Rintje en kleinzoon Ido inkorven. In hun club beleefden ze een super seizoens start. Op Gennep werd het tegen 379 duiven 1-3-4-6-8 een weekje later op Hapert tegen 335 duiven 1-2-3-4-5 en vorige week op St.Truiden tegen 380 duiven 1-2-3-4-6. Waar de 100% A.S volbloedjes de Groot de Jong duifjes zich in de picture vliegen. Blikvangster is Renske 12-1051760 dit jaar al goed voor twee eerste prijzen en de teller staat al op 4 met 1e Nijvel 349d,1e Morlincourt 106d,1e Gennep 379d, 1e St.Truiden 380d. Vader is een zoon uit het stamkoppel Zoon Kampioen 707. En de moeder is een dochter uit de Last son of Manon deze komt uit de Niergnies en Manon super vliegster van Peter Jaarsma was al eens beste vitesse duif van Friesland ook weer een dochter uit het stamkoppel. Maar ook de broer van Renske de 11-1160146 alias Bony speelde al een 1e Boxtel tegen 1948 duiven. De derde topper is de 12-1061075 speelde al een 1e 2789d Lommel en werd afgelopen zaterdag op precies de zelfde tijd geklokt als zijn duivinnetje Renske op 11.51.36 maar werd als tweede geklasseerd op de uitslag. De combinatie kocht wat zomerjonkies op duivennet en eens een bonnetje en kijk eens naar het resultaat ook hier kan ik ontzettend van genieten dat onze duiven het ook goed doen bij andere, betere reclame kan je je toch niet wensen. En het succes is beide heren gegund want ik weet hoe fanatiek de mannen zijn En in Ido herken ik mijzelf wel een beetje maar dan een jaar of twintig terug want nu gaat alles een beetje op routine en ook in Workum gaat het goed. Of zou verzadiging een beter woord zijn. Vanavond moeten we inkorven en ik denk dat wij systeem gaan spelen twee mee op de midfond dan heb je altijd een aangewezen duif en rest op de opleer vlucht de mensen die mij goed kennen weten wel beter.

5 Mei 2013.

Zo de derde club overwinning zit in de knip als je de opleervluchten mee rekent. Het werd in vijf weken dus 2-1-1-2-1 dat is op zich zelf goed te noemen maar we moeten niet vergeten dat we natuurlijk wekelijks veel meer duiven inkorven dan de rest van de liefhebbers doen in onze club dus wordt er door ons ook wel met een schuin oog gekeken hoe de duifjes het in de breedte doen en dat valt ook niet tegen maar ook dat kan natuurlijk stukken beter maar als je niets meer te verbeteren hebt kun je ze ook wel thuis houden. En duiven uitzoeken om op een tiental te komen zit niet mijn genen alhoewel we afgelopen zaterdag toch wel duiven thuis hebben gehouden die zich moeiteloos in de kop of in uitslag kunnen vliegen. Maar dit keer werd er rekening gehouden met de partner die al een paar keer vroeg is geweest en een beloning bij thuiskomst geeft toch weer veel stimulans voor de volgende wedvlucht. Vandaag speelde weduwduiven Gea genoemd naar de vrouw van Pieter haar tweede eerste prijs in de club de moeder is een rechtstreekse A.S en de vader werd gekocht op een verkoop van zomerjongen van Veenstra Drachstercompagnie uit een zoon van de '' Bliksem''van Gaby. Ze kwam uit de goede richting en niet vanaf Bolsward wat met Westenwind heel gewoon is voor onze duiven. Het werd een een nipte overwinning want Gea 09-748 liet het uur werk stilstaan op 11.45.27 want Henk Kurpershoek klokte op 11.45.31 op 100 meter minder afstand. Duif nummer 3 werd geklokt door zuivel collega Henk Mulder die zijn favoriet om 11.47.08 in het klokje had. In de Acg werd het bijna de hoofdvogel tegen 1101 duiven maar die werd gewonnen door Comb van der Meulen en Zoon uit Bolsward gefeliciteerd mannen. In de club werd het vandaag tegen 207 duiven : 1-6-8-14-22-23-24-25-31-33-36-37-39-44-52-53-59-68. Met 42 mee en 18 in de punten kunnen we opnieuw tevreden zijn. Op naar volgende week.

09-748 en Douwe

Douwe met de winnares van vandaag Gea.

Ondanks zijn tweede chemo kuur is Douwe gelukkig nog steeds van de partij op de Brouwersdijk en zijn de bijwerkingen al duidelijk zichtbaar vandaar dat hij de muts en dikke jas die hij ondanks de warmte lekker aanhoud. Het is mij voor triest om te ervaren dat mijn trouwe hokverzorger zich nu als mijn trouwste supporter moet gedragen. Vriend deze eerste prijs in de club is wederom voor jou.

4 Mei 2013.

Fryslan Boppe. Cambuur kampioen.

Cambuur

Speciaal voor mijn duiven vrienden Henk en Durk Mulder gefeliciteerd. Eerst de duifjes ingekorfd en daarna voor de buis. We hebben 42 mee en er zijn 17 thuis gebleven ik kan me niet herinneren dat wij zoveel duiven (die in goede conditie waren) thuis hebben gehouden hopelijk hebben we de goede in de korf zitten. We wachten het af. De duiven zijn gelost om 9 uur en onze gevleugelde vrienden hebben te maken met West Zuid Westen wind dus de club uitslag is voor ons de kijk richting zoals ik dat nu leer op de manager cursus. Want kaas specialist ben je niet zo maar, daar moet je wel iets voor doen. En mijn grote vriend A.S heeft gelijk wat zitten er aan de andere kant van Friesland slechte duiven hopelijk kijkt hij niet in de Zuid west hoek want hier is het helemaal huilen met Ad 's zijn pet op.

3 Mei 2013.

Morgen gaan de duiven van Afdeling Friesland '96 naar het Belgische St.Truiden wat voor onze duiven een afstand betekent van 244 kilometer. De bovenste twee zijn bekend. "Balotelli" en ''Dochter Niergnies'' zullen de plekjes 1 en 2  in nemen de volg orde is voor ons geen belang. Maar het blijft natuurlijk mooi om 1 van deze duiven  vroeg te pakken. Maar thuis komen is vaak belangrijker omdat het onze goede duiven zijn. Deze week ook nog effe in Driesum geweest om bij sportvriend Ludema een jaarling van vorige week op te halen en effe leuk gemolken in de buurt van Zwaagwesteinde toch wel het mekka van de Friese duivensport. Deze gaat zaterdag natuurlijk niet mee maar hing gisteren toch weer net zo lang als zijn hok genoten in de lucht. Opvallend dat vorige week onze eerste 6 duiven allemaal al 1 of meerdere eerste prijzen hadden gewonnen in de club. Hoeveel er vanavond mee gaan zullen we nog even bekijken want er zullen enkele duiven thuis blijven waarvan de partner goed naar huis komt vooral bij doffers is dit belangrijk anders geven ze  het nog al vlug op als er geen beloning wacht bij thuiskomst dat is het enigste nadeel als je dubbel weduwschap speelt. Duivinnen hebben daar minder last van is mijn ondervinding na 16 jaar dubbel weduwschap. Inmiddels vliegen de eerste jongen hun trainings rondjes en zitten de aller jongsten net in de schapjes. Het binnen roepen geeft nog wat problemen maar een beest kun je alles leren is het niet.

kippetje

Succes morgen.

28 April 2013.

Gisteren met angst en beven  op onze gevleugelde vrienden gewacht maar eerlijkheid dient te zeggen dat de duiven er toch wel redelijk tot goed ingingen. Iets tijd verlies bij de eerste duiven maar in goed overleg met buur gingen de timmerlieden mooi en hapje eten toen de duiven verwacht konden worden. Waarbij het prachtige meldsysteem van de Blauwband Balk de hoofd rol speelt. Eerst was het Corrie en Cornelis Hakvoort de hun duifjes er vakkundig opzetten, daarna wachten we op Lemmer en dan komt meestal fondman Sjaak in beeld uit Nijermirdum en dan wordt het tijd om hier ook duiven te zien vallen. Opnieuw gingen er een paar over voordat de onze weduwnaar 11-362 alias Balotelli zich meldde met behulp van de vale lokduif ging hij toch redelijk snel naar beneden  en liet het klokje op 12.40.01 stil staan. Dit keer was het plaatselijk niet de gouden afdruk want Japie "Heremans"Bouma die  zijn favoriet om 12.37.11 op zijn klokje had staan Nu  is de 00-200 gekweekt uit de lijn van onze "Sok" die op onze hokken zijn vliegkunsten vertoonde en ook drie 1e prijzen op zijn naam had staan met als mooiste Niergnies 925 duiven, Dus appel valt niet ver van de boom. Gefeliciteerd vriend Bouma met deze mooie overwinning. De top drie werd vol gemaakt door de man die de leiding heeft in de club Hylper Gerard de Jong die hard op weg is om zich tussen de gevestigde orde te plaatsen. Wat natuurlijk de strijd in de club er alleen maar mooier op maakt. Ook Doeke Dam meld zich weer van voren en nam duif vier voor zijn rekening. Bij het klok afslaan misten er nog twee duiven en deze zijn vandaag ook nog niet nagekomen waarbij een toppertje van 2009 die waarschijnlijk gesneuveld is op het veld van eer. Na de duiven te hebben voorzien van water en voer werd er afgereisd naar Amsterdam waar we hebben genoten in het DeLaMar theater van ''Hij gelooft in mij''  de musical over Andre Hazes wat zeker een aanrader is. Na de voorstelling samen met vriend Harmen, Hazes zijn hobby nog even zachtjes overgedaan (proost) En op 6 uur waren we weer present op de hokken van de Brouwersdijk om de renpaardjes van het luchtruim van voer te voorzien. Waarna vlug het bedje werd op gezocht. Want slapen doe je soms ook wel eens overdag Theo.

Andre

In de club werd het gisteren tegen 202 duiven 2-5-8-14-18-24-25-26-27-29-31-32-33-35-36-45-49-54-58-61-66 voor de goede orde we spelen in Workum alles 1 op 3. Met 22 duiven in de punten van de 47 ingekorfde duiven die in 18 minuten werden geklokt kunnen we tevreden terug kijken op een prachtig en vochtig weekend. Gelukkig dat ze de aspirines hebben uitgevonden anders zag de zondag er heel anders uit. Ha Ha.

27 April 2013.

hok

Hopelijk willen de duiven erin want buur is bezig vandaag een hok te plaatsen heb er een hard hoofd in maar misschien valt het mee. De duiven waren goed. We hebben 47 mee.

21 April 2013.

Er is nog 1 koppel onderweg van gisteren een oude doffer en een jaarling duivin dus twee teveel. In de Acg was er een verrassende overwinning voor Harm Kruisinga die net club genoot Ramon Faber voor bleef. Johannes Pietersma onze Kampioen van Nederland maakt de top 3 vol tegen 1042 duiven. Voor ons was er een top 10 weggelegd maar in het achterhoofd dat er oost in wind zat zitten wij dus te laat. In de Acg 3 was het good old Dick Postma die net stadgenoot Henk Opdam voor bleef die hier voor de vlucht nog effe een jonge duif ophaalde op een bonnetje en onder genot van een bakkie effe lekker werd gemolken over de duifjes. In het rondjes door de Acg's waren over al de gevestigde namen terug te vinden Alleen opvallend dat de vriend van Gert Jan niet in het stuk voor kwam maar Theo kennende is dit een klein hiaatje in zijn duiven loopbaan. Kreeg nog een mail van Wim Vink uit Noordwijk met de club uitslag en die loog er niet om 16 mee 12 in de prijzen en tegen 336 duiven werd het 1-3-4-5-7-8-9.Blij dat ik van dit super hok de eerste jongen heb lopen dus de concurrentie is gewaarschuwd . Ha ha.

de zee hond

20 April 2013.

Zo de eerste overwinning in de club is binnen. Was er eigenlijk niet gerust op maar zo zie je dat je er eigenlijk niets van af weet na 36 jaar duivensport. Douwe zat om 12 uur al buiten maar had zich vergist in de los tijd. En vroeg me waarom ik de kleppen nog niet open had toch maar effe voor de zekerheid op teletekst gekeken en de duiven waren toch om 10.30 uur gelost dus mijn  geschatte aankomst tijd 12.30 uur kwam beter in de richting. Om 12.34 gingen de eerste 3 duiven over ze zaten niet hoog , net over de daken gingen ze ook niet verwonderlijk met deze noord noord oosten wind. Toch moest de vale lokduif even in actie om onze eerste duif op het klepje te krijgen. Het was 11-362 onze Balotelli 1 van de 10 weduwnaars die begon waar hij vorig jaar mee eindigde de eerste spelen in de club. Precies om  12.42.00 stond de  de Tipes klok effe stil om de gouden afdruk vast te leggen. Drie minuten later melden zich de 2 nestduivinnetje. Om 12.50 waren onze aangewezen duiven present en stond de teller al op 10. In 18 minuten hadden we 26 thuis en dus de helft van de ingekorfde vliegploeg. Het was inmiddels 13.00 uur geworden en Douwe ging met een grote glimlach naar huis. Ondanks zijn ziekte. Afgelopen week is de chemo kuur weer begonnen een hele zware maar deze wilde hij in het begin van de week want zo kan hij als hij zich goed voelt vrijdag de duiven inkorven en zaterdag bij de thuiskomsten van zijn favoriete vogels zijn. Dat is voor mij een extra motivatie om mijn stinkende best te doen om hem in ieder geval zolang het kan mooie zaterdagen te bezorgen wat vandaag op club nivo goed is geslaagd met natuurlijk de medewerking van onze gevleugelde vrienden. Vandaag werd het tegen 230 duiven : 1-4-7-9-14-16-22-23-24-29-30-34-37-38-39-42-43-55-56-60-61-62-63-64-75. 51 mee en 26 raak is een dikke 50% niet gek voor twee amateurs. Het serie werk is begonnen op de brouwerhof volgende week maar weer eens kijken. Alhoewel het binnen komen misschien een probleem zou kunnen worden want buur zal een nieuw tuinhuis plaatsen precies in de aanvlieglijn. Dit gaat aankomende zaterdag gebeuren en je zult zien als ze het dak plaatsen dat dan de duiven thuis komen.

aan een touwtje

19 April 2013.

Vanavond hebben wij 51 duiven goed bevonden om in te korven. 10 Weduwnaars en 11 Weduwduivinnen die net een weekje op weduwschap zitten. En 30 nestduiven die na thuiskomst ook op weduwschap worden gezet. Op de bovenste 2 plekken de meisjes : Dochter Niergnies en Trippel dochter Beitske.

