21-5-2021. Duiven gekoppeld. Einde Seizoen?….

Vrijdag avond de deur geopend tussen de doffers en duivinnen ondanks dat er dit weekend niet zou worden gevlogen, heel Nederland had en wedvlucht behalve Friesland waar is de tijd gebleven dat er geen duif los was in Nederland behalve Friesland. Liep meestal wel goed af. Maar helaas liggen we onder een vergroot glas en kunnen we geen fouten permitteren. En zijn we afhankelijk van een instituut die het NPO bestuur informeert. De afdelingen die al op donderdag avond ingekorfd hadden konden gelukkig vrijdag nog lossen en hadden dus wel een wedvlucht. Nu lijkt het nog minder dan vorige week en gaat alles gewoon door. Heel apart. Ik weet het niet meer vanavond mee doen tegen beter weten in of thuis houden en 1 mee geven om aan het aantal inkorvende liefhebbers te voldoen. De meeste duivinnen moeten leggen en om de doffers mee te doen worden ze ook niet beter van lijkt me. Had 2 weduwduivinnen op eieren en daar een jong van een paar dagen onder gelegd die zouden wel mee kunnen maar zijn nog nooit op tijd geweest. Heb nog effe tijd om na te denken mijn hoofd zegt nee maar mijn duivenhart zegt mee doen. Wat is wijsheid ik heb nog 3 uurtjes om de knoop door te hakken. Zondag moet ik werken en als de vlucht een dag wordt uitgesteld, heb ik dus een probleem want thuis komen van de duiven is het mooiste wat er is. In mijn duivenloopbaan nog nooit naast de punten gezeten in de club of nat gegaan zoals sommige zeggen. 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.