Accommodatie

Onderstaan ons “oude” vlieghok dat nu plaats biedt aan 16 kweekkoppels.

De vliegaccommodatie van de Combinatie de Groot de Jong is 12 meter lang.

Het bestaat eigenlijk uit drie duivenhokken die bij de Firma Buitenhuis Elburg zijn gekocht en waar twee volières tussen zijn geplaatst zodat het één hok lijkt.

En het bestaat uit het kleine Weduwnaarshok waar 12 koppels gehuisvest zijn en het grote Weduwnaarshok waar 20 koppels hun broedbakken hebben tussen deze twee afdelingen zit de weduwduivinnen volière waarvan de voorkant met gaas is bedekt en aan de achterkant 32 kapelletjes zijn geplaatst waar de duivinnen in hun weduwschap periode zitten. In het vliegseizoen vliegen de duivinnen hier uit. En komen na hun trainingsvlucht ook weer binnen.

Er wordt gespeeld op dubbel weduwschap. Doormiddel van twee raampjes kunnen de dames als ze getoond worden terug naar hun broedbakken vliegen waar hun doffers zitten te wachten. Bij thuiskomst van de wedvlucht mogen zij binnen komen in de weduwnaars hokken waarzij samen met hun doffers een ronde jongen hebben groot gebracht.

Tussen het grote Weduwnaarshok en het Jonge Duiven hok is een ook een volière geplaatst van 4 meter ook hier is de voorkant met gaas bedekt. En in het jonge duiven hok en volière zitten loketkasten waar plaats is voor 80 jonge duiven. Na enkele vluchten als ze goed naar huis komen word de jonge garde op de deur gespeeld en zijn natuurlijk verduisterd.

Ons vlieghok in de zomer
Ons vlieghok in de winter

Reacties zijn gesloten.