17 April 2013.

Inmiddels hebben 3 jaarlingen toch weer het hok op de Brouwersdijk gevonden dus de schade lijkt mee te vallen maar er missen nog 3 te veel. Het kweekhok is deze week versterkt door 2 prachtige jaarling duivinnetjes (zusjes) van het Gaby Vandenabeele soort. De ouders komen van Ruitenberg en Eyerkamp die alleen het beste van het beste bij Gaby haalden. Via Brands en Zoon Staphorst. Hopelijk bewijzen ze hier op de brouwersdijk hun kweek waarde maar de duifjes staan mij geweldig aan dus dat komt denk ik wel goed. De tijd zal het leren.

12-450

12-383

12-383 v

16 April 2013.

Vandaag hadden wij 35 duiven mee op opleer vlucht twee. Dit keer was het grote hok aan de beurt, nestduiven met grote jongen en bijna allemaal eitjes in de broedschaal. De gevleugelde vrienden moesten vandaag vanaf Duiven  118 km zien thuis te komen. Er waren door 8 liefhebbers 125 duiven ingekorfd. De korven gingen om 9.45 uur open. En de africhtingsvlucht kon beginnen. Er waaide een Zuid Zuid Westen wind dus verwachten we hoge snelheden. Het was een piep klein duivinnetje 09-748 alias Gea die haar kleine pootjes op de aankomst antenne drukte en de tijd op 10.56.13 liet stil staan. Wat hier in Workum een snelheid betekende van 1669 meter per minuut. Henk Kurpershoek had zijn favorietje om 10.56.20 op het beruchte klepje. Duif nummer drie in de club was Lucas een zoon van Armstrong van de Comb Scholten de Vries. Deze werd om 10.59.42 geklokt. Om 11.20 waren de 42 prijsduiven weer in Workum. Helaas missen wij nu nog 6 jaarlingen die toch als jonge duif St.Quentin hebben gehad maar dat is geen garantie dat ze het volgende jaar weer altijd thuis komen. Hopelijk vinden ze de thuis basis nog want als je straks dubbel weduwschap speelt zijn toch zes koppeltjes ontwricht. In de club werd het vandaag 1-3-5-22-24-26-27-28-30-31-33. Bij thuiskomst van het klok afslaan stond er een korfje in de bijkeuken waar een juweel van een piek in zat afkomstig van Joris de Jong de Generaal kampioen van Rayon de Kuststrook. Geen wonder dat hij bijna onverslaan baar is in zijn eigen club in Harlingen. Wel moet effe vermeld worden dat de grootmoeder en stamduivin 05-311 van Joris het levenslicht zag op de Brouwershof.duif

Mocht het met de duiven niet meer lukken kan ik altijd nog beginnen te schilderen. Wat zeg nu zelf deze valt toch niet op in het Jopie Huisman Museum te Workum. Naast de voetbal schoenen van onze "Abe"Lenstra geschilderd door Jopie.

14 April 2013.

Gisteren was het eindelijk zo ver de duiven mochten weer in de grote containers van de Afdeling mee. In de club hadden 9 liefhebbers ingekorfd. Er waren 156 duiven in dit opleer concours waren er 22 van ons. De wind die er waaide was west zuid west wat voor de andere kant van onze provincie het zelfde betekend als oost noord oost om maar effe een vergelijking te maken. Dit kwam ook weer terug in de snelheid die de duiven in onze club maken. De duiven werden om 14.55 uur gelost in Meppel de eerste duif had een klein uur nodig om de maar 58 km te overbruggen. Het was Gerard de Jong die om 15.53.26 zijn weduwnaar op het beruchte klepje had zitten wat een snelheid betekend van 998 meter per minuut. Ons Favorietje"Trippel"dochter Beitske x Blauwe Durk kwam 18 seconden te laat om haar eerste club overwinning veilig te stellen. Het duurde een dikke 20 minuten voordat de 52 prijsduifjes waren verdeeld. Opvallend was het goede klokken van Jan Reitsma en Henk Mulder. Ook opvallend was dat dat twee andere top hokken Comb Flapper-Mulder en Japie "Heremans"Bouma die onze club rijk is tien minuten te laat hun eerste duif klokte. Maar dit zegt misschien alleen iets over de wedstrijd conditie of scherpte waar in deze duiven zijn ingekorfd. Maar deze mannen kenende zal dat volgende week wel anders zijn. In de Club werd het vandaag 2-8-39-40-42. Maar alles zat voor het donker worden weer veilig in hun vertrouwde nesthok. Inmiddels met lijnen teelt begonnen het resultaat is verbluffend. Zie hier onder.

de poes van Beitske.

13 April 2013.

Deze week de gehele vliegploeg nog effe opgeleerd op ongeveer 25 kilometer en ze kwamen in twee ploegen thuis dat dacht ik tenminste bij het het sluiten van de hokken bleek de 10-530  alias Beauty nog te missen niet 1 van de minste doffers de op ons hok thuis hoort. De volgende dag toen ik thuis kwam van mijn werk zat hij gelukkig weer in de spoetnik. Gisteravond hebben we het kleine hok ingekorfd met uitzondering van Beauty en Diego een doffer van 2008 met vele vroege prijzen. Dus werden er 12 duivinnen en 10 doffers op reis gestuurd naar Meppel. De duiven van dit hok zitten op eieren van ongeveer 10 dagen en zullen na thuis komst op weduwschap worden gezet. In het grote hok hebben jongen die in de loop van de volgende weer er af kunnen en zullen waarschijnlijk de volgende opleer vlucht wel in het mandje gaan om wat kilometers in de vleugels te krijgen. Inmiddels is Geery de Pamper koning uit Joure hier nog effe geweest en heeft zijn dik verdiende jongen opgehaald. Geery verzorgt altijd prachtig de teksten bij onze zomerjongen verkoop op duiven net.  It giet oan. Wij wensen iedereen veel plezier en succes voor dit seizoen en pak ze.

de lossing der gevleugelde vrienden

 7 April 2013.

Zaterdag morgen was Wim Vink samen met ma en zoon uit Noordwijk hier om enkele jongen uit onze top vliegers op te halen en gingen met 6 stuks naar huis + een bon duifje voor club genoot Kraak. S'avonds belde pa Vink nog om me te bedanken voor de mooie jongen, hij had graag mee gewild maar is herstellende van een zware operatie. Wat gelukkig goed lijkt te zijn verlopen. Inmiddels zijn er al enkele bon kopers (waaronder Enno lid van de combinatie Kloppenburg- Kaspersma Burgum die onze twee bonnen hadden gekocht voor de KWF verkoop helaas was Hans niet in staat om mee te komen omdat hij ook  getroffen is door die vreselijke ziekte. Enno had nog een programma boekje mee uit 1991 waar wij tegen elkaar hadden gevoetbald. De uitslag was voor mij iets minder want het werd toen in Workum 2-3 voor BCV) op de brouwershof geweest om hun duifje op te halen volgens mij gingen ze allemaal tevreden naar huis met hun nieuwe aanwinsten en nu maar hopen dat ze zich laten zien op hun nieuwe kot. Gelukkig zijn niet alle jongen even oud om bij de ouders weg te halen want anders begint het op eitjes dag van Fam Eyerkamp te lijken. Vanmorgen was Nationaal Vitesse Kampioen 2012 Johannes Pietersma Balk hier om zijn bon te verzilveren ook oud Workumer Henk Nauta die zelf geen duiven meer heeft maar soms een bonnetje koopt voor zijn buurman en zo ook nog wat binding houd met de duivensport. Kijk zo kan het ook. Vanmiddag hebben we de duiven voor de eerste keer effe weggebracht met behulp van Japie Bouma want Douwe heeft een hele slechte week achter de rug en kwam gelukkig vanmiddag weer langs om bij de duifjes te kijken en was mooi op tijd om ze te zien thuis komen. De opleervlucht van 20 km verliep goed want alle 62 vliegduiven kwamen in 1 grote groep thuis, de eerste op het klepje was de "Belofte" hopelijk maakt hij zijn naam waar op de vluchten als het om het echie gaat.De gouden hokverzorger.

Het vliegprogramma ziet er nu zo uit :

Vrijdagavond 12 april inkorven Meppel (Noord)

Vrijdagavond 12 april inkorven Zutphen (Zuid)

Maandagavond 15 april inkorven Duiven (Noord)

Dinsdagavond 16 april inkorven Wijchen (Zuid)

Vrijdagavond 19 april inkorven Gennep

Vrijdagavond 26 april inkorven Ittervoort

Vrijdagavond 3 mei inkorven St. Truiden

Donderdagavond 10 mei inkorven Niergnies

Vrijdagavond 11 mei inkorven Wijchen

Daarna het vastgestelde programma volgen.

4 April 2013.

In mijn vorige stukje schreef ik over de jongelingen uit Sloten. Je had daar de Gebr. Pander en de Gebr. de Vries bestaande uit Wabe en Klaas. Na even navraag te hebben gedaan bleek Klaas op 22 jarige leeftijd te zijn overleden.(Theo Bedankt) dus moest ik dit even rechtzetten. Dus bij deze. Op duiven gebied gaat alles zijn gangetje. Elke middag iets over twee gaan de vliegers er uit. Het vliegen lijkt iets gebeurd te zijn want de doffers jagen alweer achter het duivinnetje aan en de eerste eitjes liggen alweer in de nestpan samen met de grote jongen. Inmiddels de oudste jongen verplaatst naar het jonge duivenhok. Gister middag kwam Lucas en Watze van de beruchte combinatie Scholten de Vries uit Sneek hun Bontje ophalen en onder genot van een bakkie koffie werd weer even heerlijk gemolken. Je merkt aan iedereen dat het seizoen bijna gaat beginnen. En zo als het nu lijkt gaan we volgende week los  tenminste als de weergoden de kachel effe een paar  graadjes hoger zetten. S'avonds kwam Jacob Draaisma de bonte nestmaat ophalen en  natuurlijk werd er even bij de gevleugelde vrienden gekeken en ik kan mij niet van het idee ontrekken dat ook onze duiven hem geweldig aan stonden. Natuurlijk heeft Jacob zelf ook een super hok met duiven die voor 95% van Alwin Petrie Brummen komen. En als je al 2 NPO overwinningen op je naam hebt staan in de laatste 3 jaar doe je het natuurlijk niet verkeerd. Toch maar eens kijken in Dronrijp als dit misschien het perfecte kruisings materiaal is en dan ook weer op de eendaagse fond vluchten mee te doen wat wij de laatste 11 jaar niet gedaan hebben. Op een enkele uitzondering daar gelaten wat overigs geen succes was.de Kromsnavel

De 6 Noordwijkse Goudvinkjes hadden vanmiddag de schrik van hun nog korte leventje want daar was de kromsnavel en om nu te eindigen als Workumer sla vinken kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Net voor het donker worden was nummer 6 ook weer op het appel en kon het jonge duiven hok weer dicht. Dus voor vandaag eind goed al goed.

29 maart 2013.

beton storten

De voorbereiding voor het seizoen zijn in volle gang inmiddels de beton vloer gestort van de nieuwe volière voor de kweekduifjes. Op de foto drie duiven melkers aan de arbeid onder leiding van Saco Eekma als hoofd uitvoeder en opperman Durk Mulder en wat de heer Bouma hier doet is nog steeds niet bekent bij onder getekende. Maar vele handen maken licht werk kwam donderdag middag wel tot uiting in een uurtje zat de dertig vierkante meter er perfect in. Ook de beide neven Martin en Jullian hoorden tot de werkpaarden. Natuurlijk was geldschieter Douwe ook aanwezig en hij zorgde voor de koffie en gebak. Zelfs de chauffeur van de beton auto Visser nam effe de tijd om gezellig een bakkie mee te drinken. Dat de wereld klein bleek te zijn was dat hij een goede bekende was van Pieter ,Theo en Cor Pander ook de helaas te vroeg overleden duivenmelker Wabe de Vries kwam nog  effe ter sprake, deze mannen vlogen als jongelingen de pannen van het dak in het prachtige stadje Sloten. Op duiven gebied is eigenlijk weinig te vertellen de duiven gaan er elke middag om 2 uur uit weer of geen weer. Vanmiddag tijdens een lichte sneeuw bui hingen ze vrolijk een uurtje in de lucht. Ze zitten op jongen variërend van 5 tot 21 dagen. En zien er goed uit dat is natuurlijk nog geen garantie voor een top seizoen maar je begint in ieder geval met een gerust hart aan de vluchten wanneer deze ook beginnen. Natuurlijk hopen wij op nog een paar mooie dagen om toch de duifjes nog enkele keren op te leren. Ook de bon duifjes bij de kwekers komen ook dit jaar weer prachtig op. De bon kopers zullen nog een kleine twee weken geduld moeten hebben voordat ze naar de nieuwe eigenaar kunnen verhuizen.

24 maart 2013.

lente

Vrijdag avond hadden we de voorjaarsvergadering van ons Rayon '' de Kuststrook "" in Minnertsga het werd een korte vergadering want het bestuur had alles piek fijn voor elkaar daar kan het Afdelings bestuur niet aan tippen met hun vreemde move wat betrekking heeft op de rekenaar. Maar dat is gisteren in Ureterp hopelijk glad gestreken. In ons bestuur hebben we Jan Hoogland en Klaas van Malsen die de kar trekken aangevuld door mijn persoontje en Daniël Hettinga en Klaas Buwalda een prachtige mix tussen verschillende karakters en ideeën over de duivensport maar wat het belangrijkste is natuurlijk dat je een verlengstuk bent van de leden. Die je natuurlijk niet allemaal tevreden kunt stellen maar de gulden midden weg is meestal heilig. Het enigste discussie punt was  het vliegprogramma het fond spel waar Tours en Chateauroux op het programma staan er is nu besloten dat deze niet tellen voor het generaal maar wel voor voor het fond kampioenschap waar alle fond vluchten tellen. In een grijs verleden waren dit in onze club de scherp rechters voor het generaal kampioenschap in de club. Na de vergadering werden de jongen verkocht voor de kweker-koper competitie dit bracht weer wat geld op voor de rayon kas en 60% hier van wordt weer verdeelde onder deelnemers. De drie duurste verkochte jonge atleten waren van Joris de Jong de regerend kuststrook kampioen 2012. Johannes Pietersma Nationaal Vitesse kampioen van Nederland 2012 en Comb de Groot de Jong de Kampioen 2012 van de Brouwersdijk ha ha. Opvallend genoeg gaan deze duifjes allemaal richting Workum. Na de vergadering onder genot van een biertje kwam Lucas(Comb Scholten - de Vries) nog even informeren of ik ook nog een bont duifje had voor zijn klein dochter en dit verzoek kon ik natuurlijk weer niet weigeren. De nest maat gaat naar 1 daags fond kanon Jacob Draaisma of te wel Mister teletekst van Dronrijp. Lucas is de kleur zo goed bonter heb ik ze niet en Watze beterschap hopelijk ben je weer vlug van de party.

