13-10-2023 Op bezoek bij Christiaan van de Wetering/Jan Hooymans Kerkdriel.

Vanmorgen in alle vroegte richting Kerkdriel om een bonnetje te verzilveren van Christaan van de Wetering (Team Hooymans Wijk en Aalburg). Had met Christiaan de afspraak gemaakt om dit te doen op heilige grond van de Harry Dynastie.

 

Om kwart over tien op de plaats van bestemming waar Christiaan de zwaar beveiligde poort voor mij opende. Natuurlijk de kofferbak vol geel goud oftewel heerlijke Friese goudse kaas voor het gehele personeel van de duiven kolonie. Pikant detail is wel dat Christiaan geen kaas lust terwijl zijn broer een kaas winkel heeft en kaas verkoopt. Maar goed koffie lust hij wel dus onder genot van een heerlijk vers bakkie koffie kon het duivenmelken beginnen. In de “pronk keamer” zoals we dat zo mooi in Friesland zeggen oftewel de ontvangst ruimte.

Hier na een rondleiding door de kweekhokken waar alles in perfectie is geregeld met allemaal kweekboxen voor 1 koppel duiven was indrukwekkend om te zien met stromend water wat diverse malen wordt ververst en automatische mest afzuiging in 1 van deze boxen zat “”Cees” de nog levende nestligger van de “Harry”  geboren in 2007 en nog in blakende conditie verkeerd maar niet meer bevrucht maar zo nu en dan een jong duivinnetje en een bevrucht eitje krijgt toebedeeld om een jonkie groot te brengen. Dit is duivensport op  champions league op kweek niveau.

Daarna nog een paar topduiven in de handen gehad “Kleine Harry”/ “Beauty Harry” en misschien wel de duif die wereld nieuws was in de duivenpers “Wout” na het ring incident na een gewonnen wedvlucht in BelgiĆ«. Die nu gelukkig was voorzien met een noodring die zijn leven heeft gered. En als kweker zijn niet geringe status als vliegduif mag overbrengen op de volgende generaties in Kerkdriel. Opvallend aan de Hooymans duiven vond ik: de koppen niet die mooie doffer uitstraling die ik gewend ben, maar iets duivin achtig niet verkeerd bedoeld hoor want wat er deze koppies zit is van wereld klasse, geweldig gebouwd , sterk van achter, een mooie krachtige vleugel. Christiaan vroeg me wat mijn favoriet was op de hokken daar en ik zei de “Red Harry” en deze werd speciaal nog effe opgehaald om met deze krabber uit Friesland te worden vereeuwigd. Dat ik over geweldige duiven kennis beschik bleek wel toen ik deze rooie top doffer in de handen kreeg wat een plaatje met opnieuw een klein maar slim koppie.

 

Weer in de ontvangst ruimte gekomen was het tijd om mijn bonnetje te verzilveren. Deze( duifjes) had Christiaan meegenomen uit zijn eigen hokken in Wijk en Aalburg. Maar er bleken twee duifjes in het korfje te zitten die mee mochten naar het Friese platte land. Wat een geweldig gebaar van deze jonge sympathieke topmelker. 

Een prachtige blauwbander wit pen doffer!!!!!!!  ( zie stamboom)

En een prachtige lichtkras duivin. ( zie stamboom)

En als slot kreeg in nog een prachtig drukwerk C.Q catalogus in de handen gedrukt die net uit was dus weer wat lees voer voor de natte donkere avonden in de herfst.

Na een bezoek aan Bas Verkerk, Jaap Scheele, Pieter Veenstra  kon nu ook Jan Hooymans worden afgevinkt met grote dank aan Christiaan van de Wetering voor de gezellige morgen.

We sluiten af met “Red Harry” en de kale “Hanjo”  ha ha.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.