Introductie

Liggend aan het IJsselmeer, het grootste meer van Europa vindt men het stadje Workum. Eén van de Friese elfsteden waar als het goed winter is de tocht der tochten wordt verreden. Natuurlijk bekend door het Workumer Aardewerk, het Jopie Huisman museum en niet te vergeten één van de modernste kaasfabrieken ter wereld staat. 

Aan de Brouwersdijk staat het huis van Hanjo de Groot in de riante tuin staat een duivenhok van de Firma Buitenhuis uit Elburg waar sinds 1995 werd gevlogen onder de naam J .de Groot en sinds 2002 onder de Combinatie de Groot–de Jong.

Aangezien Hanjo in de ploegen dienst werkt als kaasmaker en niet altijd de duiven kan verzorgen wordt er beroep gedaan op Douwe de Jong en dit met veel precisie op zich neemt en is een man van de klok.

De taak verdeling binnen de combinatie is dan als volgt verdeeld. Hanjo verzorgt de vliegers dus de oude duiven en de jongen. Ook de administratie, het samen stellen van de koppels neemt hij voor zijn rekening. Natuurlijk ook de medische begeleiding als dit nodig is. Bij late dienst treedt Douwe als vervanger op en verzorgt dan de vliegers. De kwekers worden door Douwe verzorgd en hij regelt alles bij het inkorven, opleren.

 Douwe de Jong  “de hokverzorger”

De Combinatie is lid van P.V.Workum E.O te Workum, een kleine gezellige club met 20 leden. Met veel goede liefhebbers in hun midden zoals: Doeke Dam, Comb Flapper-Mulder, Japie Bouma, Henk Kurpershoek, Theunis Wouda  Gerard de Jong   enz.

Hanjo de Groot “de duivenmelker’’

Er wordt gespeeld in de Acg 2 van de Afdeling Friesland ’96. Ook wordt er gespeeld in het Rayon ” De Kuststrook ” ( ca 200 leden)

De Comb de Groot de Jong
Beitske de postduif “super vliegster” en “kweekster”en Beitske Breeuwsma  het geilste “milfke” van Draaisterhuizen

 

Reacties zijn gesloten.