de mokjes

17 Maart 2013

Inmiddels de duiven geënt tegen paramixo en pokken gelukkig was de dubbele entstof weer voorhanden en dat scheelt weer een handeling om alle duiven nog eens te pakken en het kwastje te hanteren. Op de club vergadering was weinig nieuws en blijft alles bij hetzelfde. Wel is er nog een probleem met het klein vervoer, degene die de duifjes ophaalt uit Workum,Balk en Koudum vraagt een cent per kilometer meer dan vorig jaar en dat lijkt een groot struikelblok voor het Afdelingsbestuur. Als dit afgelopen zou zijn moeten wij inkorven in Bolsward of naar Lemmer ik denk dat dit de nekslag is voor de duivensport in de Zuid west hoek is. En dan zal ik het maar niet over de rekenaar beginnen want dat lijkt helemaal nergens op. Gelukkig heb ik mijn plezier achter huis en geniet nog met volle teugen van mijn gevleugelde vrienden. Vandaag voor het eerst de jonge goud Vinkjes er uit en ze zijn er alle 6 nog. Toch veel geluiden in club gehoord dat de kromsnavel zoals Sjaak dat zo mooi zegt is hier tegenwoordig ook actief en missen verscheidende hokken al wat duiven tot nu toe zijn wij gespaard gebleven maar dit kan zo anders. Inmiddels hebben veel bon kopers zich gemeld en over een week of 4 zijn deze duifjes klaar om opgehaald te worden. En zijn  deze sportvrienden van harte welkom op de brouwershof.

goud vinkjes

12 Maart 2013.

Vandaag ondanks de kou de nestduiven er lekker uit alleen de duivinnen kwamen buiten want de doffers zaten  knus op de jongen en eieren. De vrouwtjes hingen al weer 40 minuten in de lucht en dat na maanden niet los te zijn geweest. Inmiddels de eerste jongen van de vliegduiven geringd en tot nu toe 1 onbevrucht eitje helaas van Blauwe Durk onze Asduif van 2012 in de club. Maar er moeten nog genoeg eitjes uitkomen dus er kan nog van alles mis gaan. Ook in het kweekhok is de tweede geboorte golf op gang gekomen. Gister avond zes koppels in Douwe zijn hokje gekoppeld want ondanks zijn ziekte wil hij toch zolang alles het toelaat deze duiven verzorgen natuurlijk geeft dat ook dat weer de nodige afleiding en dat is natuurlijk mooi onder deze omstandigheden. En heeft niet de minste duiven onder zijn hoede. Twee zonen en een dochter van Mister Hannut onze Afdelings overwinnaar. Twee zonen van het Fenomeen van Pieter Pander 10 eersten op zijn conto. Twee dochters van Bleu Wonder  als ei van Nico de Jong uit Zaandijk. Deze top doffer  speelde onder anderen een 1e Strombeek 3642 duiven. Was diverse malen duifkampioen in club, Rayon C en zelfs in de afdeling 6 Vitesse kampioen van geheel Noord Holland in 2010 en ook nog even 4e Beste duif van W.H.Z.B. Deze doffer is een kruisings product uit het beste van A.S x de lijn van  Kleine Dirk van Koopman. En een duivin uit de 467 van Pier Venema 7 eerste prijzen in de club en de absolute stamvader van Pier zijn kolonie. En het mooie van deze aanwinsten is dat wij ze allemaal gekregen hebben. En dat is dus duivensport op en top.

houtduif op nest

Inmiddels hebben wij de eerste duif alweer in de korf gestoken om ze weer te wennen aan de mand want het seizoen staat bijna weer voor de deur.

6 Maart 2013

voorjaar

Speciaal voor neef Maarten uit Urk ook in Friesland is het voorjaar. Inmiddels 8 jongen uit het kweekhok geringd en dat is dus de eerste ronde uit onze kwekers de rest van de eitjes zijn weggegaan naar Wageningen hopelijk is daar ook alles uitgekomen. In het kleine vlieghok 12 koppels begint ook de geboorte golf op gang te komen want het regent eier doppen. En natuurlijk Belgasol in de de drinkbak zoals we al jaren gewend zijn. In het grote vlieghok zitten ze een weekje te broeden en hebben we een B.S kuurtje in het water. Nog twee koppels vast in verband met het steeds mis vliegen naar hun nestbak. Het zijn natuurlijk weer jaarlingen die zich overal thuis voelen. Wat een weelde elke dag om 2 uur thuis en dan lekker met de duifjes bezig en met dit weer zeker geen straf.

3  Maart 2013.

Wim sr met de topvlieger 477

Pa Vink met supervlieger en nu kweker 07-477.

Hun website link is als volgt: W. Vink en zoon  Noordwijk.

Gisteren zijn we niet naar de voorjaarsbeurs in Houten geweest maar naar het Zuid- Hollandse Noordwijk naar de Comb Vink en Zoon de Sprintkanonnen van hun club , rayon Duin en Bollenstreek en de Afd 12. De laatste jaren bijna onverslaanbaar en met vele duifkampioenen op de  Vitesse en Midfond. Een vlieghok met 16 weduwnaars , 6 kweekkoppels en 25 jonge duiven dus behorend tot de kleine liefhebbers maar waar kwaliteit en prestaties tot kunst is verheven. Een formidabele stam  Gaby Vandenabeele duiven via good old Dick Postma die kind aan huis was in Dentergem België. Dit jaar hadden de 7e Beste Vitesse duif WHZB van Nederland en de beste midfond duif van WHZB van Nederland was een 100% Vink duif die zich bij de kampioen van Afdeling 12 Wim van de Kooi onsterfelijk had gemaakt is inmiddels verhuisd naar het noorden van het land en is op het kweekhok van de kampioens combinatie Vredeveld-Leemhuis beland.

Zorro

13-788

Twee half broers gingen mee naar Friesland  helaas was de moeder van deze topdoffer in januari van het hok verspeeld maar de nieuwe duivin is ook een plaatje met een geweldige 100 % Gaby Afstamming. Ook Japie´Heremans' was onder de indruk van deze geweldige postduiven. Maar daar bleef het niet bij want uit verscheidende topduiven c.q. kwekers' gingen de jonge  Goudvinkjes in het gereedstaande mandje. 

HANJO EN WIM SR

13-823

Ook al zitten wij in het verdom hoekje van Friesland we blijven zoeken om betere duiven die ook dicht bij het IJsselmeer willen landen maar als ze aan de kust van de Noord zee kopvliegen mag dat hier toch ook geen probleem zijn. Hierbij wil ik de Familie Vink ontzettend bedanken voor de grandioze ontvangst en prachtige jongen. En mogen de met zorg bereide stukken Friese kaas goed smaken op de Hollandse bordjes. ha ha.

heremans en vink.

19 Februari 2013.

Gisteravond het grote vlieghok gekoppeld opnieuw veel jaarlingen in de nest bakken gezet dus weer veel werk om deze weer te laten wennen aan hun nieuwe bak. Morgen komt moeke weer thuis na haar dubbele heup operatie dus na 3 maanden ziekenhuis en revalidatie tehuis kan ik eindelijk iets meer aandacht aan de duiven besteden dat is ook wel nodig want ze zijn na St. Quentin jonge duiven ergens in Augustus 2012 niet meer los geweest en over een week of 5 begint het feest weer. Inmiddels een nieuwe baan op de zuivelfabriek wat dag diensten betekend. Een baan van 6 tot 2 en weekends vrij wat wil je nog meer ideaal voor de verzorging van de duiven en voor mijn gezondheid des te beter want na 23 jaar ploegendienst is gelukkig het hoofdpijn probleem ook verleden tijd. En daar was deze carrière move om te doen. Met veel dank aan mijn Locatie manager , chef-kaasmakerij en de voorzitter van de plaatselijke O.R. Maar wie goed doet, goed ontmoet. Is toch wel een gezegde die hier van toepassing is. Inmiddels is sportvriend Oostendorp uit Wageningen hier geweest heeft wat koppeltjes eieren uit de kweekers meegenomen. Had vorig jaar wat bonnetjes van ons gekocht en de duifjes waren hem goed bevallen. de koppels die zijn blijven zitten kunnen elk moment jongen krijgen en de rest is bezig om weer op eieren te komen deze zullen als bon duifjes weg gaan. Opvallend dat er weer veel bon kopers bijzitten die hier al vaker zijn geweest. Ik ga er van uit dat de verkregen duiven van de vorige keer het goed hebben gedaan en aan de geluiden te horen hier en daar is dat gelukkig ook zo. Zelfs in het hoge noorden van Groningen kwamen twee volbloedjes de Groot - de Jong duifjes zeer goed naar huis. Met Douwe is het stabiel (niet goed natuurlijk) en moet vrijdag weer na het VU in Amsterdam waar de professor een behandel plan voor hem klaar heeft liggen. Hopelijk slaat nu de behandeling wel aan. Net als bij Ramon van Cor wat natuurlijk een prachtige opsteker is voor de familie Pander. Omke Theo heeft al 167 bonnen bij elkaar verkregen voor zijn Kika plan en de oude website van Friesland is hier vakkundig voor omgebouwd door Jan Schilstra en wordt hier voor gebruikt:  Postduiven voor Kika / Ronald McDonald Inmiddels met mijn lieve vriendinnetje Beitske wezen kijken bij een mooi klein woonboerderijtje met ruime tuin. De vraag prijs viel niet tegen maar we wachten eerst maar effe af wat de nieuwe Acg indeling wordt die de Afdeling nog in de komende tijd in petto heeft, wordt vervolgd hopelijk. Moet nog wat openstaande mailtje beantwoorden maar daar wordt in de komende week aan gewerkt.

roekoe

7 Februari 2013.

Deze week  hebben we de 12 vliegkoppels bij elkaar gezet. Alles lijkt goed gekoppeld maar nu moeten de vele jaarlingen weer aan hun nesthokken gewend worden. Dat vindt ik zelf persoonlijk vervelend werk maar als je er nu niet veel tijd aan besteed zit je later met de  gebakken peren lees (de gebroken eieren.) Bij de kwekers zit alles op 1 koppel na , een week te broeden. De buren ruzie tussen ''Franske'' de laatste zoon van Camelion Bonfire en ''Ype's Adje'' kleinzoon ''Home Alone '' en de '' Olympiade'' heeft 2 eitjes gekost en worden nu op toer beurt los gelaten. Ook de nieuwe aankopen ''Sumer Special'' en zijn duivin ''Sumergold'' hebben een straat verbod in het kweekhok want deze twee pubers zijn niet los vertrouwd. En om nu nog meer eieren te verliezen zou zonde zijn. De afstamming ziet er op papier niet slecht uit nu maar eens kijken hoe het koppel kweekt. Op the picture twee kleinkinderen uit  de ''Zoon Kampioen 707'' van Ad. Ik vroeg me af waar dat vele bont gehalte vandaan kwam maar in de stamboom kwam ik ''De Witte van 84'' tegen dit was Eén van de stamduiven van de Belgische tandem Wouters - Coremans waar Ad op de zoektocht naar top duiven in 1998 een jong uit haalde en zat  toen gekoppeld aan de 95-230 misschien wel de beste kweekdoffer van Schaerlaeckens maar ja als je een broer bent van ''Ace Four'' en het  ''Supertje'' 1e en 2e Asduif van Midden Brabant in 1996 heb je alles mee. 

De mokken ut Fryslan

 

29 Januari 2013.

Vandaag het eerste eitje in de broed pan dus dat is ongeveer 10 dagen  en dat valt niet tegen na 7 dagen vorst en nu mooi zacht weer het  is wel ontzettend vochtig in de hokken maar de brander maakt de vloer weer kurk droog en dat geeft weer een goed gevoel. Er zitten nog 2 koppels vast in hun nesthok want die hebben nog geen flauw idee waar hun nestbak is. Straks als het duivinnetje het eerste eitje heeft gelegd nog maar eens proberen los te laten en de de andere nestbakken maar effe dicht om de vecht partijen te voorkomen. Het zijn natuurlijk weer onze nieuwe aankopen maar daar moet je dus iets langer geduld mee hebben. Het zijn soms net voetballers. Rustig brengen zou Louis van Gaal wel zeggen en die kan het weten want die heeft bijna het voetballen uitgevonden zo denkt hij zelf tenminste. Vandaag als chauffeur gefunctioneerd om samen met mijn trouwe hokverzorger Douwe en zijn vrouw naar het VU  ziekenhuis af te reizen in Amsterdam waar Douwe een gesprek had met Professor Smit , Eén van de vele mensen die zich inzet om de vreselijke ziekte kanker te bestrijden. Vrijdag wordt opnieuw  de reis herhaald en worden er vervolg onderzoeken gedaan. Op de terug reis nog even in Nieuwegein aan gegaan om zijn trots , kleinzoon Fedde  te bezoeken. Een prachtig blond kereltje van bijna twee die al Pake do ( opa Duif ) zegt. Prachtig dat maakte de dag nog een beetje goed. Om met de woorden van Ad Schaerleackens te besluiten : Als de meeste ellende zich afspeelt op het duiven kot ben je een rijk mens.

19 Januari 2013.

kweekhok 2013

De kwekers zijn gekoppeld nu zijn de duiven met dit koude weer niet zo vurig als het iets zachter weer is maar alles lijkt goed gekoppeld. Het ei leggen zal iets langer duren dan anders maar dat mag de pret niet drukken. Hebben ze ook iets meer tijd om de eieren die onderweg zijn te bevruchten.

01-345 x 05-315

De donkere krassen hier onder van de Combinatie Schiffart-Altenburg komen uit de lijn van de kampioen 707 Zoon 230. Op de foto de 01-346 x 05-315. Een dochter van de kampioen 707 van Ad Schaerlaeckens en een kleinzoon. Het blauwtje komt uit de lijn van de Creilman.

18 Januari 2013.

Kreeg een mailtje van Ido met prachtige foto's van duiven die uit onze duiven zijn gekweekt ouders gekocht als zomerjong en een bon duifje de prestaties zeggen genoeg.

11-046

12-146

12-075

17 Januari 2013.

Vandaag precies 49 jaar geleden is deze duivenmelker geboren en is al van zijn twaalfde levensjaar actief in de sport hopelijk mag ik in goede gezondheid nog jaren van deze prachtige sport genieten. Want zeg nou zelf elke dag omgaan met super atleten die je eigenlijk nooit teleurstellen en vele kilometers per jaar vliegen om voor hun baasje een vroege prijs te winnen. Verveeld eigenlijk nooit. Morgen gaan we de kwekers koppelen en we hopen natuurlijk weer op een goed nageslacht die de naam van Comb de Groot de Jong hoog houden.

13 januari 2013.

Vandaag kreeg ik een berichtje uit Noordwijk van Wim jr. Van de Comb Vink en zn. Dat onze bon 100 euro had opgebracht op hun club tentoonstelling een mooi bedragje voor de clubkas dacht ik zo. Een minder bericht was dat de moeder van "Zorro" beste midfondduif WHZB 2012 niet was terug gekomen van haar rondje om haar hok en dat is knap balen natuurlijk voor de combinatie zelf maar ook ik baal hier van want het was de bedoeling dat er wat jongen richting Friesland zouden komen maar er zit nog kwaliteit genoeg in Holland dus dat komt wel goed. Ook wil ik iedereen er nog even op attenderen dat mijn webmaster Marcel Heinen ook bezig is om geld bijeen te brengen voor de KWF stichting ook hier hebben wij een bonnetje voor geschonken deze staat op de volgende website :Bonnenverkoop.nl

Hij staat nu nog maar op 25 euro maar dat is natuurlijk veel te weinig maar de actie duurt tot 17 Februari dus we hebben nog een maandje om de bon tot grote hoogte te brengen mocht hij richting het bedrag gaan van de vorig KWF actie van Jos van Leeuwen waar ik net een mailtje van kreeg dat het ruim 7000 euro had opgebracht kan  het ook nog wel een koppeltje jongen worden. Inmiddels met de voorbereidingen bezig om te gaan koppelen met behulp van Durk Mulder die alle hokken vakkundig heeft schoon gemaakt want na twee weken ziekte was daar niets van gekomen. Lijkt alles weer dik in orde.

12 Januari 2013.

De bonnenverkoop  Alp d’Huzes ten bate van het KWF georganiseerd door Jos Van Leeuwen. Bracht weer mooi wat geld op voor deze zeer belangrijke stichting heb het totaal bedrag nog niet uit gerekend maar dit waren de hoogste biedingen van de 103 bonnen.

kwf kanker bestrijding

1. Theo Pander Joure 245 euro.

2. Comb Embregts-Theunis Hoeven 220 euro.

3. Comb op de Beeck-Baetens Putte 220 euro.

4.Comb Versteeg-Ouwekerk Nieuwedijk 170 euro.

5.Comb de Groot-de Jong Workum 160 euro.

6.Comb Tj en A Bosma Buitenpost 150 euro.

8.Ed Mol Etten Leur 150 euro.

9.Gebr Borgmans Reusel 130 euro.

10..Cees Hanegraaf Hank 130 euro.

8 Januari 2013.

Vandaag werden er door Duivendirect de laatste twee aankopen voor het nieuwe jaar gebracht gekocht op een internet verkoop van W.J. van der Kruk Tiel. Met een hoog Camelion Bonfire gehalte van Frans Timmermans. Natuurlijk A.S.

Niet alleen op de foto en stamboom druipt de klasse er af maar ook ik  ben onder de indruk van de duifjes toen ze uit de verzend doosjes kwamen. Wat een geweldig koppel echte postduiven.

Summergold 969

stamboom 969

Summer speciaal 403

stamboom 403

7 Januari 2013.

Ondanks de griep c.q. longontsteking kon ik helaas zelf niet aanwezig zijn op onze tentoonstelling en bonnenverkoop is alles weer geweldig geslaagd en  worden de internet bieders deze week even benaderd om hun bonnetje te betalen en worden de bonnen opgestuurd naar de kopers. Natuurlijk worden de bonnen schenkers hartelijk bedankt voor hun schenking namens de commissie. Hier onder volgen de eindbiedingen.

1.Comb Flapper-Mulder Workum. 25 euro.
2.Wiebren Visser Haskerhorne. 30 euro.
3.Ramon Faber Bolsward. 30 euro.
4.Geert van Urk Urk. 25 euro.
5.Wietse Potijk Rijs. 25 euro.
6.Bertram van Zuiden Swifterbant. 30 euro.
7.Hylke van Dijk Leeuwarden. 25 euro
8.Pier Venema Bolsward.  45 euro.
9.Piet Zijlstra Bolsward. 50 euro.
10.Saco Eekma Hindelopen. 30 euro.
11.Sjoerd Grouwstra Stavoren.  50 euro.
12.Comb Scholten de Vries Sneek.   40 euro.
13.H. van der Linde Zwartsluis.  50 euro.
14.Rene Lasschuit  Langweer.  85 euro.
15.Riekelt Brands Espel.  50 euro.
16.Henk Mulder Workum. 30 euro.
17.Klaas de Vreeze Bakhuizen.  80 euro.
18.Theake de Groot Langweer. 40 euro.
19.Jan Hoogland Midlum.  45 euro.
20.Comb Huizinga Bant. 50 euro.
21.Martin Adema Bolsward. 30 euro.
22.Comb de Groot de Jong Workum. 100 euro.
23. A. Japie Bouma Workum. laat jong. 55 euro.
23. B. Japie Bouma Workum. laat jong. 50 euro.
24.Gebr Heeres en Zoon Kimswerd.  35  euro.
25.Doeke Dam Idsegahuizum. laat jong. 75 euro.
26.Henk Kurpershoek Workum. 40 euro.
27.Cb Schiffart-Altenburg Oosterwierum. 50 euro.
28.Cees de Boer Stavoren. 75 euro
29.Comb Corbier Sneek. 30 euro.
30.Comb Koelma Joure. zomerjong. 100 euro.
31.Geery van Huistede Joure. 25 euro.
32.Comb Wim Vink en Zoon Noordwijk  100 euro.
33.Wim en Ria van der Kooy Voorhout.  125 euro.
34.Tjitte en Lesley Tietjerk. 50 euro.

Totaal biedingen  1765  euro.

 

24 december 2012.

Zalig Kerstfeest en Gelukkig Nieuwjaar
Joyeux Noël et Bonne Année
Merry Christmas and Happy New Year
Frohe Weihnachten und Frohes Neue yare
Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku
Feliz Navidad y Feliz Año NuevoGelezen op de site van Ad Schaerlaeckens.

In Arabie (14/12/2012 )

Mensen staan versteld hoe de liefhebbers van de Arabische emiraten, meer bepaald Kuwait presteren in Zuid Afrika.
Die Arabieren kopen momenteel ook veel duiven van hier en hoe daar gespeeld wordt zie je aan de aankomsttijden. Helaas kan ik de uitslag niet in het Arabisch plaatsen en volsta maar met de mededeling dat ene Mohammed Al Fezier op enkele seconden enkele tientallen duiven klokt. 
Ook van ons hok zitten ze daar al.


Op de transfermarkt werd deze topdoffer naar de brouwershof gehaald.

kleinzoon Home Alone

 

NL08-4115323 Cock. Grandson world famous birds "Home Alone" Ad Schaerlaeckens & "de Olympiade" Gust Jansen. Full brother 7th Prov Ace pigeon.

Father:04-1029390 Direct son world famous "Home Alone" Original Ad Schaerlaeckens

 GF: 98-5812162 World famous "Home Alone". Original Ad Schaerlaeckens
He won:
1st Creil 12.203 p
1st Morlincourt 901 p
1st Etampes 405 p
1st Morlincourt 2.573 p

1st Creil 707 p
1st Morlincourt 901 p

GM:99-1068251 Direct daughter to "Wondere Janssen x Supertje" both birds won 7 times 1st price. Original Ad Schaerlaeckens

Mother: B07-6050288 Direct daughter world famous "Olympiade". Original Gust Jansen

GF:B01-6455003 world famous bird "de Olympiade". Original Gust Jansen
Olympiade bird speed Lievin / 2nd NAT Ace pigeon kbdb 2002
GM:B03-6032898 Halfsister to super bird "New Sissi 067".

16-12-2012 09:43  

19Fy800

1375,00 euro

Hoogste bod

15-12-2012 05:19  

辉腾

1350,00 euro

Overboden16 December 2012.

Dit weekend de prijsuitreiking en T.T van ons Rayon de Kuststrook het was weer een gezellig gebeuren. Ons bonnetje werd gekocht door Johannes Pietersma Balk Nationaal Vitesse Kampioen van Nederland 2012. En was zo als gewoonlijk 1 van de hoogste van de verkoop.
Ook werd Joris de Jong gehuldigd als Generaal kampioen tegen 140 leden dit met veel inbreng van onze duiven met een dikke knipoog naar natuurlijk A.S te B. De reportage van Joris is te lezen op deze link: interview generaal kamp. - CCGDeKuststrook .3 December 2012.

De chemo kuur die mijn trouwe hokverzorger Douwe heeft gehad heeft helaas niet het gewenste resultaat gehad. Nu blijkt dat het gezwel in de longen ondanks alles toch is gegroeid. De teleurstelling is groot op de Brouwersdijk.

24 November 2012.

Project Kika / Ronald McDonald.

Kika

Beste mensen, op de site van Theo Pander is iets moois aan de gang. Ik wil alle bezoekers uitnodigen om eens naar zijn site te gaan om zijn initiatief te bekijken aangaande KIKA / Ronald Mc Donald, en het zo(veel) mogelijk te steunen!

Liebe Leute, auf der Website von Theo Pander ist etwas Schönes. Ich möchte alle Besucher auf seiner Website zu gehen, seine Initiative auf KIKA/Ronald Mc Donald, anzeigen einladen und (viel) zu unterstützen, möglich!

Dear people, on the site of Theo Pander is something beautiful. I would like to invite all visitors to his site to go to to view his initiative on KIKA/Ronald Mc Donald, and so (much) to support possible!

Kære folk, på webstedet af Theo Pander er noget smukt. Jeg vil gerne invitere alle besøgende på hans hjemmeside at gå til at få vist sit initiativ på KIKA/Ronald Mc Donald, og så (meget) til støtte muligt!


* Site "Kika" en "Ronald McDonald".

Frielandcampina

FrieslandCampina levert al meer dan tien jaar gratis Fristi en Chocomel aan de Ronald McDonald Huizen. Ook ik maak deel uit van dit concern die dit goede doel steunt.


10 November 2012.

Bonnenverkoop P.V.Workum.Hier onder volgen de bonnen die zijn geschonken voor onze T.T. die wordt gehouden in ons kleine maar o zo gezellige club gebouw aan de Nonnestrjitte op de eerste zaterdag in Januari. Dat zal dus zijn 5 Januari 2013.
Alle bonnen worden ingezet op 25 Euro.
Het is de bedoeling dat ze half December 14 dagen op duivennet worden gezet om heel Nederland de kans te geven op deze bonnen te bieden natuurlijk worden de biedingen op deze site als begin inzet op duivennet gebruikt.
De eindverkoop zal gebeuren in ons club lokaal om 16.30 uur.

In de komende dagen zal ik proberen de liefhebbers effe aan u voor te stellen.
U kunt bieden op hanjodegroot@planet.nl.

Heb eerst eens wat foto materiaal bij elkaar gezocht met enkele teletekst noteringen van heden en afgelopen jaren en het begint  een prachtige verzameling te worden.

Nu de tekst nog:  he he bijna klaar

Bon 1. Comb Flapper-Mulder Workum.

Schenken jonge duif in overleg.

Een van de top hokken van onze plaatselijke club en niet weg te denken uit de top van de Generalen de laatste tientallen jaren. Bestaande uit Stielman Piet Flapper en Super hok verzorger Durk Mulder.
Ook altijd in de top van de Acg 2 terug te vinden
Voor wie een toppertje uit dit allround hok.


Bon 2. Wiebren Visser Haskerhorne. 25 euro.

Schenkt een jonge duif van de eerste ronde.

Staat in Joure bekend als 1 van de drie Musketiers en staat zeker zijn mannetje in de sterke club De Zwarte Doffer en in de Acg 4. Waar ook de mannen Pander, Koelma,Klijnsma,Van Huisstede zeer sterk spelen.

Had vorig jaar met de Rolex de Asduif van de afdeling Friesland. Heeft een prima hok met duiven. Stamkaarten zijn voor hem niet belangrijk, van de goeie moet hij ze hebben, en van de goeie heeft hij ze gehad. Zo stond hij ook dit jaar weer zijn mannetje en sloot het seizoen af met een 10 generaal o.a in Frisia -west. 

Allemaal top tien notering op elke tour met als uitschieter 2 hok Natour aan en onaangewezen ACG 4.


Bon 3. Ramon Faber Bolsward.

Schenkt een jonge duif van de eerste ronde.

Had dit jaar een geweldige seizoen met zijn gevleugelde vrienden. De duiven die Ramon onder pannen heeft zitten komen van Pieter Pander,Pier Venema,Koen van Roy en Gebr. Sanders dus kwaliteit genoeg dat blijkt ook wel uit de prestatie in 2012
In de Acg 2.
3e Vitesse Aangewezen.
4e Vitesse Onaangewezen.
6e Dagfond Onaangewezen.
6e Dagfond Aangewezen.
3e Jong Aangewezen.
14e Jong Onaangewezen.

Bon 4. Geert van Urk Urk.

Schenkt een jonge duif in overleg.

Bon 5. Wietse Potijk Rijs.

www.kweekcentrumrijs.nl

Schenkt een jonge duif van de tweede ronde of koppel eieren in overleg.

Wietze is ook al een bekende in Nederlandse duivenwereld natuurlijk door zijn kweek centrum en puike prestatie met zijn vliegduiven

1e Wijchen 88 duiven verder 2 t/m 15.

1e Boxtel 364 duiven verder 2-3-4-5-6-7-9-10 enz. 42 van de 59 prijs

1e Boxtel 373 duiven verder 2-4-8-10 enz. 21 van de 31 prijs

1e Quevrain 296 duiven verder 2-3-6-7-8-9 enz. 23 van de 36 prijs

1e Sens 67 duiven verder 3-4-5-7 enz. 12 van de 20 prijs

1e St.Quentin 101 duiven verder 2-3-4-7 enz. 12 van de 24 prijs    

1e Orleans 96 duiven verder 3-4-5-6-7-8-9-10 enz. 15 van de 20 prijs.

1e Ruffec 459 duiven NIC De Blauwband Balk.

1e Orleans 71 duiven verder 2-3-4-5-7-8-9-10 enz. 12 van de 20 prijs.

1e Tours 69 duiven.

1e Boxtel 349 duiven verder 2-3-4-6-7 enz. 25 van de 53 prijs.

1e Lommel 302 duiven verder 6-7-8-9-10 enz. 20 van de 45 prijs.

1e Nijvel 274 duiven verder 2-3-5-7-8-9-10 enz. 21 van de 44 prijs.

1e Nijvel 151 duiven verder 6-7-8-9 enz. 14 van de 40 prijs.

1e Boxtel 198 duiven verder 3-4-5-6-7-9 enz. 21 van de 28 prijs.

1e Lommel 93 duiven verder 2 t/m 11 enz. 13 van de 20 prijs.

1e St.Truiden 80 duiven verder 2-3-6-9 enz. 7 van de 10 prijs.

                                                                                

Verder zitten er op de kweek en vlieghokken duiven van de volgende liefhebbers:

Pieter Veenstra o.a., Klz. Mister Blue en Kld. Mister Blue, Kld. Troyes en Kld. Replay.

Vandenabeele via R.ter Heide o.a. 4 Klk. Bliksem,  Klz. Wttenbuik X Kld. Bliksem.

Koopman o.a. Klz. Kadir

Jan van der Pasch o.a. Klk. Lowieke, Kld. Teletexstduivin. 

Voor de meerdaagse fond,  duiven van Jouke Waterlander


Bon 6. Bertram van Zuiden Swifterbant. 30 euro.

Schenkt een jonge duif in overleg.

Bertram en Patrick) spelen in de vereniging van PV Flevoland te Urk en richten zich vooral op de Dagfond, en getuige zijn resultaten hierop bezit hij hiervoor echte klasse duiven. Zijn duivenbestand is opgebouwd uit duiven van o.a. v.d. Berg uit Elspeet, Doldersum uit Hoogeveen, Fam. Zeeman uit Swifterbant en Kannibaal lijn. In het jaar 2011 behaalde hij twee keer een overwinning in ACG 5 van de Afdeling 11 Friesland 96 en wel vanuit Pithiviers en nogmaals uit Pithiviers, maar ook op Pommeroeul zat hij er vlakbij maar won toen het zilver. Vanuit Pommeroeul 2011 was de uitslag van de hele afdeling 11 Friesland 96 plaats 2-5-22-72 etc. tegen 10434 duiven, op Pithiviers behaalde Bertram een Teletekstvermelding; de 8e plaats tegen 7385 duiven. hiermee werd hij 1e Onaangewezen Dagfond 2011 in de ACG 5. In 2012 bewees deze combinatie dat er op de Dagfond absoluut rekening met ze gehouden moet worden. Orleans, 14, 43, 65, 82, 83, etc. tegen 805 duiven en Tours 15, 19 , 22, 32, 35, etc. tegen 334 duiven. Mensen wie op zoek zijn naar duiven voor de Dagfond moet hier toeslaan. Van een topper uit het Noorden van het land…….
Bon 7. Hylke van Dijk Leeuwarden.

Schenkt een jonge duif uit de tweede ronde of een koppel eieren van de kwekers.Hylke maakt zich niet alleen verdienstelijk als bestuurslid van de grote Afdeling Friesland'96 maar speelt ook nog geweldig met zijn duifjes.

De huidige kolonie stamt voor een groot deel af van duiven van zijn vrienden de gebroeders Cor en Sander Koehoorn te Goutum. Deze mannen hebben een super hok met duiven van het beste van Jos van Limpt-de Klak, Louis van Loon en de Gebr.Borgmans. In de loop der jaren heeft hij heel veel andere duiven geprobeerd maar uiteindelijk heb ik van hun altijd de beste gehad.

2011

3e Aangewezen Natour Afdeling Friesland'96
 
In de vereniging Uresco'98 te Leeuwarden
5e Onaangewezen Vitesse
2e Aangewezen Vitesse
3e Duifkampioen Vitesse
3e Onaangewezen Jonge Duiven
2e Aangewezen Jonge Duiven
1e Onaangewezen Natour
1e Aangewezen Natour
1e en 3e Duifkampioen Natour

2012
1e Onaangewezen Vitesse
1e Aangewezen Vitesse
2e Duifkampioen Vitesse
2e Onaangewezen Midfond
1e Onaangewezen Natour
1e Aangewezen Natour
1e en 2e Duifkampioen Natour
Bovendien 6x eerste prijswinnaar.
 
voorlopig 36e beste duivin WHZB, 66e vitesseduif WHZB en 93e asduif WHZB.
 
en als klap op de vuurpijl 2e teletekst St.Truiden tegen 21898 duiven.
 
In de sterke vereniging Uresco'98 te Leeuwarden tegen leden als: Gebr.Koehoorn, R. Postma, H.Opdam, Hok v.Andel-Terluin, K.Wijnsma, Dick Postma, T.van der VeenBon 8. Pier Venema Bolsward. 40 euro.

Schenkt een jonge duif in overleg.

Eén van beste liefhebbers die onze Afdeling herbergt. Al vanaf de eerste stappen in de duivensport stond Winnen met grote hoofdletters in zijn woorden boek en dat hebben we in Workum geweten heeft alles gewonnen wat er te winnen was in de club en ver daar buiten, Afdelings overwinningen Een olympiade duif, 1e NPO Mettet en ga zo maar door nu in Bolsward actief en direct weer succesvol getuigt wel uit het feit dat Pier Generaal kampioen van onze Acg 2 werd in 2011 en in 2012 2e Generaal met  bijna elke week 10 duifjes in de strijd werd dit jaar nog maar effe 2 e Midfond kampioen van de gehele Afdeling Friesland '96. Bij deze kampioen telt alleen kwaliteit en dat heeft hij genoeg op zijn hokken zitten.

Bon 9. Piet Zijlstra Bolsward.

Deze bedrijfsleider en voorzitter van onze zuster vereniging uit Bolsward schenkt een jong uit zijn geweldige duiven kolonie sinds jaar en dag de te kloppen man in zijn eigen club met vele eerste prijzen. Ook in de Acg 2 vaak in het snuitje van de uitslag te vinden. Maar moet ook nog aan de bak tegen buurman Benny Flapper die 1 van de topspelers is in de andere club die Bolsward nog rijk is. Hij doet dit met  van der Fleas ,Vandenabeele en van Zon duiven.


Schenkt een jonge duif in overleg.

Bon 10. Saco Eekma Hindelopen. 25 euro.

Saco speelt al een aantal jaren op de grote fond maar in 2012 kwamen op lood zware vluchten zijn duiven goed naar voren. Op Berlijn klokte hij de 1e en 2e duif in het sterke inkorf centrum Balk dit resulteerde Nationaal tegen geheel Nederland in een 15e Nat en een 45 Nat. Ook op Londen had Saco een vroege in het inkorf centrum Balk want ook dit keer had hij het genoegen de 3e te klokken. Zijn hok bestand bestaat uit vooral Jelle Jellema duiven die eerst in Friesland het luchtruim on veilig maakten maar na zijn verhuizing naar Nijverdal ook al weer goed op de duiven kaart staat.

Schenkt een jonge duif in overleg.

Bon 11. Sjoerd Grouwstra Stavoren.  50 euro.

Schenkt een jonge duif uit de ouders of de broer of zus  van de 2e Nat Limoges 2008 of uit de 2e Nat Limoges 2011.

Meerdaagse fond liefhebbers opgelet het kleinste fond hok van Zuid West Friesland met geweldige prestaties. Vloog in 2011 o.a een 16e Nat Limoges
En dit jaar nog een 15e Nat St.Vincent.
Voor wie deze jonge kilometer vreter.Bon 12. Comb Scholten de Vries Sneek  30 euro.

Schenkt een jonge duif in overleg.

De laatste jaren zijn Lucas en Watze onverslaanbaar in hun eigen club. Dit alles met een klein hok bestand maar met grote daden. De duiven gaan vanaf Zutphen tot Orleans mee en behoren dus onder de categorie alleskunners  Dat Lucas de duiven feeling niet van een vreemde heeft blijkt wel op de foto hier houd hij een foto vast met daar op Keimpe Scholten een groot kampioen die met de duifjes speelde in Lemmer en 1 van de grote mannen was in de Afd K de voorloper van Afdeling Friesland '96.

      In Rayon de  Kuststrook  2012.

 • 1e Dagfond Onaangewezen
 • 1e Dagfond Aangewezen
 • 1e Keizer Generaal PV L’Estafette Sneek
 • Hoeft verder geen toelichting
 • Klein hokje met duiven, 7 maal eerste in de verenigingBon 13. H v/d Linde Zwartsluis. 50 euro.

Schenkt een jonge duif of koppel eieren in overleg.

Bon 14. Rene Laschuit Langweer  50 euro.

Schenkt een jonge duif uit de tweede ronde.Deze sympathieke Hollander die al weer een tijdje op Friese bodem de duivensport bedrijft  behoort toch wel al jaren tot de gevestigde namen van Afdeling Friesland met geweldige prestatie van vooral zijn duivinnen volkje die Rene tot grote hoogte kan motiveren.

Een van de beste dagfond hokken van Z.W. Friesland, de laatste 5 jaar op het podium bij de FFC-West

Frisia West

 • 1e Aangewezen Vitesse
 • 1e Aangewezen Super Vitesse
 • 4e Aangewezen Midfond
 • Generaal Oud 2e Aangewezen (zonder super Vitesse 1e) aangewezen
 • As duif oud  :Lady Sens

Friesche Fondclub West

 • 3e Onaangewezen
 • 5e Aangewezen

·       3e Afdeling Friesland'' 96
Bon 15. Riekelt Brands Espel. 45 euro.

Schenkt een jonge duif uit de eerste ronde.

Dit jaar liet deze liefhebber zien dat hij naast programmaspeler ook goed mee kan komen op de vluchten met grote afstand en dit jaar volgde de grote doorbraak. Met kwaliteitsduiven presteerde hij, met weinig duiven mee, het volgende:

Limoges 2 mee: 10e; St.Vincent 2 mee :13e; Ruffec 7 mee; 5 prijzen  o.a. 1 en 3; Albi 4 mee: 2 en 3; Orange 6 mee: 6, 10 en 12.

Met deze prestaties werd hij2e Generaal Kampioen van  NIC Emmeloord

In de Friese Fondclub werden de volgende kampioenschappen behaald:

Eendaagse fond: 3e Aangew. 9e Onaangew. 2e Duifkamp Jonge duiven: 1e duifkamp onaangew.en 2e duifkamp. Aangew.


RiekeltBon 16. Henk Mulder Workum. 30 euro.

Schenkt een jonge duif of koppel eieren in overleg.

Met duiven van Pier Venema/Scholten de Vries/Comb Flapper-Mulder en Rene Laschuit speelde Henk in seizoen 2012 een sterk seizoen maar op de Natour had hij de duiven in topvorm en speelde hoog prijs percentages en vele kop prijzen en werd Natour specialist van onze club.


Bon 17. Klaas de Vreeze Bakhuizen.  80 euro

Schenkt een jonge duif of koppel eieren in overleg.

Sinds jaar en dag duiven melker en voetbal trainer in zijn vroege jaren onverslaanbaar met zijn geweldige Wolf duiven en vele kampioenschappen op club nivo en Rayon  heeft een zeer geslaagde overstap gemaakt naar de meerdaagse fond en behoort ook hier alweer tot de absolute uitblinkers op deze discipline met vele teletekst uitslagen op  de verste vluchten hier in het hoge noorden.
Bon 18. Theake de Groot Langweer  35 euro.

Schenkt een jonge duif uit de eerste ronde.
 •  2006 Keizer Generaal PV Douwenocht
 • Maakt nieuwe start met nieuw hok met deze duiven
 • 1e Pommeroeul 5 mei,
 • Vele liefhebbers hebben profijt met duiven van deze liefhebber
            2010 asduif bij Rene LasschuitBon 19. Jan Hoogland Midlum. 25 euro.

Schenkt een jonge duif uit de tweede ronde.

Jan had dit jaar een geweldig seizoen met oud en jong. Speelt dubbel weduwschap met 10 koppels.
Vooral de nieuwe inbreng van de Bolleboom duiven werpt zijn vruchten af. In de laatste 5 jaar maar liefst 7 teletekst vermeldingen en dat kunnen er niet veel zeggen in Nederland.
Speelde maar liefst 13 1e prijzen in de club.
In zijn eigen club behaalde Jan de volgende titels.

                         PV Ons Genoegen – Harlingen

 • 1e Generaal Onaangewezen
 • 1e Generaal Aangewezen
 • 3 Duifkampioenen  1e,2e,3e Asduif 2012.
 • 2 Duiven met 16 prijzen
 • 1 duif met 15 prijzen


Teletekst Arras 2007

Bon 20. Comb Huizinga Bant. 50 euro.

Schenkt een jonge duif in overleg.

Dirk en Sien Huizinga zijn het echtpaar die deze hele sterke combinatie vormt. Zij hebben al hun hele leven duiven en behoren hun hele leven ook tot de grote kampioenen in de regio.   In 2011 hebben zij werkelijk super gepresteerd o.a. 1e NPO Hasselt, 2e Vitesse ACG5, 2e midfond ACG5, 5e dagfond ACG5, 1e jonge duiven ACG5, 1e duif Vitesse ACG5, 1e duif midfond ACG5en natuurlijk 1e Generaal ACG5. Verder een topklassering in de afdeling met 6e Generaal en dat van 1750 leden. In 2012 deden ze dit op hetzelfde nivo met een 1e Generaal, 3e Vitesse, 8e Midfond, 10e Dagfond en 2e Jong, met daarnaast 2e duifkampioen Vitesse, 3e duifkampioen Midfond, 6e duifkampioen Dagfond, 6e duifkampioen Jong allemaal op ACG 5 nivo. De duiven  die hun hokken bevolken komen o.a Jacob Poortvliet,Jan Barendrecht,Ludo en Marcel Neefs Wuustwezel,A.M Huybrechts Wernhout,Leo Heremans. Ook is de combinatie bijzonder geslaagd met aanwinsten van Gebr. Ras Urk vorig jaar nog de kampioenen van Afdeling Friesland'96.Het wordt zeker tijd voor een visite bij deze topliefhebbers in Bant.

 

Bon 21 Martin Adema Bolsward.

Schenkt een jonge duif in overleg.

Martin schenkt een jonge duif uit hun duiven kolonie behoort al jaren tot best spelende liefhebber uit hun club Hun hok bestand bestaat uit veel duiven van de Harlingen kampioens formatie Gebr. Kwast en Zn.Bon 22. Comb de Groot de Jong  Workum. 100euro.

Schenkt een koppel jongen uit de kwekers.In de club speelden we de volgende series:

Houdeng         302d 1,2,3,5,7,8,9,11,16,17,22,28,33,36,enz. 290 km  

      Hazeldonk       204d   3,4,6,9,12,13.15,17,18,21,22,29,31,enz. 173 km  

      Pommeroeul   306d 1,3,4,5,18,25,26,28,31,32,34,36 enz. 305 km  

      St.Quentin      168d   2,5,7,11,12,14,15,19,21,22,24,26,enz. 380 km  

    St.Truiden       313d 1,2,4,5,7,14,15,16,19,23,enz. 243 km  

      Pommeroeul   192d 2,3,7,9,12,14,16,17,22,23,24, enz. 305 km  

      Strombeek      157d   2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,enz. 243 km  

      Zutphen          362d 1,3,4,5,6,9,17,19,24,26,27,28,29,enz. 107 km  

      Wavre             289d 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,enz. 259 km  

      Quievrain       142d 3,5,6,9,12,14,15,16,17,23,24,27,enz. 310 km  

      Hasselt           361d

 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,enz. 227 km 

      Lessines        363d

2,4,8,9,10,11,enz. 280 km  

      St.Quentin      72d   1,3,4,11,12,14,20,22,24,enz. 380 km  

      Maaseik        185d

3,4,7,8,9,12,enz. 211 km  

      Maaseik       317d 1,5,6,7,8,11,12,13,14,16,enz. 211 km  

      Boxtel           451d

2,5,6,7,11,12,13,16,enz. 153 km  

      Meer             475d 1,2,4,5,7,8,18,19,20,21,enz. 172 km  

      Duffel           306d 2,3,6,7,10,11,13,14,17,20,21,22,enz. 220 km 

      St.Quentin   220d

1,2,6,12,13,15,16,enz. 380 km  

      St.Truiden    171d   1,5,22,25,26,27,36,37,38,enz. 243 km  

      Wijchen        330d 1,7,8,10,11,15,22,24,27,29,enz. 131 km  

      St.Quentin    155d   2,3,6,9,10,12,18,19,30,38,40,enz. 380 km  

      St.Truiden     166d   1,4,5,6,7,8,9,10,11,24,27,30,31,32,36,enz. 243 km 

      St.Quentin   157d 1,2,4,5,12,13,14,18,20,24,28,29,30,31,enz. 380 km

Japie Bouma Workum.

Bon 23.  A.   50 euro.
Bon 23   B.   50 euro.

Deze kleine maar hard vliegenliefhebber staat als als J.J.Bouma op de uitslag maar de tweede J staat voor Jenny. De laatste jaren behoren zij tot de te kloppen duiven melkers van Workum. Ze begonnen met de A.S duiven van Nijenhuis-de Groot - de Jong maar in de laatste jaren zit Japie niet stil er werden diverse reisjes naar België  gedaan en er werden Heremans duiven (rechtstreekse) en de Rauw- Sablon duiven gehaald ook bij Gebr. van Toor Vlaardingen kwamen Heremans duifjes naar Workum. Dit jaar Kampioen van de club en bijna onverslaanbaar op de snelheids vluchten zoals ze dat zo mooi noemen bij onze zuider buren. Ook in de Acg werden vele 1e prijzen gewonnen met een paar duifjes in de strijd in 2012.
Ze schenken 2 late jongen. 100% Heremans duifjes Die op de eind verkoop aanwezig zijn.
Kleine tip van mij de 12-142 is een half broer/zuster van de  Super 10-156. vloog :
1e Hazeldonk 3974d
1e St.Quentin 1316d
1e Hazeldonk 1163d
1e Boxtel 807d
1e St.Quentin 267d
1e Boxtel 164d
1e Boxtel 155d
1e St.Quentin 120d
2e Boxtel 1539d
2e Pommeroeul 287d
3e St.Truiden 166d
3e Boxtel 1401d
3e St.Truiden 171d
3e Pommeroeul 991d
3e Hasselt 318d
4e Boxtel 947d
5e Hasselt 538d
6e Pommeroeul 255d
 23 A.

23 B.Bon 24. Gebr. Heeres en Zoon Kimswerd. 25 euro.

Schenken een jonge duif in overleg.

Al sinds jaar en dag de te kloppen mannen in Harlingen met geweldige prestatie op club, Acg Rayon en Afdelings nivo.
Hebben geweldige midfond duiven onder de pannen.
In een van de sterkste clubs van Friesland werd het dit jaar in de club 2012.

2e Super Vitesse Aangewezen
1e Midfond Onaangewezen
1e Midfond Aangewezen 
5e Fond Aangewezen
3e Generaal Asduif (08-562 Blauwe As)
Teletekst St. Ghislain 2004
Teletekst Menen 2007


Bon 25. Doeke Dam Idsegahuizum. 75 euro.

Doeke schenkt een laat jong.

Doeke behoort tot de beste liefhebbers van onze club en de Acg 2. De afgelopen jaren speelde hij diverse eerste prijzen. Met prachtige teletekst plaatsen in de Afdeling Friesland. Hij doet dit met rechtstreekse Pieter en Gea Veenstra duiven die hij kruist met de klakken van Gijs Linders. De verkoop op duivennet met zijn zomerjongen was een grandioos succes. Hij schenkt nu een laat jong met een geweldige afstamming. Doeke kennende is het een goed gebouwd duifje.Bon 26. Henk Kurpershoek Workum. 35 euro.

Schenkt een jonge duif uit de eerste ronde.

De relevatie van Seizoen 2011 in de Workumer duiven club. Deze ex bakker in ruste heeft na jaren lang München als hoogte van het seizoen beschouwd en hier ook geweldig op gepresteerd. Heeft nu zijn pijlen gericht op het Vitesse en Midfond spel en dat was te merken maar liefst 8 keer werd een duif als eerste afgevlagd in onze sterke duiven club. En is natuurlijk al jaar en dag de grote animator voor onze club tentoonstelling. Over het soort duiven wordt nog al eens geheimzinnig gedaan maar uit betrouwbare bron is vernomen dat ook hier de Schaerlaeckens duif zijn intrede heeft gedaan en ook hier tot grote hoogte stijgt maar wie slaagt er nou niet met duiven van A.S te B Ook in 2012 vaak in het snuitje van de uitslag terug te vinden En zelfs een teletekst plaats op Orleans dit Seizoen. Tegen 7834 duiven werd een hele knappe 4e plaats gehaald. Op  615 km.henk kurpershoekBon 27. Comb. Schiffart Altenburg Oosterwierum. 50 euro

Schenken een jonge duif uit de eerste ronde.

Opa en kleinzoon met dezelfde hobby en in combinatie kan het mooier in de duivensport ik denk het niet. Timmeren nu een aantal jaren aan de weg zoals dat zo mooi heet in ons jargon. En zijn bezig een goed allround hok op te bouwen met hun Belgische vliegers die uitstekend pakken op hun A.S duiven die gehaald zijn in deze  regio. Dit jaar maar liefst 7 keer de snelste in hun eigen club in Sneek. Maar ook nog 2 maal de snelste in het Rayon de Kuststrook waar duizenden duiven in concours staan. Maar wat goed is komt snel geldt ook voor de sympathieke fanatieke combinatie wat in de club resulteerde in het 2e Generaal kampioenschap waaronder het 2e hok Vitesse en Midfond kampioenschappen. Wat zeker het vermelden waard is.Bon 28. Cees de Boer Stavoren.  75 euro.

Schenkt een jonge duif of een koppel eieren uit de tweede ronde.

Cees speelt al een aantal jaren zeer verdienstelijke op de meerdaagse fond vluchten en heeft al 2 N.P.O. overwinningen op zijn naam staan en nog veel meer teletekst noteringen. Dat zegt wel genoeg over dit sterke fond hok hier gelegen in de Zuid west hoek van Friesland waar diverse top spelers hun degens kruizen zoals Bennie Homma,Sjaak Buwalda,Bennie de Vries,Klaas de Vreeze,Sjoerd Grouwstra en vele anderen. Opvallend is dat de broers van Cees ook zeer verdienstelijk spelen op de grote fond. En waar samen kweek zeker tot de mogelijkheden behoort.

Cees de Boer
Bon 29. Comb Corbier. Sneek. 25 euro.Schenken een jonge duif.

Deze vader en zoon combinatie zijn nog niet zolang serieus bezig in de duivensport maar een eigen website en het zoeken naar betere duiven die dan ook gehaald worden zegt genoeg over de intenties van deze liefhebbers. Waren dit jaar in hun club onverslaanbaar  op de jonge duiven toer en sloten deze dan ook winnend af. De combinatie schenkt een jong uit de  Wavre Doffer  x de Marsman duivin (voorheen Comb Scholten de Vries) die nu in het bezit is van de combinatie. Een jong uit dit koppel vloog bij de mannen van Corbier al een 1e van de gehele lossing van Geel  en de 1e Duiven tegen 6300 duiven. Voor wie dit schitterende aanbod van deze Sneker liefhebbers.

Bon 30. Comb Koelma.  Joure. 100 euro.

GENERAAL KAMPIOEN AFDELING FRIESLAND'96.

SCHENKEN EEN ZOMERJONG VAN 2012.
 • Kampioenschappen oude duiven 2012

  ACG 4
  Vitesse              1e onaangewezen en 1e aangewezen
  Midfond            1e onaangewezen
  fond                       1e onaangewezen
  Generaal oud     1e onaangewezen en 4e aangewezen

  Frisia West
  Vitesse              1e onaangewezen
  Midfond            1e onaangewezen
  fond                 1e onaangewezen
  Generaal Oud    1e onaangewezen


  Afd. Friesland '96

  Vitesse              6e onaangewezen en 2e aangewezen
  Midfond            3e onaangewezen
  Fond                2e onaangewezen
  Generaal Oud    1e onaangewezen

 


Bon 31. Geery van Huisstede Joure.  25 euro.

Schenkt een jonge duif in overleg.

Geery komt uit een echt duivenmelkers geslacht waar de liefde voor de duiven met de pap lepel is in gegeven. Speelt in 1 van de sterkste clubs van de Acg 4 waar de kampioen van onze Afdeling ook actief is en dan moet je aan de bak. Op de Natour kwamen de prestaties van deze hard werkende vertegenwoordiger in pampers naar boven en werd kei hard gespeeld. Dit op een kleine accommodatie en weinig tijd voor de duiven. Maar kwaliteit genoeg mede door goede contacten in de top van de Nederlandse duivensport. Uit betrouwbare bron is vernomen dat ook duiven van kampioen Frans Timmermans richting Joure  zijn gegaan. Uit de bekende Bonfire lijn met veel A.S bloedBon 32. W. Vink en Zoon. Noordwijk. (Zuid Holland)

Schenken een jonge duif uit de vliegers 1e Ronde. 100 euro.

W.Vink en Zoon

Een van de sterkste sprint hokken van Nederland.
Bestaat uit vader Willem en zoon Willem Vink
Bijna onverslaanbaar in hun vereniging en toon aangevend in het rayon als het de Vitesse en midfond vluchten betreft. Het gehele seizoen wordt er met 18 weduwmannen de strijd aangegaan tegen de concurrentie. Fond en Natour wordt nooit gespeeld en op de jonge duiven vluchten worden naar 3 vluchten de doffertjes thuis gehouden en je gelooft het of niet maar als jaarling maken ze bij de Familie Vink het mooie weer op de snelheids vluchten. De duiven komen van het Friese platte land en werden gehaald bij good old Dick Postma een icoon in de duiven sport.
Dit jaar hadden ze 7e beste Vitesse duif van Nederland W.H.Z.B. met hun super jaarling 11- 463
Het toetje kwam van duiven vriend  Wim van der Kooi uit Voorhout hun gekweekte "Zorro" 10-146 ging met de titel beste midfond duif  van Nederland aan de haal.


Werden in p.v. Steeds Sneller in Noordwijk.
1e hok en Aangewezen Vitesse.
3e,5e,9e duif kampioen
1e hok en Aangewezen Midfond.
1e,3e,4e,7e,8e duif kampioen.
Enkele uitslagen in de club 2012
Moeskroen 400 duiven 1-2-4-5-6. enzv 184 km.
St.Niklaas  390 duiven 1-2-4. enzv 123 km.
Menen 371 duiven 1-2-3. enzv. 184 km.
Peronne 277 duiven 1-3. enzv 278 km.
Mantes la Jolie 337 duiven 1-2. enzv 408 km.
Chimay 229 duiven 1-2.  enzv 245 km.

 Uitslagen in het Rayon 2012

7-4   Sint Niklaas 2285 duiven: o.a. 4-5-7

14-4 Menen 2187 duiven: o.a. 2-3-24-27-30

21-4 Pommeroeul 2154 duiven: o.a. 11-90

29-4 Hasselt 2090 duiven: o.a. 15-28-91

6-5 Menen 1987 duiven: o.a. 2-4-6-49-70

12-5 Peronne 1275 duiven: o.a. 1-15-47-62

27-5 Chimay 1194 duiven: o.a. 1-3-10


Bon. 33. Wim en Ria van der Kooy. Voorhout (Zuid Holland.)     125  euro.

Schenken een jonge duif in overleg.

Generaal kampioen Afd 12 "De Kuststrook"

Aangewezen en onaangewezen. 2012.

Beste midfond duif WHZB"met "Zorro" 2012.

Wim en Ria


Midden in het hartje van Voorhout, een plaatsje vlakbij Leiden, woont Wim van de Kooy met zijn Ria. Een ‘duivenmindend’ echtpaar. Samen de duivensport beoefenen is voor vele duiven- coaches een droom. Samen beleven ze er veel sportgenoegen aan. Ria zwaait de scepter over de jonge garde en u weet dat een vrouwenhand wonderen kan verrichten. De voorbeelden zijn legio
Wat dacht u van :
Dit seizoen diverse malen teletekst in de Afd 12 en Generaal hok en Aangewezen kampioen van hun Afdeling.

Dat het bij Wim alleen om topduiven gaat is algemeen bekend. Hij tracht zich nog elk jaar te verbeteren met nog betere duiven. Zo komt hij regelmatig op bezoek bij het sprintkanon Wim Vink en Zn. uit Noordwijk waar hij niet alleen de koffiepot leeg drinkt. Verder haalde hij een paar jaar geleden enkele jongen uit de Primo bij Jan Duin uit Enschedé, twee jongen uit een dochter van de Euro bij Eijerkamp en Zn. en dit jaar nog jongen uit één van de toppers van Dik Postma uit Leeuwarden. Alleen de gereden kilometers maakte de duiven al prijzig. De inbreng van deze duiven is vooral op de Vitesse dit seizoen al goed te merken. Prachtige series van 70 tot 80 % in de uitslag waren veelbelovend. Of deze series nu het gevolg zijn van de geweldige verzorging of zijn 40 jarige ervaring.

Nog effe de kampioenschappen vermelden zonder duifkampioenschappen die er ook genoeg waren.

Als je de kampioenschappen bekijkt weet je dat de uitslagen op de vluchten natuurlijk super zijn.

Mocht je  nieuwsgierig zijn kijk maar op hun website: www.wimvandekooy.nl

AFDELING 12 DE KUSTSTROOK

3e Midfond onaangewezen, 1e Midfond aangewezen

13e Dagfond onaangewezen, 6e Dagfond aangewezen

1e Oude duiven onaangewezen, 1e Oude duiven aangewezen

6e Jong onaangewezen, 1e Jong aangewezen

1e Generaal onaangewezen, 1e Generaal aangewezen

SAMENSPEL DUIN & BOLLENSTREEK

8e Vitesse onaangewezen, 2e Vitesse aangewezen

2e Midfond onaangewezen, 1e Midfond aangewezen

7e Dagfond onaangewezen, 3e Dagfond aangewezen

2e Oude duiven onaangewezen, 1e Oude duiven aangewezen

4e Jonge duiven Onaangewezen, 3Jonge duiven aangewezen

1e Natoer onaangewezen, 3e Natoer aangewezen

P.V. DE VOORHOUTER

1e Vitesse onaangewezen, 1e Vitesse aangewezen

1e Midfond onaangewezen, 1e Midfond aangewezen

1e Dagfond onaangewezen, 1e Dagfond aangewezen

1e Oude duiven onaangewezen, 1e Oude duiven aangewezen

1e Jonge duiven Onaangewezen, 1Jonge duiven aangewezen

1e Natoer onaangewezen, 1e Natoer aangewezen

1e Generaal onaangewezen, 1e Generaal aangewezen.

34. Tjitte en Lesley Tietjerk.  50 euro.

Schenken een jonge duif.

Tjitte en Lesley


Ze spelen met duiven van Koopman met de bloed lijnen van de Kleine Dirk aangevuld met duiven van Dick Postma, Wim Clermond en Hans Dekkers allemaal geen onbekende in de Nederlandse duivensport. Ook hebben de Heremans duiven hun intrede gedaan op de hokken in Tietjerk via Agema en Zoon uit het Friese Dokkum.Tjitte een duivenman in hart en nieren, die dochter Lesley en vrouw Ankie ook bezeten maakte van de duiven. Duivensport die ze – zoals het goede Friezen betaamt – op hun ‘eigenwijze’ eigen wijze beoefenen. “Wellicht tegen alle regels in, spelen wij onze 24 koppels nog gewoon op nest. Ik heb dat altijd een schitterend spel gevonden en weiger me erbij neer te leggen dat nestduiven kansloos zijn tegen weduwnaars.” De afgelopen jaren bewees de duivengekke familie hun gelijk meerdere malen; wat ze in  tot dusverre aan het daglicht stellen, gaat echter alle perken te buiten. Iedere vlucht indrukwekkende series kopprijzen, een gemiddeld prijspercentage van net geen 70% en duiven met meerdere kopprijzen; dan lijkt er geen maat te staan op het presteren van deze supertandem:

1.843 duiven: 2e-8e-12e-13e-24e-25e-26e-52e-59e-60e-62e-66e-67eetc. (29/44)Wijchen (154 km)    

1.790 duiven: 4e-5e-6e-21e-31e-33e-34e-36e-37e-49e-etc. (27/41)Den Bosch (169 km

1.754 duiven: 1e-2e-4e-6e-7e-8e-11e-12e-13e-14e-24e-25e-26e-40e-etc. (31/42)Boxtel (181 km)  

1.584 duiven: 2e-16e-17e-24e-36e-37e-48e-64e-76e-83e (32/41) Hasselt (255 km)    

1.539 duiven: 2e-6e-8e-18e-23e-27e-33e-39e-51e-53e-56e-57e-etc. (29/41)Nivelles (310 km)   Aap
Ben zo trots als een aap op de geschonken bonnen, schenkers ontzettend bedankt laat de biedingen nu maar komen.


Hier onder staan onze geschonken bonnen voor 2013.8 november 2012.
Bonnenverkoop

De volgende bonnen hebben wij voor 2013 geschonken het betreft een jong van de 2e ronde van de kwekers.

1.P.V.De Luchtpost Bolsward.
2.P.V.Ons Genoegen Harlingen.
3.P.V.De Zwarte Doffer Joure.
4.P.V.De Blauwe Doffer Damwoude. verkoop
5.P.V.URESCO Leeuwarden.
6.P.V.Flevoland Urk.
7.P.V.De IJsselmeervliegers Urk.
8.P.V.Tot Weerziens Urk.
9.P.V De Postduif Ingen.
10.P.V.De Vliegendepost Minnertsga. verkoop
11.P.V.Luchtvermaak Almelo.
12.P.V.De Snip Ureterp.verkoop
13.P.V.De Rode Doffer Drachten. Duiven.net
14.P.V De Marnevliegers Warfenhuizen.
15.P.V.Ons Genoegen Gendringen.
16.P.V.De Postduif Harlingen.
17.Rayon De Kuststrook.
18.P.V.Workum Workum.
19.KWF Jos van Leeuwen.
20.KWF Marcel Heinen.
21.KIKA Theo Pander.
22.Bonnen Verkoop Tine Marcus School te Emmen
23.P.V.Steeds Sneller Noordwijk aan Zee.
24.Le Estafette Sneek.
25.P.V.Franeker '97 Franeker.
26.P.V.De Pelikaan Gaanderen.
27.KIKA Noordelijke Kampioenendag Afd 10


  BONNENVERKOOP AFGELOPEN.

6 november 2012.

De verkoop van onze zomerjonkies was toch wel weer een succes met opnieuw kopers uit het buitenland  opnieuw Duitsland maar ook naar Curaçao, 3 stuks gekocht door een familie lid uit Almere. Inmiddels zit de paratyfus kuur van 14 dagen er op en geen symptomen van deze ziekte waar genomen. Gisteren een mailtjes gehad van de Familie Vink Noordwijk aan Zee ze hadden een geweldig succes bij WHZB zelf hadden ze 7e Beste Vitesse duif van Nederland Maar hun zelf gekweekte "Zorro" ging met de Beste Midfond duif titel  aan de haal die zijn prestatie op de hokken van Wim en Ria v/d Kooi Voorhout behaalde om er effe een Fries tintje aan te geven de ouders kwamen van good old Dick Postma met zijn super Gaby's. Nu moet ik voor de club aan de gang want de bonnetjes die we weer bij elkaar hebben gehaald moeten nog effe op onze site worden gezet. En daar zit nog al een beetje werk in. Maar goed dat hoort ook bij het club gebeuren waar iedereen zijn sterke punten dient te gebruiken. Ook wil ik de familie Pander sterkte toewensen met de  zware ziekte die hun zoontje heeft getroffen hopelijk kunnen de artsen in Groningen geweldig werk doen en alles een  positieve wending geven.
Toch maar afsluiten met een prachtige foto van "Zorro"  die net als "Robin Hood" zich sterk maakte voor de minder bedeelde medemens.
Zorro
15 oktober 2012.

Vandaag is mijn trouwe hokverzorger 72 jaar oud geworden samen met Japie Bouma effe een bezoekje gebracht met een goed gevulde fruitmand. De chemo kuur die Douwe heeft gehad met nog 1 voor de boeg lijkt aan te slaan en dat zijn prachtige berichten. De tumoren in de longen, de ene is bijna verdwenen en de andere is kleiner geworden. Volgens de specialist heeft deze werking (chemo kuur) het zelfde effect op de tumoren in de lever en dat niet zou verkeerd zijn.

25 september 2012.

Het zal je maar gebeuren dat je te koop staat op de bekendste verkoop site van duiven in de hele wereld op PIPA.

Hanjo

18 september 2012.

Hallo heer de Groot

Dat is nog eens reclame maken. perfect  !!!!!!
Zou u misschien ook contact met Ad Schaerlaeckens willen opnemen of dat hij iets wil schenken.
Ik heb het al een paar maal geprobeerd maar krijg steeds de mail terug als onbestelbaar.
Wens u maat maar sterkte en beterschap toe.
Ik zal voor hem de berg op fietsen.
vr. gr Jos van Leeuwen 

17 september 2012.

kwf kanker bestrijding

Werd vanavond gebeld door Jos van Leeuwen die volgend jaar weer de ALPE D' HUZES gaat beklimmen op zijn race fiets de opbrengst is voor de volle 100% voor de KWF kanker bestrijding. Hij had al eens een mailtje gezonden maar dat was er effe bij gebleven. Dus vanavond maar alles in orde gemaakt voor dit goede doel. Het betreft een koppel jongen uit de kwekers van de tweede ronde 2013. Vorig jaar bracht onze bon 135 Euro op. Mocht hij dit jaar nog hoger worden dan zit er misschien nog wel een koppel extra in uit ons geweldige kweekhok wat rijkelijk gevuld is met Ad Schaerlaeckens duifjes. De bonnen worden verkocht op GPS van Lex de Jongh die dit ook dit jaar weer belangeloos doet.
Douwe heeft dit weekend zijn tweede chemo kuur gehad en het valt hem zwaarder dan de eerste keer maar hij blijft ongelofelijk positief en zo ga ik er ook mee om hoop doet leven. Vanmiddag was hij alweer bij mij om te kijken als zijn kweekduiven wel goed verzorgd worden.
Alpe d'huzes

14 september 2012.

Vandaag moesten we afscheid nemen van Mister Hannut  97-223461 eens de vaandel drager van het vlieghok later de stamvader van ons kweekhok. Wat hebben wij een plezier van deze doffer gehad als jaarling vloog hij al 10 minuten los op St.Ghislain 304 km in de club , als twee jarige speelde hij een 1e Hannut 13.761 duiven van de gehele afdeling. Zijn vader vloog een 9e T.T Mettet  tegen 34.000 jonge duiven en zijn grootvader vloog maar liefst 5 keer de 1e vanaf Nijmegen. Zijn zoon vloog een 1e in de afdeling tegen 7700 duiven toevallig ook van Nijmegen. Kinderen en kleinkinderen waren asduif of midfond kampioen in club Er waren zelfs met 5 en 6 1e prijzen in onze club, en ook op teletekst waren er bloed verwanten die zich in de picture vlogen met een 9e  NPO Pithiviers, 5e  NPO Orléans, 8e NPO Quevrain om maar eens een paar te noemen op de laatste midfond vlucht dit jaar vloog nog een achterkleinkind bij ons een 1e St.Quentin 157 duiven in de club. Na de Vale Homo is ook Mister Hannut opgenomen in de ere galerij van de Comb Nijenhuis- de Groot- de Jong Workum.  Rust zacht Opa.
mister Hannut 97-361

Afdelingswinnaar '99

1e Hannut 13.761 d

1e Hannut 245 d.
1e St.Ghislain 256 d.
2e Marche 225 d.
4e Lommel 429 d.
6e Maaseik 326 d.
6e Nijmegen 283 d.
7e Hannut 208 d.
7e Boxtel 505 d.
8e Lommel 404 d.
8e Hoensbroek 478 d.
9e Zwolle 407 d.
9e Minderhout 283 d..
12e Hank 276 d.
13e Heverlee 235 d.
14e Minderhout 527 d.
14e Strombeek 472 d.
15e Boxtel 275 d.

Dit alles als vliegduif in 3 jaar.


7 september 2012.

Afgelopen week was week was Rintje de Schiffart hier om een bonnetje te scoren voor zijn club L' Estafette die op 2 november  in het clublokaal te Sneek Martin van Zon hebben uitgenodigd voor een lezing over de duivensport deze zal beginnen om 8 uur en vol is vol is de term die wordt gebruikt als er veel animo is voor deze duiven goeroe. Aan de koffie tafel kwam ter sprake dat de Combinatie Schiffart-Altenburg zeer succesvol is met inbreng van onze duiven. Op de oude duiven toer werd een eerste gespeeld in het Rayon en met de jongen werd er ook nog een eerste gespeeld in het rayon en maar liefst 3 keer werd de eerste in de club gespeeld met nazaten van zomerjongen die werden gekocht op duivennet. De 12-760 was met 1e Nijvel 349 duiven en 1e Morlincourt 102 duiven de blikvanger. Kwam uit een zoon van de Sok x Dochter Kampioen 707. Ook Toon Uitdewilligen uit Steenbergen is goed met de nakweek van onze duiven. Ook hier de lijn van Dochter Kampioen 707. Speelde op de jonge toer super met een 5e T.T Creil Brabant 2000 tegen 12.915 duiven in de club werd het 1-2-6-8 tegen 263 duiven en een week later weer 1ste tegen 144 duiven op Sezanne. En beide keren de 1e in rayon 1 Mark en Vlietstreek tegen 1279 en 776 duiven. Gefeliciteerd ouwe trucker. Ook buur Gam Yntema speelt 2 maal de eerste prijs op de Natour met de 10-005 hier in de club op Wijchen 158 duiven en Den Bosch 171 duiven. De moeder komt hier vandaag gekoppeld aan de Belg van Gento.  Heb nog al wat bon aanvragen liggen maar nog niet toegezegd omdat het allemaal een beetje onzeker is wat de toekomst zal brengen. Douwe is niet meer in staat om de kwekers te verzorgen dus dat geeft iets meer werk voor mijn persoontje.

vliegende duifjes

28 augustus 2012.

Gisteren een prachtige mail gekregen uit Ierland.
Van William  Macmanus Hij kocht 2 zomerjongen van internet en gaf hem 1 extra mee. Een duivinnetje uit de Blauwe Niergnies en je raad het al daar kweekt hij een toppertje uit. Dus opnieuw gaat de regel op een goeie kun je niet kopen die moet je krijgen. Mooi man.

Iedereen leeft mee met de ziekte van mijn gouden hok verzorger Douwe.

Moet iedereen bedanken voor de goede wensen namens Douwe.

Hello Hanjo,
I am sorry to read your friend is having health problems."Trust in the Lord with all your heart and lean not on your own understanding,in all your ways acknowledge him and he will direct your paths"
Just a quick note to let you know that the little hen NL 11- 2023749...........out of the blauwe niergnies which you sent me over has bred me a youngster that won 1st prize from 330km today against 300 birds in the club.....5 minutes ahead of 2nd prize.It will also be in the top 10 of the combine with over 3000 birds competing.
I only bred 2 youngsters from her and one got killed on the overhead wires around the loft.
Thank you for the very kind gift of this hen.

''Cast your cares on him,for he cares for you"
 
 
All the best Hanjo and best wishes,
                                                     William.26 augustus 2012.

De laatste vlucht voor onze jonge garde was een moeilijke met veel regen en onweer in de lucht. De duiven werden om 7.40 uur gelost met een zuid westen wind. Er konden dus hoge snelheden worden verwacht maar ook een onregelmatig verloop. Wat later ook zou blijken want er ontstonden grote gaten in de aankomsten. In de club waren 191 duiven ingekorfd. De winnende duif viel op het klepje van onze computer man Jan Reitsma die dit overigs samen doet met de lieftallige Chelly. Met drie duifjes in de strijd maakte Jan een 100% score. Ik denk dat niemand in Friesland deze score kan verbeteren. Jan zijn favorietje liet het uur werk op 11.21.26 stil staan met een snelheid van bijna 1716 meter. Nummer twee in de club Comb Flapper-Mulder moest tot 11.26 wachten voordat zij hun verlossende piepje van de aankomst antenne hoorden. Duif nummer drie moest op de Brouwershof zijn. Inmiddels was het 11.32 geworden ook duif nummer vierde landde op het klepje bij ons om 11.41 dus de jongen kwamen mondjes maat thuis. Bij het klok afslaan om 4 uur hadden wij gelukkig al 41 thuis van de 47 thuis dus dat was zeer goed te noemen. Vanmorgen zijn er nog 5 gekomen zodat de teller nu op 46 staat. Wel moest er een prachtige jonge doffer worden afgemaakt die zeer zwaar gewond was thuis gekomen en dat doet effe pijn. Want een duif met zoveel karakter te moeten afmaken is geen pretje. In de club werd het vandaag tegen 191 duiven 3-4-6-7-11-14-15-19-21-31-32-33-36-37-39-45-46-51-63-64. Nummer 64 de laatste prijsduif in de club werd om 13.12 geklokt dus dat zegt genoeg over het verloop van deze vlucht der junioren. Toch vallen de verwachtte verliezen hier heel erg mee.
Douwe is inmiddels weer thuis en heeft geen nare bijwerkingen  van chemo kuur ondervonden maar er komen er natuurlijk nog veel meer.
Hopelijk slaat de kuur aan.
Op de foto de trotse winnaar in club en Acg 2.
Jan Reitsma voor zijn duiven paleisje.
jan reitsma


24 augustus 2012.

Gisteravond 47 jongen ingekorfd voor St.Quentin 380 km. Er bleek nog 1 thuis te zitten die vorig week ook mee was geweest. Dus die heeft mazzel. De oude duiven gaan niet meer de korf in voor hun zit het seizoen er dus op. Het laatste seizoen dat wij de Natour speelden was 2009  van de 5 vluchten speelden we 4 keer de eerste en  toen hadden we de jongen niet mee gehad op de jonge duiven vluchten dus die moesten we wel mee doen om wat ervaring te krijgen voordat ze als jaarling de baan weer op gaan. Ook de ouden gingen ook nog mee die toen geweldig naar huis kwamen  op nest .Toen reden we drie keer in de week naar Emmeloord weer of geen weer. Voor de rest van de week  kwamen de duiven niet los. Met prachtige uitslagen in club en Acg. De Laatste 2 vluchten werd het in de club 1 t/m 10 en 1  t/m 12 en 30 stuks in de eerste 100 van de Acg. Douwe was toen nog top fit en deed al het werk vandaag begint zijn eerste chemo kuur en moet er direct 2 dagen blijven zal vanavond effe bij hem kijken hoe alles is verlopen. Maar met kanker in de longen en uitzaaiingen in de lever wordt het wel een hele zware strijd. Maar David versloeg ook Goliath.

Remember that your loss is shared.
By many friends who care.
And that you're in our thought and hearts.
And in our every prayer.
Good luck my friend.
I hope you will win this battle.

douwe19 augustus 2012.

De vrijdagse primeur om de jonge duiven te lossen werd een grandioos succes. De 14.687  duiven die om 10.15 gelost werden in Nijvel kwamen met een Zuid oosten wind geweldig richting Friesland. Waar we in Workum iets te laat begonnen om op teletekst te geraken was het Gerard de Jong uit Hindeloopen die de club eer hoog hield. Met een prachtige derde plek. De tuinman in ruste Sjouke van der Boom pakte de eerste net voor Klaas Sijbesma daarna was het show time voor onze voorzitter van het rayon Jan Hoogland ook pa en zoon van Velsen stonden er prachtig tussen en nu er de top 15 van gemaakt is kwamen Gebr. Heeres en Zoon en Joris de Jong er  nog effe leuk bij. Allen van Harte met deze bijzonder prestaties. In de club waren 200 duiven op reis gestuurd waar onder 48 duifjes die op de Brouwershof thuis hoorden. Natuurlijk was Gerard de Jong hier de man die de eerste in de klok had zitten. Hij klokte om 12.59.44. op een 5 kilometer kortere afstand. De eerste Workumer duif werd geklokt door Jappie Bouma  13.07.43 Henk Mulder maakte om 13.09.27 de top drie vol. Sjors Boersma herstelde zich na vorige week met 3 duiven in de top 10. Wij zelf kregen 3 tegelijk die helaas niet direct op het klepje doken maar jammer genoeg waren er maar twee geregistreerd om 13.12.11 en 13.12.20 en moest er nog 1 over de antenne gehaald worden maar welke de eerste drie waren allemaal blauwbanders en er zaten nog een tiental thuis na 2 keer de verkeerde te hebben gepakt  had ik eindelijk de goede wat een paar plaatsjes scheelde in de uitslag. Nu werd het 8-10-18-29-30-32-33-38-45-49-65 en alles op 1 na thuis deze kwam zaterdag morgen nog dus we kunnen weer tevreden zijn op het besluit van ons Afdelings bestuur die goed heeft gereageerd op de warmte. De jongen die zaterdag in andere afdelingen naar huis moesten kwamen iets minder af.
Gerard de teletekst man.
Onze barkeeper en teletekst man Gerard die  na het uitslaan van de klokken er een vochtig koel geheel van maakte. Maar na zo'n prachtige prestatie is dat natuurlijk heel gewoon. PROOST.

16 augustus 2012.

Na een emotionele zondag waar er soms mensen zieker zijn dan je denkt zakt de moed je soms diep in de schoenen. Maar na regen komt zonneschijn en deze week niet te weinig. Na veel mail en belletje (sommige moet ik nog terug bellen) en bezoek is het weer een beetje rustig geworden in het hoofdje. De liefhebbers die ik duiven aanbood voelde zich gevleid maar wilde nog geen duiven van me aannemen maar hielden zich warm aanbevolen.
Natuurlijk moet ik rekening houden met wegvallen van mijn gouden hokverzorger en er natuurlijk enkele tientallen duiven van de hokken  moeten maar er natuurlijk nog tijd genoeg om dit uit te voeren. Dit te doen in een emotionele  bui is verkeerd daar krijg je vaak spijt van. Maar belofte maakt schuld. Al zijn bepaalde goede koppels al toegezegd.  Krijgen in Achlum en Joure een mooi plekje.
Dit weekend speelde Joris nog een 7e in de Afdeling Friesland '96 tegen 19092 duiven met een kleinzoon van Mister Hannut en de Blauwe 423. Vanavond gaan de jongen mee op Quevrain voor ons 310 km met dank aan de goede beslissing van ons Afdelings bestuur Hulde. Kost wel een snipperdag maar na 22 jaar ploegendienst in de zuivel maakt deze ook niet veel meer uit. Anders had ik ze mee gegeven op de opleer vlucht vanaf Heino. Aan  druppelen en rijden met de jongen doe ik niet aan wat een werk. Liefhebbers die dat kunnen opbrengen verdienen vroege duiven en serie´s . En ja Theo had gelijk vorige week hadden hier met die oosten wind ook vroege duiven geklokt moeten worden maar in de club is het fanatisme ver te zoeken misschien op 1 na maar die was ook te laat vorig week. Morgen hopen op een mooie vlucht waar thuiskomen belangrijker wordt geacht dan serie´s maar een vroeg duifje is ook hier altijd welkom.
Op de foto vier jongen van Beitske en neef Jelle.
Rick niels en jelle

12 augustus 2012.

Zo de jonge duiven hebben voor het eerst van hun leven te maken gehad met de verraderlijke oosten wind. En zijn op 2 na weer allemaal op de thuis basis geland. Opvallend is dat  dat de 1e getekende ontbreekt op het appel. Haar oudere zuster kwam gisteren van London wel thuis op Urk. Opnieuw geen super uitslag maar daar heb ik vrede mee. Wel 3 duifjes in de top 11 van de plaatselijke uitslag. In de club werd even orde op zaken gesteld door Comb Flapper-Mulder die 1-3-4 wisten te klokken en de man (Sjors Boersma) die de leiding heeft  in het jonge duiven kampioenschap ver achter zich lieten. De nummer twee was de sympathieke Hylper Gerard de Jong die zijn jonge garde goed in orde heeft. Wij zelf klokten de nummers 5 en 6 na 3 minuten dak. In een klein uurtje waren de 82 prijsduiven geklokt. Tegen 246 plaatselijke Favorietjes werd het 5-6-11-29-40-43-62-63-64-80-81-82.
Volgende week gaan de jongen vermoedelijk mee op Heino en wordt het duiven bestand van 150 duiven terug gebracht na 30. De kweekduiven worden allemaal verkocht of weggeven aan een liefhebber die ik graag weer aan de top wil hebben en een schitterde accommodatie heeft en geen papier meer raakt. Joure is gewaarschuwd. Dat gezeur over de wind richting of grote van de Acg's of over verkeerde lossingen hangt me een beetje de strot uit. Gun iedereen zijn plezier in de sport. En voor de mensen die menen dat er hier geen goede duiven zitten kom hier eens wonen en speel een jaartje mee dan weet je wat het inhoud om op het ongunstige plekje van Friesland te zitten. O, ja Joris als je een paar kwekers wil hebben kun je ze zo ophalen de rest moet zwaar uit de buidel.
duivenmelker op club lokaal

11 augustus 2012.

Gister avond 48 jongen ingekorfd. Op Nijvel 277 km. Ben benieuwd hoe onze jongen met oost in de wind, richting Workum komen. Natuurlijk hebben we een een wind voordeel maar er schuilt natuurlijk ook een groot gevaar in dat onze gevleugelde vrienden de verkeerde afslag nemen en door Noord Holland komen en dan maar hopen dat ze in groepen zitten waar duiven van onze Harlinger duiven vrienden zitten die er een kunst van maken hun duiven op te leren over de afsluitdijk, ze moeten dan weer 20 km terug maar zitten dan wel weer aan de goede kant van het IJsselmeer en hebben alle kans om weer thuis te geraken op de Brouwershof. Vorig jaar speelden we de 2 de provinciaal en werden we nipt geklopt door de Gebr. Kwast en Zoon uit u raad het al Harlingen. Over een uurtje of twee weten we meer. Iedereen veel succes. Gelukkig is Theo weer back on the net want zijn stukjes heb ik gemist. Hopelijk heeft Douwe vandaag een goede dag en kan hij genieten van de thuis komst van onze toppertjes.

5 augustus 2012.

Inmiddels 51 thuis van de 52.

De snelste jonge duif van Rayon de Kuststrook werd geklokt door Comb Schiffart-Altenburg Oosterwierum. Tegen 2805 duiven werd de 12-1061075 als 1e afgevlagd. Dit blauwe duifje werd gekweekt uit een rechtstreekse AS de ouders kwamen van Leo Heremans en het Creilmeisje kleindochter uit  de Creilman van Ad deze vloog in zijn vliegcarrière :
1e Creil 4214dv
1e Creil 1157dv
1e Chantilly 1304dv
1e Chantilly 3004dv
1e St.Quentin 1022dv
Dus de appel valt niet ver van de boom.
De combinatie had een bonnetje van ons gekocht ,vorig  jaar kwam uit dit koppel ook al een toppertje die in Afd 7 een 3e wist te  winnen tegen 2890 duiven.
Dit is al de vierde overwinning in het rayon met onze duiven dit jaar. Ook hier kan ik van genieten.


4 augustus 2012.

De tweede jonge duivenvlucht moesten onze jonge garde vanaf Lommel 193 km ver van Workum gelegen weer zien thuis te komen op de thuis basis. Om 7.20 uur werd het sein los gegeven en kon het  Friese duiven peloton die deze keer uit 20.742 duiven bestond aan hun race tegen de klok beginnen. Het was opnieuw Sjors Boersma die om 9.35.43 zijn tweede seizoens overwinning veilig stelde. En ook maar even de gehele top 7 voor zijn rekening nam. Na al dat geweld was het de jonge duiven kampioen van 2011 Gerard de Jong die nummer 8 voor zijn rekening nam. Om 9.45.57 hadden wij ons favorietje op het klepje gevolgd  door twee hok genoten. Met 52 duiven in de strijd werd het tegen 303 medestrijders 9-10-11-21-23-25-34-47-64-72-78-80-90-92. Bij het donker worden hebben we 49 thuis en dat is natuurlijk goed te noemen. Nog een weekje rustig aan met de jongen en als ze dan weer redelijk thuis komen gaan we de laatste 4 weken van dit seizoen toch nog even proberen plaatselijk nog even orde op zaken te stellen.
Want wat is er mooier dan een gezonde concurrentie strijd in de club.

1 augustus 2012.

Inmiddels  60 thuis 3 opgegeven dus nog 10 zijn nog spoorloos al met al toch nog tevreden over de thuis gekomen jongen opvallend dat er toch een paar in de kop van Noord Holland zitten ook van andere liefhebbers. De jongen staan al weer een uurtje in de lucht dus met de gezondheid zit het wel goed.

29 juli 2012.

Zaterdag avond bij het donker worden 41 thuis van de 73 is 53% daar wordt je niet echt blij van het werk wat we er de laatste week aangedaan hebben heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. Nu heb ik het niet over vroege duiven maar over het thuis komen van de jongen. Vanmorgen nog 12 thuis gekomen dus de teller staat nu op 53 dus we hebben nu 73% dus dat begint ergens op te lijken om toch maar iets positiever te zijn. In ieder geval hebben de thuiskomers een harde leerschool gehad. In de club waren er 426 duiven in gekorfd en de duiven werden gelost om 14:05 uur. De eerste jonge atleet werd geklokt om 16.10.03 met een snelheid van 1224 meter per minuut en behoorde bij ons oudste jeugdlid en herintreder Sjors Boersma die ook maar even de gehele top 4 voor zijn rekening nam. Kijk dat is een beste binnenkomer Sjors Gefeliciteerd en ga zo door zou ik zo zeggen. In een uurtje waren er 142 van 426 thuis dus ook bij meer liefhebbers liep het niet zo soepel maar eerlijkheid bied te zeggen om de woorden van Theo Pander te gebruiken hier was het bagger. Al zijn er wel een paar verzachtende omstandigheden maar daar hebben onze jonge duiven die nog ontbreken niets aan. Met andere woorden de baas heeft gefaald. Volgende week maar weer eens kijken want er komen nog een paar vluchten. In de club werd het vandaag 32-42-49-50-51-95-97-105-113-126-135-136-142. 13 raak van de 73 is wel heel mager. Vanmiddag maar effe kijken bij Henk Kurpershoek die 14 mee heeft op Berlijn 550 km maar als ik zo naar buiten kijk wordt dat ook een harde dobber. Inmiddels is de eerste jonge duif al opgegeven in Wieringerwerf zit dus aan de verkeerde kant van het IJsselmeer. Woensdag gaan we effe buurten bij Nico de Jong in Zaandijk en zullen we deze verdwaalde jongeling weer mee terug nemen.


27 juli 2012.

Gisteravond 73  jonge duiven ingekorfd wij zijn met 75 begonnen op te leren waren 1 kwijt kwam later terug en 1 zit in de zieke boeg heeft een vleugel kwetsuur. Wel een jong van Justin van Neerlans kampioen c.q. teletekst meisje,vriendin van Gert Jan, dochter van Tineke of de trots van Maarten en achternichtje Corrie. Hopelijk komen ze een beetje normaal naar huis. Een goede uitslag zal moeilijk worden maar je weet het nooit met duiven. Ik benader deze vlucht als opleer waar thuis komen belangrijker wordt geacht dan prestaties. We hebben 3 met veel bont gehalte boven aanstaan voor wat voor ons nu nog geen waarde heeft maar later natuurlijk wel en enigste voordeel van vandaag is dat je ze in ieder geval herkent als ze op het klepje zitten. Succes vrienden en vriendinnen in geheel Nederland.

24 juli 2012.

Inmiddels alle hens aan dek met de jonge duiven vanaf vrijdag morgen worden de jongen opgeleerd. Elke morgen staat vier uur het wekkertje dan worden de duifjes gepakt dan is het nog een beetje donker en wordt bij het krieken van de dag de groene Ferrari(Panda) gestart en wordt in kleine etappes de afstand opgevoerd te beginnen in Balk (2x) Lemmer (2x) Emmeloord (3x) en dan maar op Boxtel als het weer tenminste goed lijkt. De eerste keer Balk hadden ze lang werk om thuis te komen, de volgende keren vloog de ploeg